Bunny Hoooop
Bunny Hoooop
Cześć mam poteżnego problema mam rame POINT rozmiar 14 i nie umie zrobić bunnego hoopa umie unieść przednie koło a nie umie tylnego prosze was o pomoc wytłumaczcie mi od poczatku do końca jak to mam robić<<<<PS>>>
rower mam z 4 dni (moi kumple umią na moim biku a ja nie!) z góry dźieki
rower mam z 4 dni (moi kumple umią na moim biku a ja nie!) z góry dźieki
tego nawet nie trzeba tłumaczyc wystarczy troche zabawy i pomyślunku jak to sie robi i sie nauczusz mannnn...ja załapałem sam nikt mnie nie uczył i teraz na swoim rowerqu warzacym 17,5 kg robie bunnego gdzies na(jak sie postaram..) niecałe 80 cm!!!!a tak na luzie to z 50 cm!!! UCZ SIE!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=258640
Naucz sie najpierw od manuala, podniesc przednie kolo tak zeby bylo w miare wysoko przejedz tak z metr i sprobuj podniesc tyl, na poczatku nic nie wyjdzie ale za pare dni nauczysz sie przezucac cialo bardziej na przod i odciazac tyl
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
pitbull no faktycznie pomogłeś mu jak japierdole
wejdź sobie na www.spaceman.cz i tam będziesz miał wszystko napisane tyle że po czesku i masz tam też wersję angielską, są tam też filmiki
wejdź sobie na www.spaceman.cz i tam będziesz miał wszystko napisane tyle że po czesku i masz tam też wersję angielską, są tam też filmiki
-
- Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
- Kontakt:
dla takich ludzi jak ty zalozylem temat o takiej nazwie :
!!! patrzec tu nieuki !!!
tam jest adres do str:
http://www.velo.com.pl/szkola_trialowa.htm
!!! patrzec tu nieuki !!!
tam jest adres do str:
http://www.velo.com.pl/szkola_trialowa.htm
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
nawet ci wkleje tutaj żeby było fajniej:p
Pierwszy element tego triku jest podobny do manuala ze schodów. W odpowiedniej odległości od przeszkody, na którą zamierzasz wskoczyć, podrywasz rower podciągając kierownicę do klatki piersiowej. Przednie koło znajdzie się w powietrzu. Im większa przeszkoda tym wcześniej musisz poderwać przednie koło (i na odwrót). Proponujemy, żebyś zaczynał ćwiczyć ten trik na płaskiej nawierzchni, ucząc się podrywać przednie koło do góry. Najazd na przeszkodę bez opanowania tej umiejętności może oznaczać nie tylko skrzywiony widelec...
W momencie, gdy przednie koło znajduje się w powietrzu, następnym krokiem będzie poderwanie do góry tylnego koła. W tym elemencie czas odgrywa bardzo ważną rolę. Należy to zrobić w odpowiednim momencie. Przykładowo, gdy murek ma wysokość 30 cm tylne koło należy poderwać, gdy przednie znajdzie się ponad krawędzią murka. Wszystko zależy od wysokości przeszkody. Tylne koło podnosisz przechylając stopami platformy pedałów do przodu i ciągnąc je do góry (wymagane buty z antypoślizgowym protektorem na podeszwie). Następnie uginając kolana i w tym samym momencie pchając przód roweru mocno w dół uniesiesz tylne koło na odpowiednią wysokość. Klucz do tego triku jest w tym, że lądowanie odbywa się na przednim kole, a nie na tylnym! W momencie, gdy przednie koło znajdzie się ponad krawędzią murka przenieś ciężar ciała do przodu, tuż ponad kierownicę. Dzięki zmianie punktu ciężkości tylne koło automatycznie uniesie się na odpowiednią wysokość. Przednie koło opadnie na powierzchnię przeszkody i przejeżdziesz na nim kawałek. Dopiero po chwili tylne koło również opadnie na murek. W triku tym wiele zależy od odpowiedniej prędkości, mocnego wybicia i balansu.
