manitou relic pytanie

krisu 18
Kontakt:

manitou relic pytanie

Post autor: krisu 18 »

witam jestem tu nowy wiec nie wiem czy był tu może już taki temat moje pytanie dotyczy amortyzatora manitou relic

http://www.manitou.com.pl/product.php?id=1&uid=30 dokładnie chodzi mi o ten model chciałem zasiegnąc waszych opini na temat tego amortyzaora lub porady jesli nie ten to jaki kwota do 1110 złotych jezdze mtb czasem jakies skoki ale nie duże pozdrawiam
street1
Kontakt:

Post autor: street1 »

http://www.manitou.com.pl/product.php?id=1&uid=6

skorzystam z okazji :PP a co powiecie o tym amorze, praca itp
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Nie ten dzial a dwa ze mi linki nie dzialaja.
brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

napisz do czego ma byc ten amor?? dirt, fr, 4x??
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

street1 Moze zajrzyj do sprzetowni... jak dla mnie amork pua, nawet ze sztywna osia lapie luzy jak glupi i mulista ma prace.
Na temat tego relica sie nie wypowiem ale jesli nastepca blacka to pewno podbne zastosowanie ma lecz blacki lubily sie lamac wiec mam nadzieiej ze relic jest poprawiony.
dirtzone
Kontakt:

Post autor: dirtzone »

krisu 18
z manitou lepiej daj se spokuj, wes pika lekki, ładnie pracuje i do wszystkiego sie nada :)

krisu 18
Kontakt:

ale pike ma os Qr 20 a ja potrzebuje na zwyklłą a jakie inne amory polecacie w tej cenie do 1100 moj styl jazdy bo ktos pytał wczesniej to duzo po lesie i czasem troche skokow głownie street ale to niee za czesto amor musi byc wytrzymały wiec?
merida umf wymiata!!!!
Golum
Kontakt:

Post autor: Golum »

prosilbym powody dla ktorych z manitou ma sobie dac spokoj.
panie dirtzone.
?.
dirtzone
Kontakt:

Golum mialem przyjemnosc uginac jakiegoś stance, jakies podobne tylko 2 polkowe i jakiegoś szermana i wszystkie dobijalem z miejsca od tak poprostu :/ a waze 80 kilo... moze poprostu trafilem na jakies zjebane widelce albo wszystkie manitou są takie ********... a po co w tych manitou gorne golenie wystają o wiele za dozo niz mają skoku ? a po zatym strasznie drogie są :p

Golum
Kontakt:

ze drogie. tez sie nie zgadzam. pike czy dj. wszystko w tych samych ramach cenowych. dobijanie to kwestia techniki. dla mnie praca manitou jest o niebo lepsza od marcokow. ale sa gusta i gusciki.
Golum
Kontakt:

jeszcze dodam. ze wystawanie goleni jak nietrudno zauwazyc zwiazane jest z podkowa umieszczona z tylu goleni. by wlasnie przy dobiciu nie bila rowniez podkowa o rame. logiczne.
dirtzone
Kontakt:

Golum pisze:jeszcze dodam. ze wystawanie goleni jak nietrudno zauwazyc zwiazane jest z podkowa umieszczona z tylu goleni. by wlasnie przy dobiciu nie bila rowniez podkowa o rame. logiczne.
http://www.pinkbike.com/photo/1438759/ o to chodzi ze dolna golen koczy sie tak nisko, a mogla by sie konczyc troszke wyzej przy busterze, bo to by nic nie zmienilo po za tym ze bylby widelec mocnieszy i sztywnieszy.. bo tak jak robi manitou to przy dobiciu zostaje duzo za duzo miejsca między uczelką a koroną ...

Golum
Kontakt:

wlasciwie. to w czym to przeszkadza ze zostaje wiecej miejsca. bo tego toku myslenia nie rozumiem.
dirtzone
Kontakt:

dobra ty bys kupił widelec manitou a ja nie... i juz po sprawie :]

Golum
Kontakt:

wiec w niczym nie przeszkadza. jak widac.
kupilelm. i kupilbym ponownie gdybym mial taka potrzebe.

a koledze polecam manitou. tyle ze malo wiem o tym modelu relic.
ale jesli masz zamiar inwestowac w manitou to musisz wziac pod uwage. ze przy intensywnym uzytkowaniu trzeba rownie intensywnie o niego dbac. regularny serwis czy chociaz czyszczenie i smarowanie pomoze w dlugim i bezawaryjnym uzytkowaniu.
pzdr.
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Relic to będzie dobry amor dla Ciebie. Ew. szukaj Manitou black ,jeszcze można dostać nówki w dobrej cenie. Co wy qrwa chcecie od manitou? Jeżeli się nie dba,to chodzi to kiczowato. Mam manita i wiem,ile trzeba o niego dbać ,żeby bez awaryjnie chodził. Za to odpłaca się super pracą. Co do kolegi. On chce amor raczej do jerzdzenia,niż bardziej latania. Więc mu nie wyjerzdzajcie z pikiem ktory nie nadaje się według mnie do niczego (Ciągle słysze,zepsułem w piku to,tamto) czy dj-ami( ze względu na wage,dj waży dobre 3kg.)
Jeżeli chcesz wogóle bez awaryjny amor,który sporo wytrzyma,polecam to: http://allegro.pl/item227079443_nowe_wi ... 9pln_.html

Nada się świetnie. Pozdro!
krisu 18
Kontakt:

zgadza sie wiecej jezdze niz latam:P pike tak czy tak bym nie wybrał bo ma sztywną os a ja zwykłą piaste. ten marzocchi mx pro bardzo mi sie spodobał a co sądzicie o marzocchi all mountain 3?? z 2006 roku mozna go na www.gregorio.pl dostac za 1000 zloty bedzie on lepszy od relica? lub tego mx pro? zalezy mi zeby amor miał minimum 100 mm skoku bo mam rame merida umf i wyczytałem ze widelce muszą miec przynajmniej 100 prawda to??
aa i dodam jeszcze ze o amortyzatory zawsze dbałem ale nie miałem nigdy nic dobrego tlyko legendarnego duro ktory sie złamał wczesniej miaęłm gille ktorą tez złamałem. pozdrawiam
KrBiker87
Kontakt:

Post autor: KrBiker87 »

Do twojej jazdy All Mountain 3 lub MX Pro bedzie super. Ogolnie moja uluboną marka są Bombowcę wiec stąd te typy. Lecz ten Relic napewno tez niczego sobie, jesli zalezy Ci na naprawde wielu regulacjach to wez Manitou ma on kompresje, odbicie i blokadę. Pozatym ten pomaranczowy kolor - wyglada jak Bomber Z1 z 97 roku :P W Marzocchi nie ma praktycznie nic (w MX Pro regulacja odbicia, za inne w Bomberach trzeba juz wiecej zapłacic). Ale i tak kocham Bombery :D:D
ODPOWIEDZ