tarcie klocków o tarcze. pomocy

kac
Kontakt:

tarcie klocków o tarcze. pomocy

Post autor: kac »

jestem dość szczęśliwym posiadaczem hamulca HOPE E4 na tył z tarczą 180. jednak ostatnio pojawił się problem z tarciem klocków o tarcze. da się jakoś zaradzić temu faktowi ?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

To chyba naturlane ze klocki tra, moze musza sie leko dotrzec, albo przesun adapter lekko w bok.
kac
Kontakt:

nienormalne. dotychczas się to nie działo. możliwe, że tarcza się troche wykrzywiła podczas nagrzania ? albo jest jeszcze możliwość inna. dzisiaj o 1/4 obrotu dokręcałem wszystkie śrubki od tarczy i może coś się stało po tym manewrze ?
kac
Kontakt:

Bombell pisze:To chyba naturlane ze klocki tra, moze musza sie leko dotrzec,
ale po czym się mają docierać jak klocki mają z 50 % okładziny. a możliwe jest, że po wyciągnięciu koła a następnym jego założeniu troche się zmieniła odległość klocków/tarczy i zaczeło trzeć.
męczę tak, bo to mój pierwszy hamulec tarczowy a nadodatek hydraulik i nie wiem co się dzieje
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

kac pisze:możliwe, że tarcza się troche wykrzywiła podczas nagrzania
kac pisze:możliwe jest, że po wyciągnięciu koła a następnym jego założeniu troche się zmieniła odległość klocków/tarczy i zaczeło trzeć
No i sam sobie odpowiedzales. Mozesz odsunac klocki od tarczy, nie wiem jak to jest w hope ale u mnie robi sie to imbusem.
ODPOWIEDZ