Pierwszy element tego triku jest podobny do manuala ze schodów. W odpowiedniej odległości od przeszkody, na którą zamierzasz wskoczyć, podrywasz rower podciągając kierownicę do klatki piersiowej. Przednie koło znajdzie się w powietrzu. Im większa przeszkoda tym wcześniej musisz poderwać przednie koło (i na odwrót). Proponujemy, żebyś zaczynał ćwiczyć ten trik na płaskiej nawierzchni, ucząc się podrywać przednie koło do góry. Najazd na przeszkodę bez opanowania tej umiejętności może oznaczać nie tylko skrzywiony widelec...
W momencie, gdy przednie koło znajduje się w powietrzu, następnym krokiem będzie poderwanie do góry tylnego koła. W tym elemencie czas odgrywa bardzo ważną rolę. Należy to zrobić w odpowiednim momencie. Przykładowo, gdy murek ma wysokość 30 cm tylne koło należy poderwać, gdy przednie znajdzie się ponad krawędzią murka. Wszystko zależy od wysokości przeszkody. Tylne koło podnosisz przechylając stopami platformy pedałów do przodu i ciągnąc je do góry (wymagane buty z antypoślizgowym protektorem na podeszwie). Następnie uginając kolana i w tym samym momencie pchając przód roweru mocno w dół uniesiesz tylne koło na odpowiednią wysokość. Klucz do tego triku jest w tym, że lądowanie odbywa się na przednim kole, a nie na tylnym! W momencie, gdy przednie koło znajdzie się ponad krawędzią murka przenieś ciężar ciała do przodu, tuż ponad kierownicę. Dzięki zmianie punktu ciężkości tylne koło automatycznie uniesie się na odpowiednią wysokość. Przednie koło opadnie na powierzchnię przeszkody i przejeżdziesz na nim kawałek. Dopiero po chwili tylne koło również opadnie na murek. W triku tym wiele zależy od odpowiedniej prędkości, mocnego wybicia i balansu.
JA TEZ MAM PROBLEM
NIE UMIEM SIE WYSRAC POMOCY CO MAM ZROBIC UMIEM USIASC NA KIBLU I CO DALEJ?????
JAK KUR W A TWOI KOLEDZY "UMIA" TO SIE ICH KU R WA PYTAJ A NIE JAKIES SYFY PISZESZ..................... CZLOWIEKU JK MASZ 4 DNI ROWER TO CWICZ A NIE OD RAZU JAK TO ZROBIC? BO NIE WIERZE ZEE TAKEI PROBLEMY TRZEBA OPISYWAC NA FORUM..........
KU RWA.
NIE UMIEM SIE WYSRAC POMOCY CO MAM ZROBIC UMIEM USIASC NA KIBLU I CO DALEJ?????
JAK KUR W A TWOI KOLEDZY "UMIA" TO SIE ICH KU R WA PYTAJ A NIE JAKIES SYFY PISZESZ..................... CZLOWIEKU JK MASZ 4 DNI ROWER TO CWICZ A NIE OD RAZU JAK TO ZROBIC? BO NIE WIERZE ZEE TAKEI PROBLEMY TRZEBA OPISYWAC NA FORUM..........
KU RWA.
te ku rwa szprot czy xprot hu j cie wie jak sie zwiesz. jak coś ci sie ku rwa niepodoba to weź karyplu walony wy pierdalaj, koleś ma prolem i sie pyta jak go rozwiązać, zapomniałeś matole że to jest dział dla początkujących
ile ty ku rwa masz lat że taki hardy jesteś co? 15 a możę mniej
niekażdy jest ku rwa taki pojętny więc sie odturlaj palancie zakompleksiony
matka ci w domu bije czy jeść niedaje łosiu
ku rwa strzelać do takich sie powinno
ile ty ku rwa masz lat że taki hardy jesteś co? 15 a możę mniej
niekażdy jest ku rwa taki pojętny więc sie odturlaj palancie zakompleksiony
matka ci w domu bije czy jeść niedaje łosiu
ku rwa strzelać do takich sie powinno