Jakie buty pod SPD i PLATFORMY???

ACextreme
Kontakt:

Jakie buty pod SPD i PLATFORMY???

Post autor: ACextreme »

Postanowiłem że zaopatrzę się wraz z nowym rowerkiem w pendały spd z platformą jak i standardowe platformy z pinami których będę używał w zależności od warunków. Jakie polecacie buty które nadają się do obu tych rodzaji pendałów.
http://www.endura.pl
Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

Shimano DX
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

z DX'em moga byc problemy - jak przy platformie z spd jeszcze fajnie trzyma. to na zwykjlej platformie jest do dupy. mi noga lata w te i we wte...

Ale zwykle DX bez opcji montowania bloku maja zdaje sie mieksza podeszwe bo nikt nie narzeka na slaba przyczepnosc do pedala. a przy DX z spd juz pare osob narzekalo tak jak ja.
www.feel-free.pl
Alonek
Kontakt:

Post autor: Alonek »

Tylko nie klapki!!! Jak żem najsampierw w klapkach z dałnhila zjeżdżał i mi go wkręciło w szprychy to żem potem jechał w jednym klapku a cełe zabawe przekycał żem na jednej nodze coby białych skarpetk adidasa nie utytlać bożem je wzieł od brata stryjecznego , także uwaga na klapki!!!
bumelant
Kontakt:

Post autor: bumelant »

Może jakieś wyroby 661? Pamiętam, że mieli całkiem sensowny wybór butów na platformy z spd :)

pzdr
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

na platformy najlepiej 5.10
pod zatrzaski...wybierz co Ci najlepiej na nodze lezy.

NIE kupisz butow ktore sie sprawdza i tu i tu !!
Jesli 2 rozne typy pedalow, to rowniez DWA rozne typu butow. Innej opcji NIE ma.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Budy spd maja z reguły dosc sztywna podeszwe wiec nie bedziesz czuć platformy wiec tak jak mowia inni kup 2 pary butów.
ODPOWIEDZ