DOWNHILL CUP - zimowe zawody
DOWNHILL CUP - zimowe zawody
Witam!
Pytanie do wszystkich!
Jesteśmy (my: draah&cioz) w trakcie wstępnych ustaleń w sprawie pierwszych zwodów w zimowym DH. Prawdopodobnie byłby to stok w Szczyrku lub Jaworzyna Krynicka. Mamy kilka pomysłów na trasę: prawdopodobnie oldschool DH z naprawdę dużymi prędkościami, duże hopy, bandy i garby. Nie zabrakłoby też lodowych nierówności, lodowych brył płyt itp. Ze względu na miękkośc podłoża mozna byłoby wybudować kilka naprawdę wielkich big air'ów i próbować rekordowych lotów. Potem może jakieś przejazdy z elemntami slopa itp.
W związku z powyższym mamy zasadnicze pytanie: czy ktoś zainteresowałby się takimi zawoadmi. Proszę piszcie, przekażcie znajomym, komentujcie i dawajcie pomysły. Mogłaby wyjśc naprawdę ostra, nietypowa impreza rowerowa i to w środku zimy. Co Wy na to? Piszcie bo musimy pocisnąć prezesom, sponsorom, a nie wiadomo do konca czy parę osób by się zakręciło
pozdrawiam wszystkich, Wiktor (draah)
Pytanie do wszystkich!
Jesteśmy (my: draah&cioz) w trakcie wstępnych ustaleń w sprawie pierwszych zwodów w zimowym DH. Prawdopodobnie byłby to stok w Szczyrku lub Jaworzyna Krynicka. Mamy kilka pomysłów na trasę: prawdopodobnie oldschool DH z naprawdę dużymi prędkościami, duże hopy, bandy i garby. Nie zabrakłoby też lodowych nierówności, lodowych brył płyt itp. Ze względu na miękkośc podłoża mozna byłoby wybudować kilka naprawdę wielkich big air'ów i próbować rekordowych lotów. Potem może jakieś przejazdy z elemntami slopa itp.
W związku z powyższym mamy zasadnicze pytanie: czy ktoś zainteresowałby się takimi zawoadmi. Proszę piszcie, przekażcie znajomym, komentujcie i dawajcie pomysły. Mogłaby wyjśc naprawdę ostra, nietypowa impreza rowerowa i to w środku zimy. Co Wy na to? Piszcie bo musimy pocisnąć prezesom, sponsorom, a nie wiadomo do konca czy parę osób by się zakręciło
pozdrawiam wszystkich, Wiktor (draah)
-
- moderator
- Kontakt:
Pozytywnie :d ja jestem za!! :P szczegolnie zeby bylo w szczyrku bo blisko mnie :P
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Re: DOWNHILL CUP - zimowe zawody
Człowieku, zastanów się co Ty piszesz. najpierw old school DH, potem duże hopki i elementy sloopa? Zastanów się w ogóle o co Ci chodzi i napisz jeszcze raz ale konkretnie.
Pomysł ogólnie ok, ale wymaga pewnych decyzji zanim się za to zabierzecie. Osobiście bardziej podoba mi się mass DH
Pomysł ogólnie ok, ale wymaga pewnych decyzji zanim się za to zabierzecie. Osobiście bardziej podoba mi się mass DH
Re: DOWNHILL CUP - zimowe zawody
Steel pisze:Człowieku, zastanów się co Ty piszesz. najpierw old school DH, potem duże hopki i elementy sloopa? Zastanów się w ogóle o co Ci chodzi i napisz jeszcze raz ale konkretnie
A jesteś zainteresowany?
Cóż w tym dziwnego?
