Jak zmniejszyć wage roweru ???
Jak zmniejszyć wage roweru ???
Siema chciałbym zmniejszyć wage roweru. Wywaliłem juz wszystko co niepotrzebne ( moim zdaniem ) skróciłem sztyce ale ciągle waży za dużo.
Jeżdże w dircie i streecie. napiszcie co jeszcze moge zrobić.
Z góry THX. :D
Jeżdże w dircie i streecie. napiszcie co jeszcze moge zrobić.
Z góry THX. :D
Nie wiemy jaki masz teraz rower.. Ale możesz wywalić wogóle hamulce bo są zbędne według mnie, ściąć sztyce maksymalnie, skrócić kierę, powiercić przednią obręcz(można i dwie ale nie ma potrzeby bo tył może nie wytrzymać), poucinać przelotki od hamulca i piwoty. Nic wiecej się nie da, by zmiejszyć wage jeszcze musisz wyminić cześci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zrezygnuj z amora i załóż sztywniaka
zdejmij przeżytki i zrób singla
załóż koła 24
zdejmij przedni hampel...
zamiast gripów użyj izolacji
skróć kiere
skróć łańcuch
wywal siodełko i sztyce... wkońcu jak robisz jakieś triki to nie siedzisz tylko stoisz
zdejmij przeżytki i zrób singla
załóż koła 24
zdejmij przedni hampel...
zamiast gripów użyj izolacji
skróć kiere
skróć łańcuch
wywal siodełko i sztyce... wkońcu jak robisz jakieś triki to nie siedzisz tylko stoisz

www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
specjalized izolacja zamiast gripow
testowales? tasma troche ciezsza niz jakies gripy setleza np. Nie wiem co uwazasz za lekkie bo mozesz miec cienzka rame i ogolnie na osprzecie odczujesz srednia roznice. Kiedys gdzies czytalem odchudzanie roweru do xc.... "uciać mocowanie tarczowki bo cienzka, singel speed, kiere uciac na kurierowa, klamki na jeden palec poucinac, szprychy zmienjszyc o polowe a reszte na sloneczko, poszlifowac tam gdzie jeszcze da rade, i uciąc gorna rure skladaki tak kiedys mialy i jezdzily wiec tu mozna tez uciac bo rower i tak sie do jazdy nie bedzie nadawal" 

Dzięki ale chyba więcej już ( z roweru ) nie zrzuce. Mam kiere 560 mm sztyce 6 cm singlee speed 1 hamulec z tarczą 160 klamke na 1 palec połowe orginalnego łańcucha sztywniaka też mam ale na dzień dzisiejszy jeżdże na amorze w na sztywnym mnie bardzo nadgarstki bolały a no i rame mam z alu. Nawet w pedałach nie mam wszystkich pinów. Odetnę jeszcze piwoty i przelotki.
Dzięki za pomysły.
Dzięki za pomysły.