Jakie opony?
Jakie opony?
Cześć! Obecnie jeżdżę na oponach Nokian Gazzaloddi 2,35. Roweru używam w większości do XC. Opony mają bieżnik, który stawia straszny opór i jadąc po ulicy okazuje się, że kolega jadący obok mnie uzyskuje taką samą prędkość pedałując 2 razy mniej. Denerwuje mnie to, bo muszę pedałować jak szalony, a prędkości ciągle brak ;/ Bieżnik opon przypomina bieżnik z opon MAXXIS LOPES BLING-BLING. Szukam opon do 60zł/sztukę, które umożliwią mi jazdę na zasadzie "pedałuję niewiele- jadę szybko" :) Przeszukując strony przypadły mi do gustu oponki MAXXIS MINION 26 x 2,35 za 49zł/sztuka . Czytałem też, że są to opony do DH- dla mnie ma znaczenie tylko bieżnik, który nie stawia oporów. Jeśli ktoś ma jakąś ciekawą propozycję co do opisanych przeze mnie opon proszę o radę.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wiesz Bombell, jak byś wsadził do mojego roweru opony mniejsze niż 2.30 to by wyglądał jak słoń na szpilkach. Ja mam rower, którym spokojnie sobie pojeżdżę po korzeniach w lesie, ale zależy mi także na tym, żeby sobie na oponach bez wysiłków przejechać te 20 km. Nie będę przecież kupował drugiego roweru po to, żeby jeździć nim po ulicy ;/
Swoją drogą czy Maxxis Swampthing 2.35 będzie pasowała do mojej jazdy?
Swoją drogą czy Maxxis Swampthing 2.35 będzie pasowała do mojej jazdy?