HAYES MX-1 regulacja

suchockj
Kontakt:

HAYES MX-1 regulacja

Post autor: suchockj »

Witam,
mam zestaw taki jak w tytule hayes mx1 z tarcza 180. Mam problem z jego wyregulowaniem. Probowałem w ten sposób, żeby mieć poluzowane śruby przy adapterze zaciskać klamkę i dokręcić ale tarcza ociera cały czas o klocek. Z kolei jak wyreguluje zacisk tak żeby nic nie ocierało to zauważyłem, że w momencie zaciśnięcia klamki tarcza trochę się wygina. Nie wiem co mam z tym zrobić, lepiej żeby ocierała czy jeżeli sie tak lekko wygina to nie znaczy od razu, że po paru miechach będę miał tarczę do wymiany?
dzięki za każda podpowiedź.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Adapter ustaw tak zeby tarcza byla na srodku tej dziury. Dokrec te sruby i wtedy przykrec ten prawy (jak patrzysz od tylu) klocek jak najblizej tarczy. Potem jeszcze odowiednio napnij linke i bedzie elo.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Tak jak mowi Bombell zeby klocek nie ruchomy byl naj najblizej tarczy :P wtedy tarcza sie nie bedzie wyginac
suchockj
Kontakt:

Post autor: suchockj »

Zrobiłem tak jak mówiliście no i po postawieniu roweru na kola przy zaciśnięciu klamki nadal tarcza sie trochę odgina...chyba po prostu ten typ tak ma...
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Tarcza zegnie się o tyle ile masz odstepu miedyz nie ruchomym klockiem logiczne chyba :P
ODPOWIEDZ