Szybki dh na stoku potem trochę wiraży i lotów
a co do slope to przecież będzie ratrak:):)
codzi w skórcie o to żeby pościgać się na dużych prędkościach, a później np rozegrać konkurs skoków i trików. Przecież będzie zima i ratraki, w związku z czym możemy wybudować praktycznie dowolną trasy podczasjednej nocy (jeżeli oczywiście będzie śnieg:)). Ja rzucam pomysłami, tak jak to widzę.
i zastanowiłem się bardzo dobrze:)
Przykładowa trasa:
1. Odcinek szybkościowy, tak dla max speeda
2. kilka dużych hop
3. kasza lodowa i inne odłamki
4. mniejsze hopy bandy zakręty
5. jakiś efektowny wlot na scene
oczywiście można to poprzeplatać.
najłatwiej zrobić trasę gdzieś na uboczu, poza główną trasą. Tam gdzie jest zwykle dużo śniegu ale nie wykonuje się ratrakowania. Np w krynicy na słotwinach tak jest, jest główna trasa, nartostrada i mnóstwo miejsca pomiędzy i poza nimi. Start mozna zrobić na najbardziej nasłonecznionym odcinku tam gdzie jest mniej śniegu i jest twardy podczas mrozu. W następnej kolejności można wykorzystać jakieć podcienia gdzie nie jeżdża naricarze: tam sniegu jest dużo, ale jest bardzo kopny więc tamci niechętnie z niego korzystają. Tam można by zrobić przeszkody, z racji cienia nie zdeformują się szybko, resztę można ubić, nie potrzebujemy przecież bardzo szerokiej trasy tylko toru, w związku z czym łatwo możemy zbuować coś dla siebie w każdym miejscu (niewielkie nakładypracy dla ratraków)
1. Odcinek szybkościowy, tak dla max speeda
2. kilka dużych hop
3. kasza lodowa i inne odłamki
4. mniejsze hopy bandy zakręty
5. jakiś efektowny wlot na scene
oczywiście można to poprzeplatać.
najłatwiej zrobić trasę gdzieś na uboczu, poza główną trasą. Tam gdzie jest zwykle dużo śniegu ale nie wykonuje się ratrakowania. Np w krynicy na słotwinach tak jest, jest główna trasa, nartostrada i mnóstwo miejsca pomiędzy i poza nimi. Start mozna zrobić na najbardziej nasłonecznionym odcinku tam gdzie jest mniej śniegu i jest twardy podczas mrozu. W następnej kolejności można wykorzystać jakieć podcienia gdzie nie jeżdża naricarze: tam sniegu jest dużo, ale jest bardzo kopny więc tamci niechętnie z niego korzystają. Tam można by zrobić przeszkody, z racji cienia nie zdeformują się szybko, resztę można ubić, nie potrzebujemy przecież bardzo szerokiej trasy tylko toru, w związku z czym łatwo możemy zbuować coś dla siebie w każdym miejscu (niewielkie nakładypracy dla ratraków)
wycieczki w góry
A no i jeszcze jedno: nie mam na myśli pomysłu "usypmy sobie razem trasę i pozjeżdżajmy" to nie ma być ustawka z łopatami do śniegu. My łapiemy sponsorów i załatwiamy całą organizę. Na forum chcę się tylko dowiedzieć jakie jest zainteresowanie tego typu imprezą. No i oczywiście czekam na pomysły. pozdro 4 all
Prawie na 100 % tego typu imprezka odbędzie sie w zimie w Zieleńcu , trwają już prace nad jej przygotowaniem , mega hopę będziemy mieli po chłopakach z the north face polisch free sking open a resztę traski przygotujemy przed samymi zawodami a więc do zobaczenia w Zieleńcu w zimie!!! Więcej szczegółów podam wkrótce!!!
www.zieleniec-extreme.eu
www.zieleniec-extreme.eu
"Winterpol Bike Park" Zieleniec
Aha! zapomniałem o najważniejszym!!!
Zapraszamy wszystkich chętnych do wsółpracy!!!!!!!!!
piszcie na :
marcinbad@o2.pl
www.zieleniec-extreme.eu
Zapraszamy wszystkich chętnych do wsółpracy!!!!!!!!!
piszcie na :
marcinbad@o2.pl
www.zieleniec-extreme.eu
"Winterpol Bike Park" Zieleniec
-
- Kontakt:
może najpierw zróbcie wycieczkę do czech albo na słowację na takie zawody i zobaczcie jak się robi trasy śmieżne .... bo już jeden się brał za 4x na śniegu i po godzinie jazdy trasy nie było, za to można było się pozabijać przez lód pod śniegiem.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt: