nokian NBX , tioga czy maxxis
nokian NBX , tioga czy maxxis
Witam
Mam dylemat co do oponek(niewiem które wybrać).Są 3 możliwości;
1.przód - nokian NBX 2,3 tył - nokian NBX 2,5
2.przód - tioga yellowkirin 2,3 tył - tioga white tiger 2,5 lub yellowkirin 2,3
3 przód - maxxis high roller 2,3 tył - maxxis high roller 2,5
Doradźcie mi ponieważ niemiałem zabardzo styczności z tymi oponkami.
A jeżdże w dualu, streecie, lekkim dirtcie
Jeśli macie linki do sklepów co tanio sprzedają niektóre z wyżej wymienionych opon to niepogardze :)
Dzięki
Mam dylemat co do oponek(niewiem które wybrać).Są 3 możliwości;
1.przód - nokian NBX 2,3 tył - nokian NBX 2,5
2.przód - tioga yellowkirin 2,3 tył - tioga white tiger 2,5 lub yellowkirin 2,3
3 przód - maxxis high roller 2,3 tył - maxxis high roller 2,5
Doradźcie mi ponieważ niemiałem zabardzo styczności z tymi oponkami.
A jeżdże w dualu, streecie, lekkim dirtcie
Jeśli macie linki do sklepów co tanio sprzedają niektóre z wyżej wymienionych opon to niepogardze :)
Dzięki
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
ja na asfalt odradzam tiogi...miałem tioge factiory dh przez pół roku :(...również odradzam na asfalt nokiany typu gazzalodi bo sie kończy bieżnik szybciej niż w tiogach..nie wiem jak jest z tym NBX-em....a co do maxxisów to mam teraz dwa i jak narazie śmiga mi sie zajebiście i wolno sie wycieraja...;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=258640
Z maxxisami jest otyle lepiej ze są tańszą inwestycją :P
bo ja zbytnio zamorzny to niejeste:P ale jakoś uzbieram
bo to jest tak ze maxxisy wyjda mi ok 150zł z allegro a nokiany to jakieś 220zł a co do tiog to widze ze jak narazie niesą dlamnie...
bo ja zbytnio zamorzny to niejeste:P ale jakoś uzbieram
bo to jest tak ze maxxisy wyjda mi ok 150zł z allegro a nokiany to jakieś 220zł a co do tiog to widze ze jak narazie niesą dlamnie...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
ja mam z tyl nbx a z przodu maxxisa mobstera obydwa 2.5 przod mi sie trzyma swietnie malo ztarcia nbx zato jest chyba nie do przebicia i tez sie swietnie trzyma na asfalcie i ziemi. nbx+detka maxxisa = jazda bez flaka;). NO ale... nbx jest dziwny bo sie na nim dziwnie skacze banny hopa.Do agresywnego streetu doradzam nbx ale 2.3. Jak jezdzisz loozniej to raczej qp maxxisy
Ja mam z przodu Tioge 2,3 Factory DH a z tyłu Maxxis Highroller 2,35. Co do Maxxisa nie mam zadnych zastrzezen zarowno na mokrej jak i suchej nawierzni. Natomiast Tioga..hmmm.. :))) jesli w terenie jest sucho jest poprostu idealna (niezaleznie od nawierzchni), ale jesli popada to jezdzi sie nieco mniej pewnie - dlatego, ze zrobiona jest twardszej mieszanki. O mokrym asfalcie lepiej nie mowic bo to samobojstwo!! Kolega ma Tioge White Tiger 2,5 z tyłu i mowi ze dawno mu sie tak dobrze nie jezdzilo. Natomiast na przod proponowalbym albo jakiegos Maxxisa albo Yellow Kirin -sam zamierzam ja kupic - podobno Tiogi z tej nowej serii sa niezle.
"Words of wisdom - Full Face helmet"
ja moge z ręką na sercu doradzić ci Nokiany NBX !! To są poprostu zajebiste oponki.. czekałem na nie długo no ale jak juz zebrałem kase i kupiłem to jestem w siódmym niebie :) Uważaj żeby nie sprzedali Ci wcześniejszej wersji, która jest skapciała.. Nowa ma wzmacniane ścianki i baze bierznika. Ja kupiłem te skapciałe, pojeździłem 5 dni i mi je wymienili jak dostali nowe :)
Ja mam 2,3 z przodu i z tyłu. 2,5 jednak będzie siebardzo ciężko jeździło, a jezeli nie jedzisz w dh to lepiej wez 2.3 tył i przód:) to tylko moje zdanie. Ale koniecznie nokiany NBX`y !!
