ważne!!!!! luz na bębenku

bombeczka888
Kontakt:

ważne!!!!! luz na bębenku

Post autor: bombeczka888 »

mam piaste joytech, i pojawił sie sporawwy luz na bębenku, wie może ktoś czy moge z tym narazie jeszcze jeździc , lub jak go zlikwidowac??
nakurwiaj szmato ~~!!
http://www.pinkbike.com/photo/1447872/
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

luz na bębenku podchodzi pod reklamacje, szkoda tylko rozplatać koła, może da się jakoś naprawić
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
krisu 18
Kontakt:

Post autor: krisu 18 »

jezeli jest niewielki to da sie z tmy jezdzic a co do luzu to wiem jak likwidowac napisz na priiv to ci dam instrukcje pozdro
merida umf wymiata!!!!
number
Kontakt:

Post autor: number »

tez mialem dosc duzy luz rozkrecilem piaste i okazalo sie ze oska jest peknieta kupilem za 10 zl nowa i jest ok ;)
uczak16
Kontakt:

Post autor: uczak16 »

numberTy wiesz co to jest bebenek? jak nie to po co piszesz o czyms o czym wogole niemasz pojecia?
krisu 18
Mozesz rozkrecic bebenek i wyciagnac jedna podkladke ale jak masz czas to wysylaj na gwarancje
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

uczak16 wiesz roznie bywa, w takim sramie 9.0 czy shimano, conceptach rzeczywiscie bebenek jest przykrecony do reszty piasty, ale juz na przyklad w novatecu 150/12 bebenek trzyma sie wylacznie na osi.
najprsciej by bylo gdyby ktos kto ma taka wlasnie piaste pomogl, albo zeby zaja sie nia osobiscie ktos kto podobne zeczy robil
krisu 18
Kontakt:

Post autor: krisu 18 »

uczak16 nie zawsze wyjecie podkładki daje efekt bo czasem gdy ją wyciągniesz bedenek wcale sie nie obraca mondralo:P ja w swoim oprzypadku podkładke zeszlifowałem i paro krotnie pasowałem czy juz jest odpowiednia by bebenek nie miał luzu i obracał sie delikatnie mocowań bebenka jest wuiele np novatek to tak jak koelga wspomniał do osi np formula ma nakretke kontrującą ktora jest jednoczenie bieznią po jej odkreceniu cały bebenek nam schodzi w joy'ach jest chyba tak jak w novatecu z tego co wiem ale nie ręcze bardzo duży luz na bebenku w moim przypadku spowodował ukruszenie sie zapadki zatrzaskującej w odpowiedniej pozycji bebenek wypadajac ta część mieliła reszte bebenka przez co nie dało sie z tym już nic zrobić ważne jest rownież czy masz piaste na łozyskach kulkowych czy maszyowych bo wtedy troszke inaczje sie rozkreca jesli np masz na 2 maszynach to bebenek masz łozyskowany na kulkach nie na maszynach a łozyska (2) znajdują sie wkorpusie jesli natomiast na 4 to zazwyczaj 2 łozyska są w bebenku a 2 na osi piasty tzn w korpusie wtedy nalezy je wybic by dobrac sie do bebna. pozdrawiam
merida umf wymiata!!!!
ODPOWIEDZ