Pod dwie zebatki to masz truvativ shift guide z ktorych znam. Al dla mnie to bez sens, wyrzuc z przodu przerzutke i zostaw jeden balt i wtedy zalozysz sobie normalny napinacz.
Dostaniesz instrukcje obslugi i bedzie wszystko pisac albo mzoe sobie sciagnac ze strony producenta juz teraz. Al odpusc go sobie i kup normalny na jedna zebatke.
i chciałem jeszcze tylko zapytać,jak mam zdjąć tą moją korbę i suport, czy każdy ściągacz do korby i suportu będzie się nadawał, czy mam kupić taki, który pasuje do korby TruVativ Hussefelt-Howitzer. A jeśli tak , to gdzie go kupić...
tylko jeszcze jedna sprawa: jak masz korbę na dwia tryby, nawet po odkręceniu mniejszej zębatki, zostaną wypusty do jej mocowania na ramieniu korby! Można je usunąć poprzez spiłowanie.. Ale raczej da się z tym jeździć.
bumelant Raczej sie da, tylko, że on chyba chce pozostać przy 2 zębatkach... I z tym " Raczej sie da" to jest tak, że jak masz iscg to zahacza o śruby z ISCG... I wtedy trzeba coś spiłować - Śruby, albo wypusty...