115 kg downhillu ;p

r2
Kontakt:

Post autor: r2 »

stary :) no spooooko ze sie sprzet znajdzie , dobry sprzet powinien wytrzymywac o wieeeeeeeele wieksze obciazenia :P ale polecam troszke schudnac bo przy tej masie to na jakiejs choopce moze byc ciezko :D no ale w koncu to na rowerze sie najbardziej chudnie:P
flying is hard...landing is HARDER :)
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

spoko
Bika złożysz bez problemu, tylko jednak porządny bike kosztuje. Co do umiejętności to niepolecam odrazu dawania z siebie maxa, powoli, powolutku, opanowuj swój przyszły rower, zobacz jak sie zachowuje w różnych sytuacjach, naucz sie nad nim panować, to ty masz być jeźdcem :) a nie rower :D powoli a będzie superrrrr i jeszcze tyle w tym radości :P
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

aduś bikerów w wieku ok. 30 (i nieco ponad) jest tu na forum kilku. Większość z nich (gł. z uwagi na wiek i zazwyczaj siedzący tryb pracy) jeździ DH for FUN a nie żaden wyczyn. Ja sam złożyłem bika dopiero w tym roku a nosiłem się z tym zamiarem od dobrych kilku lat.

Tak jak pisali przedmówcy: powiedz ile masz (orientacyjnie) kaski a napewno Ci pomożemy w doborze części.

Cieszy mnie z drugiej strony to, że ziomale podeszli do tematu z takim zaangażowaniem i chęcią pomocy. To jest na prawdę super. Tak właśne wyobrażałem sobie to co nazwać można Bracią Rowerową.

Powodzenia życzę.
[8O)
bartboy-b11
Kontakt:

Post autor: bartboy-b11 »

no ... jak miło i to w PONIEDZIAŁEK
kolejny 30 - sto letni
ja podonie jak Koress - kupiłem bika w tym sezonie /DH/

DH - for FUNN i o to chodzi ...

daj znać co zamierzasz składać ...
sam jestem ciekaw ...
chodź jak dla mnie powienieś zakupić na początek dobrego FF
przewaga młodszych polega na tym, że oni gdy zaliczą porządną glebę
mogą się nią chwalić przed laskami do samego końca - to jak mega afrozydjak - sam tak robiłem
a MY - ludu pracujący tych przywilejów już nie mamy - no bo jak na spotkaniu w pracy wytłumaczysz, że właśnie zaliczyłeś mega glebe i dlatego masz tęcze na twarzy ...

moja rada - nie oglądaj się na innych - pewnie spotkałeś takich co nie raz uświadamiali - JESTEŚ ZA STARY !!!
ingoruj - I TYLE ...
zacznij od inwestycji ochraniacze ...
a rowerek - no cóż - ja się niewypowiadam - JEST NA TYM FORUM WIELU EXPERTÓW
ja jednego poznałem i nawet rower od niego kupiłem ...

pozdrawiam

PS
co do wagi - ja mam 182 i 86 KG
i wiem, że muszę SCHUDNĄĆ I TOBIE TEŻ RADZĘ ...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Heh bart dzieki za slowa uznania ;]

Dobrze wszyscy mowia, nie wazne ile masz lat, JEZDZIJ jesli to ci sprawia przyjemnosc.

I olej tych co beda cie krytykowac, wazne zebys byl happy , POWODZENIA!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Maciapp
Kontakt:

Post autor: Maciapp »

yoł....wielki rispecta za to co plaznujesz robić......sam bym chciał mieć maszynke do zjazdu.....ale mnie nie stać .....mam dopiero 18 lat.....i mam sztywatora do FR...troche to nad wyraz powiedziane :) ale zawsze jakiś rower jest....poza tym jak będziesz składał ten rower......NIE OSZCZĘDZAJ NA KOORBIE........musi być to być coś mega twardego...najlepie jakiś DaBom sidewinder!!!!!!!!....coś o tym wiem.....rozjebalem 5 korb w ciągu 1,5 roku...wszystkie były na kwadrat.....waze jaieś 80-82kg....zależy ile zjem:P..........przy wzroście 180cm......więc kurna coś wiem na temat łamania sprzętu.......ŻYCZE POWODZENIA!!!!!!!
Maciapp
Kontakt:

