Ssssnake...

freak666
Kontakt:

Ssssnake...

Post autor: freak666 »

Cześć

Czesto jak robie wysokiego banyhopa i coś nie wyjdzie wale tylnim kołem o przeszkode.Juz ze 20x przebiłem dentke o obręcz, jak sądzicie czy jak kupie detke Gazzaloddi DH to wyeliminuje ten problem? A moze macie jakieś sprawdzone patenty?

pzdr.
Nie dajcie się grawitacji :P
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

jak mocno uderzysz to każda dętka pęknie. Najlepszym patentem na to jest włożenie 2 dętek.

Najpierw pod oponę załóż starą dętkę z obciętym wentylem a później włóż nową dętkę i napompuj. Ja tak mam zrobione i na razie zdaje egzamin.
()7_7_Y
Kontakt:

Post autor: ()7_7_Y »

hmm.. snake-i były ,są i będą raczej nie ma na nie sposobu;/ i dętki raczej też nie wyeliminują snake-ów no, ale może sie myle :) pzdr
freak666
Kontakt:

Post autor: freak666 »

NoFuckinName zajebisty pomysł z tą drugą dętką napewno tak zrobie dzieki :]
Nie dajcie się grawitacji :P
gandimore
Kontakt:

Post autor: gandimore »

freak666 już to gdzieś pisałem z tą drugą dętką i dodam jeszcze do tego, że warto posypać całą oponkę od środka cienką warstwą mąki ziemniaczanej, a z tą drugą dętką NoFuckinName to dobre nie ja też kiedyś na ten patent wpadłem, bo węże niemiłosiernie kąsały kilka razy w miesiącu i pomogło już dawno nie miałem problemu, a oponę ściągam nie po to żeby łatać dętkę, tylko żeby założyć nową oponę heh
Szukam, szukam na topicach owego pierwszego roweru dirtowego...
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

patent NoFuckinName eliminuje go w 99%...

wjezdzalem na schody ktore okazaly sie miec inna dlugosc niz sie spodziewalem i wjechalem przy 30lmph dobijajac przy tym tyl na kazdym z 8? stopni... Snake? chyba marzysz:)

baniak na 60cm... tylem centralnie w krawedz... dobicie ze az przysiadlem Snake? hahaa- nie tym razem:)

baniak na schody... ( wskakuje na wyzsze w ten sposob ze tylem sie podbijam od 1 na dole stopnia:) ) za pozne podbicie tylu(specjalnie spozniam wlasnie dla w/w efektu ale nieraz przesadze:)) Jeb.niecie:)

Snake? no jakos nie:(

nie mialem snake-a w tym sezonie jeszcze:)

w zeszlym z 6 chyba:) ale wtedy zaczynalem:) i nie mialem tego patentu:) od kiedy go mam moze ze 2 razy sie zdarzylo( czyli 1.5 sezonu jazdy:)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

ja ci polece detke kenda DH . mam 2gi rok i mega sie trzyma :P w sumie to ja przebijałem przez snake ,, bo niewleciałem na muerek ale sie to naprawiło :)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Ko$hYkarZ
Kontakt:

Post autor: Ko$hYkarZ »

albo znajdź starą łysą opone ;p i wsadź sobie do niej dętke i tą opone z detką w swoją normalną opone ;p jak Ci sie zmiesci :) mi sie akurat to zmieściło i teraz nie ma hu%^%a żebym złapał snake ;p raz jebnołem tak konkretnie to obrecz sie wgieła a snake nie było :) z detkami mozna tak samo zrobic jesli dętka w dętce nie zda egzaminu to właduj 2 dętki + detke do DH ;) a jak juz i to polegnie to ja juz nie wiem :D
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Hookworm + dentka MAxxis DH....Miazga:)
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

NoFuckinName dał najlepszy patent. Dwie dętki i nie ma mowy o snajku.
tomac3
Kontakt:

Post autor: tomac3 »

nie prościej naplumpać troche więcej luftu ?
www.tomac3.ownlog.com
Riverside
Kontakt:

Post autor: Riverside »

Opona nokian XXX
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Panowie, to wszystkie metody to kicha. Oczywiœcie, że jak włożysz dwie dętki lub grubasy Kendy ze œciankami 2,5mm to będzie trudniej złapać snaka ale takie konstrukcje i tak nie chroniš nas przed przyszczypieniem a w dodatku taka dętka lub 2 to ciężar dodatkowy pond 500g.

W DH jest jedna sprawdzona metoda (bo jakby ktoœ nie wie jaka to menczarnia przebić koło w połowie 3 km trasy DH) wymyœlono więc mleczko lateksowe. I wbrew obiegowym opiniom nie zalepia ono każdej dziury w dętce ale jego działanie opiera się na œliskoœci dętki od œrodka co powoduje, że gdy wali obręcz o krawędz np kamienia to musie się zeœlizgnšć i nie ma œladu w postaci ukonszenia grzechotnika. Mam to prrzeciwoczone na swoim biku i 4 rowerach osób które ze mnš jeżdżš. Mleczko Joe's Super Sealant można kupić w Cult-Bike; http://www.cult-bikes.com