Kosmiczny chłopcze: ;-)
Mnie o tym mówić nie musisz... Czekam aż w końcu Kibon z powrotem weźmie się za DH. 20 euro wpisowego, 1000 euraczy za 1. miejsce w elicie i po sprawie. :-D
MP Sczawno
Podzielam opinie Chrabała.Powinien być podział na Elita i Expert, bo do "pro" w Polsce nikt się nie łapie.Pamiętam kiedyś medialny płacz, że SL powinna być tylko i wyłącznie dla amatorów,bo oni dla zabawy się ścigają a nie dla kasy....że im satysfakcja wystarcza.
No to zróbmy tak,że pierwsza 8 Elity dostaje fanty,kasę,czyli jednym słowem mówiąc BONUSY za start i wyrobienie licencji, a w Expert pierwsza 8 dostaje dyplomy.
Oki , zróbmy..ale wiecie dlaczego to nie przejdzie???Bo większość startujących, to piep..oni pozerzy, którzy przyjeżdżają na darmówki, z idęą "po **** się męczyć? Zjadę kilka razy,wrzucę numerek do losowania i wygram ramę,albo kask"
Hehe..teraz podniesie się głos sprzeciwu "żę gadam głupoty"...ale właśnie ten co zaprzeczy że tak nie jest, jest właśnie takim łachmytą/pozerem.
Owszem,są wyjątki...komuś rama pęka i liczy na pomoc/szczęście, albo taki co jest nastawiony na ściganie....ale takie przypadki mógłbym policzyć a z wynikiem zamknąłbym się w 10 osobach.
Wstyd,Wstyd,Wstyd.........
No to zróbmy tak,że pierwsza 8 Elity dostaje fanty,kasę,czyli jednym słowem mówiąc BONUSY za start i wyrobienie licencji, a w Expert pierwsza 8 dostaje dyplomy.
Oki , zróbmy..ale wiecie dlaczego to nie przejdzie???Bo większość startujących, to piep..oni pozerzy, którzy przyjeżdżają na darmówki, z idęą "po **** się męczyć? Zjadę kilka razy,wrzucę numerek do losowania i wygram ramę,albo kask"
Hehe..teraz podniesie się głos sprzeciwu "żę gadam głupoty"...ale właśnie ten co zaprzeczy że tak nie jest, jest właśnie takim łachmytą/pozerem.
Owszem,są wyjątki...komuś rama pęka i liczy na pomoc/szczęście, albo taki co jest nastawiony na ściganie....ale takie przypadki mógłbym policzyć a z wynikiem zamknąłbym się w 10 osobach.
Wstyd,Wstyd,Wstyd.........
http://www.dzikowiec.pl/index.php?stron ... php&kat=34 kilka bardzo spoko fotek !!!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
spectomo pisze:kuzma_com..a czemu sie dziwisz?? Jestem tak stary, że pamiętam jak co poniektórzy przyjeżdżali na Superligę po to,by się ścigać, a nie po to,by robić bydło z siebie tymi afterami i w szczególności na darmowe fanty w drodze losowania. No to może już pójdźmy dalej,zróbmy kategorię elita,hobby..w każdej z nich podział wiekowy i na full,Ht...a jeszcze dalej na wartość roweru...i wtedy na pewno będzie atrakcyjniej.
Pete z tego co mi wiadomo, to taki podział znajduje się w BMX RC...a nie słyszałem o takich kategoriach w 4X..co najwyżej Mężczyźni,Kobiety....i niech tak pozostanie.
W tym piep.rzonym kraju nic się nie zmieni, jeśli się będzie robić odstępstwa dla "lamerów" co to się boją ścigać z lepszymi..bo i po co..przecież oni z tego żyją ;/......
Ludzie,puknijcie się w te puste makówki,bo się z ręką w nocniku obudzimy.Spójrzcie na czechów.Czasówka..masz być obecny na niej,bo jak cię nie ma to NARA..nie jesteś pępkiem świata..i tylko od organizatora zależy czy ci umożliwi start...a nie jak na superlidze...koleś z płaczem wpada na start że nikt go łaskawie nie zaciągnął na start, bo on w tym czasie pierdolił z kumplem głupoty na temat wyższości DURO E nad DURO A...*****....czy na tym to polega???Można się bawić,ścigać bez spinki..ale tez jakiś poziom trzeba pokazać.
Jak mi coś do głowy przyjdzie na temat moich żalów to dopiszę.
Tomo może jestem w błędzie ale słyszałem że w UK jest taki podział.
W BMX wygląda to trochę inaczej w zależności od federacji.
W USA są dwie federacje które zajmują się wyłącznie BMX racing.
ABA http://www.ababmx.com
NBL http://www.nbl.org
A w Europie i na MŚ to jest jeszcze inny podział ale ogólnie wszystkie są podobne. Np: w USA jest A PRO i AA PRO a w Europie Elite.
Licencja narodowa jest potrzebna tylko na MŚ.
Oddzielna federacja jest dobre wyjście na kolarstwo ekstremalne.
Jak widać nasza narodowa federacja nie jest w stanie sprostać zadanie.
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com