Post autor: Maciapp »

aaa i miło by było jak by mnie nie kojarzono.....ze streetem ani dirtem czy trialem.......pierdole taki szajs.......jakbym miał czym to bym chciał DH......ale na razie to jest FR........dropy...hopy...lasek....stromizny to jest to co szanuje:))))....a tak wogóle to ci zazdroszcze że nie masz problemu z kasą....kurwa ja też tak chce:(((((((((((
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

wiek nie ma znaczenia. jasne, że lepiej jest zacząć jak się mam 5 lat, ale 30, a nawet więcej to żadna przeszkoda. jazda musi ci sprawiać przyjemność. cieszę się, że są tacy ludzie jak ty, którzy nie myślą tylko o tym, żeby po pracy walnąć na fotel i oglądnąć mecz, tylko myślą o uprawianiu jakiegoś sportu i to jeszcze extremalnego.
poza tym to najlepszy topic jaki był na forum. wreszcie nikt nikogo nie beszta. i tak ma być.
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

daj znac ile masz kasy. Zlozymy ci za to jak najlepszy rowerek. Oczywiscie prawdopodobnie bedziesz musial wyminic sprezyne w damperze na dzien dobry, inne beda za miekkie jak na twoja wage... byc moze tez olej w amore na inna gestosc, dobierzesz sobie do wagi. Powiedz ile masz kasy przede wszystkim :]. Tak wszyscy mowia, ze chcieliby nie miec problemow z kasa... ALe zauwazcie, ze ten szlachetny pan w podelszym wieku (looooooooooooool - to byl zart :D) ma prawdopodbnie rodzine, zone, dzieci, ciezko pracuje, ma problemy zdrowotne (w tym wieku gdy sie budzisz i nic cie nie boli znaczy ze umarles :D:D:D:D). Tak wiec dh bedzie mogl smigac po ciezkim dniu pracy i w weekendy... a my mozemy smigac kiedy chcemy :D no moze nie zawsze ;]

daj znac stary ile masz pieniazkuf, my zlozymy ci pikny lofel.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

a jako ze jest tu sporo osob to bedziesz mial wiele opcji do wyboru :).wiec tylko powiedz ile :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Hehe... patrz bartboy... nam to nikt tak nie kadził jak składaliśmy rowerki ;D
Może nie przykładaliśmy do tego tematu tak dużej WAGI... ;D:D:D:D

YEAH! Downhill for all!!!
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

aduś wiekiem si enie przejmuj, wage zrzucisz na rowerku czyli to już mniejszy problem

a co do kasy na rowerek to u mnie mozesz kupic lub poskladać nowy ładny rowerek i sobie po niego przyjedziesz osobisciealbo w paczce odbierzesz :)

tak wiec zbieraj kabone i zaczynaj jezdzic:)

wiecej nam takich trzeba zeby ludzie nie mowili tylko CO TE GÓWNIARZE ZNOWU ROBIĄ

pozdro all

www.netbike.pl
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Maszin
Kontakt:

Post autor: Maszin »

respekt dla ciebie stary, jak dla mnie najwiekszym problemem przy twojej wadze beda kola, wymiana sprezyny nie jst zbyt kosztowana, rama i hamulce (tarczowe 200mm) wytrzymaja, ale o ile sie orientuje obrecze dla twojej wgi robi jedynie mavic
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=228943
tomek1111
Kontakt:

Post autor: tomek1111 »

Aduś , po pierwsze ile chcesz wydać siana na bika !!!???

Pod twoją masę FULL będzie w sam raz , większość amortyzatorów i damperów można jeszcze ustawić na twoją masę .

Napisz ile CHCESZ WYDAĆ SIANA !!!

....................................................
Ja też bym sobie pojeździł na DH ale jeden problem to taki że nie mam siana a drugi że raczej u nas nie ma miejscówek do DH .

Osobiście ważę 85 kg przy 190 wzrostu i mam hardtaila ( na fulla jak już wcześniej wspomniałem mnie nie stać ) Author a-gang p.m. 2003 , DJ3 ,Hample 525/Pro-DH , tarcze 180/160 . Wszystko się jeszcze jakoś trzyma i nie narzekam .

Nie zaliczam się do wagi piórkowej ale jeszcze nic większego mi nie pękło ( no oprócz suportu)

Pozdro
http://www.freeride.neostrada.pl/adamus.html
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

hmm co do kół to najlepszym rozwiązaniem będą DeeMaxy albo koła na obeczach AtomLab
A tam
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

hehehe
fajnie by było gdyby gostek napisał ile ma kasy ...:)))może ja za niego??
cena wyjściowa to 7000 za bika kto da więcej byle nie za dużo...:)))

wiem wiem za mało ale to profesjonalny sprzęt kosztuje ze 12000:))) trzymajmy się bardziej realnych cen:)))

a więć 7 kafli na początek...
walić podpisy
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

a może rowerek jakiś albo części ze stanów sprowadzić będzie taniej i dużo więkrzy wybór niż u nas bo u nas nie było by łatwo z takim sprzętem
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

kona stinky po przecenie - wyjsciowe + zmiana czesci ;)

rower na ktorym da sie jezdzic na poczatek... jak skladac maszyne dh to z wyprzedzeniem - kona rpzejsciowa, potemzmenic rame i amora (znaczy potem)

hmm moze big hit?? :-)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

znam takich paru co szaleja w dh i dircie co waza ok 105 kg i sprzet ich wytrzymuje bardzo dobrze (dragstar + dj3 2003). W sumie ja tez raczej na wadze nie oszczedzam - jak na wiek 15 lat 70 kg to raczej duzo :P
Hardcore rulez!
gg: 846952
ODPOWIEDZ