CŁO - by mi ktoś pomógł :)

PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

Ja dolacze sie do tematu jestem teraz w BC w Kanadzie i chce sobie kupic bika pisalem juz 2 tematy i nie duzo sie dowiedzialem chce kupic kone coiler nowa ze sklepu i mam problem jak go pozniej przewiesz z Kanady mam 2 torby a kola sie nie zmieszcza rame na pol amor by sie zlozyl a kola to nie wiem jak help.
http://patryko33.pinkbike.com/
PAtryko
Kontakt:

bede lecial KLM jak cos pomorze i najlepiej wziabym go z soba
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Francuzja nie znam ale do mnie zawsze szlo polamerem i dochodzilo.

PAtrykoJa jestem w USA i tez biore ze soba bo nie oplaca sie wysylac:

bo po 1 morska nie dojdzie mi na 2 miech wakacji
po 2 lotnicza bym musial rozpalcerowac go na czesci bo w calosci nie pojdzie a wtedy przesylka wyjdzie hoho.

Z tego co sie dowiedzialem to mozesz wziac caly rower ze soba i placi sie za to 50$ dodatkowo.
PAtryko
Kontakt:

a to git a oni go jakos zpakuja zebym go nie odebral polamanego
a jakimi liniani lecisz ddex bo ja KLM i nie chce bardzo klopotow
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

PAtrykono ja lece PLL LOT-em a zapakowac sobie sam musisz ja myslalem o tobrbie takiej (bo walizka za 1,6k zl mi nie robi) ale to raczej lipne rozwiazenie wiec raczej w oryginalnym kartonie go przewioze.
PAtryko
Kontakt:

ddexDadza mi na lotnisku jakies pudlo na rower?
Bo oryginalnego chyba nie bede mial.
No chyba ze kupie torbe na rower ale mi sie wydaje ze nie wiele to wytrzyma.

A co do tego cla to musze cos placic bo kupie tu rower posmigam przez wakacje. Rzuce do pudla i do polski.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

PAtrykonie dadza Ci pudla na rower.Najlepiej pojdz do jakiegos sklepu rowerowego i popros zeby Ci dali taki karton w jakim przychodza do nich nowe rowery.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
PAtryko
Kontakt:

A to tyle chcialem wiedziec dzieki wszystkim.
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Panowie, a jakbym chciał kupić amorka nowego na eBay'u w cenie 1600zł od kogoś ze stanów i wysyłają także do europy i koszt przesyłki wynosi 77$$ to w tą cenę wliczone jest cło? czy jak to działa bo ja nie czaje tego zupełnie (nigdy tego nie robiłem i nie mam o tym żadnego pojęcia) czy muszę jeszcze wyżygać na cło?

Z góry dzięki za odpowiedzi!
Pozdro!
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Nerwus
Siema, jezeli nie masz doswiadczenia w sprowadzaniu to nie radze probowac, moze to sporo kosztowac :) Placisz za przesylke + ew clo+vat nie zawsze ale czesto...
Nerwus
Kontakt:

Hope chyba masz rację, chociaż cena w wysokości 1600zł za 66 Rc2x i na dodatek szare które u nas w Polsce prawie nie istnieją to nie jest dużo. Szkoda, no ale cóż. Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam :)
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

Nerwus

jak nie masz kogoś w stanach kto Ci tego amorka przepakuje, wyśle polamerem albo jakąś inną agencją która zajmuje sie wysyłkami do polski ze stanów to masz przesrane: jak udupią Cię na cle to nie dość że je dowalą, to nie omieszkają dodać podatku - rzecz jest nowa i podejrzewam bedzie wysłana z adresu sklapu, a w środku bedzie paragon i papiery. Musisz mieć kogoś w stanach inaczej ... nie ma sensu :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

DigasHopeclo to pol biedy bo to zdaje sie 3% wartosci,glownym problemem jest VAT ktorego dolicza sie 22%,co w sumie daje 25% wartosci towaru.
Czyli z 1600zl robi nam sie 2000zl jak w pysk strzelil.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Nerwus
Kontakt:

Czyli wychodzi na to, że właściwie jak byś nie kombinował, to i tak nasz kraj cię okradnie :/
lukasz.pb
Kontakt:

Post autor: lukasz.pb »

Witam . MAm rodzine w Usa. CHce kupic sobie rame do roweru warta 500$. Przyposcmy ze moj kuzyn kupilby mi ja na ebay za te 500$. Potem wystawil by ja ponownie za jakies 10 $ i ja bym ja kupil. Czy w takim przypadku Urzad Celny przyczepil by sie i czy by chcial nalozyc clo i jak z podatkiem vat. GDyby sie przyczepil ze zanizona wartosc paczki to pokazalbym mu dowod z ebay za te 10 $. Czy taki numer przy przeszedl ??
KrzysiekFR
Kontakt:

Post autor: KrzysiekFR »

Tez mam rodzinke w USA poprosilem ich zeby kupili mi amortyzator wszytko ok wczoraj poszli go wyłasc a tu co sie okazało:/ ze teraz sa jakies glupie przepisy po tych zamachach ze poczta lonicza nie mozna wysyłac nic co jest metalowe w zwiazku z czym idzie statkiem i bedzie ponoć za 2-3 tygodnie
szewczur
Kontakt:

Post autor: szewczur »

a żeby ominąć VAT. wystarczy zerwać naklejki ochronne z amorka, wysłać bez pudelka, bez rachunku i instrukcji i napisać ze używany sprzęt sportowy??
http://www.pinkbike.com/photo/4779648/
ODPOWIEDZ