Ja mam 2,3 z przodu i z tyłu. 2,5 jednak będzie siebardzo ciężko jeździło, a jezeli nie jedzisz w dh to lepiej wez 2.3 tył i przód:) to tylko moje zdanie. Ale koniecznie nokiany NBX`y !!
Hmm ja specjalizuje sie w zjezdzie i mialem juz kila opon.
Na tiogach faktory DH 2.3 jezdzilo mi sie po prostu źle, w ogole mi sie nie podobalo i od tego modelu jakos nie kupuje Tiogi.
Jezeli chodzi o nokiany to mialem gazalodi i powiem ze sa nie zle.
Jednek wedłog mnie maxxisy to debeściaki, mam wet srcearm 2.35, i high rollery 2.5 jedna pare z mieszanka 50a i druga 40 SR. Powiem tylko tyly: są zajbisjte, szczegolnie te 40 SR, trzymaja sie jak przyjlejone na kazdej nawierzchni, nawet na mokrym zadziwiajaco dobrze sobie radza.
Jezeli szuaksz dobrych oponek do dualu streetu 4X to mysle ze spokojnie moge ci polecic jakies gumy od maxxisa, czegolnie ze maja ogromny wybor modeli rozmiarow i mieszanek.
Na tiogach faktory DH 2.3 jezdzilo mi sie po prostu źle, w ogole mi sie nie podobalo i od tego modelu jakos nie kupuje Tiogi.
Jezeli chodzi o nokiany to mialem gazalodi i powiem ze sa nie zle.
Jednek wedłog mnie maxxisy to debeściaki, mam wet srcearm 2.35, i high rollery 2.5 jedna pare z mieszanka 50a i druga 40 SR. Powiem tylko tyly: są zajbisjte, szczegolnie te 40 SR, trzymaja sie jak przyjlejone na kazdej nawierzchni, nawet na mokrym zadziwiajaco dobrze sobie radza.
Jezeli szuaksz dobrych oponek do dualu streetu 4X to mysle ze spokojnie moge ci polecic jakies gumy od maxxisa, czegolnie ze maja ogromny wybor modeli rozmiarow i mieszanek.
HARTKOR FAKKER
miałem maxxisy high rollery na asfalt się nie nadają miałem 2.3'' są fajne w terenie ale mieszanka gumowa schodzi po 3 mc.
Patem miałem komplet Larsenów tt na asfalt zajebiste ale w teren porażka sprzedałem po 1 mc
teraz mam Nokiany NBX 2.5 i powiem że są najlepsze z wszystkich są zajebiste
aa i przed High rollerami miałem Micheliny Dh 2.7 250 zł za sztuke ale jeździłem na nich z 2 sezony nie zmieniając ich!
Patem miałem komplet Larsenów tt na asfalt zajebiste ale w teren porażka sprzedałem po 1 mc
teraz mam Nokiany NBX 2.5 i powiem że są najlepsze z wszystkich są zajebiste
aa i przed High rollerami miałem Micheliny Dh 2.7 250 zł za sztuke ale jeździłem na nich z 2 sezony nie zmieniając ich!
A tam
NBX jaki rozmiar
Zdecydowałem ze kupóje nokiany tylko teraz mam dylemat jaki rozmiar 2,5 na tył czt 2,3?? pomóżcie
hmm dobry wybór.. nie będziesz żałował :) ja polecam 2,3 tył i przód bo jednak 2,5 bedzie ciężko jeździć. Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaić no ale po co sobie utrudniać.. do DH jak najbardziej 2,5 ale do tego, do czego Ty potrzebujesz to 2.3 wsadzaj i śmigaj ile tylko się da...
P.s. Jak je złożysz i wjedziesz na beton to usłyszysz zajefajny odgłos agresywnego bierznika :)
P.s. Jak je złożysz i wjedziesz na beton to usłyszysz zajefajny odgłos agresywnego bierznika :)