Rama full do 2000zł. CO POLECACIE
Moze dozbieraj 500zł i kup nowek od dzikusa http://www.massivemachine.com bo jakym mial kupowa to tylko od niego 

ojoj, co wy chłopaki piszecie ?? cannondale i orange słabe ramy tak ??? to czemu tyle osobó na pucharach świata na nich jeździ ??? duncony maja grube rury - spoko ale waza dwa razy wiecej niz cannondale, sam posiadam cannondale i znam wielu ludzi którzy tez na tym jezdzą i jakos nikt nie narzeka na ich wytrzymalosc .
pano_dhbo sa lekkie i maja fajna geo.to ze tyle osob jezdzi w pucharach na nich to akurat niewiele mowi.zauwaz ze ludzie startujacy w pucharach swiata z reguly maja sponsorow ktorzy kupuja im nowe ramy jak stare sie zuzyja.
nie mam racji?
jakiego masz cannona?ile ma lat?
p.s.nie wiem jak w Twoim cannonie,ale ja mam wrazenie ze moj orange ma scianki z puszek po piwie.jezdzi sie naprawde fajnie,ale mysle ze ta rama jakas super wytrzymala nie jest...
nie mam racji?
jakiego masz cannona?ile ma lat?
p.s.nie wiem jak w Twoim cannonie,ale ja mam wrazenie ze moj orange ma scianki z puszek po piwie.jezdzi sie naprawde fajnie,ale mysle ze ta rama jakas super wytrzymala nie jest...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
To chyba typowe dla polaków, że wszystko dla was jest słabe, niepierwszy raz spotykam sie z opiniami o jakims klasowym sprzęcie, że pęka albo że słaby i wogole do dupy... polak wszystko rozjebie, pewnie nawet armageddona... ;] a tak pozatym gemini to nie jest rama do dropow i hardcore freeride do tego to banshee sie kupuje, a nie wierze ze przy zwyklym dh po takich trasach jak my mamy cos w tej ramie sie stanie, fakt ze ja na swojej jezdze rok dopiero i wiele nie widziala ale kupilem ją ściągniętą zza oceanu, rocznik 2003 a stan świetny
a tak wogole cedric startowal na niej w red bull rampage, wiadomo ze oni są sponsorowani ale nie powinnismy tylko tym sie sugerowac, ja nie wymienił bym cannondale na zadnego duncona, polacy robią ramy z grubych rur bo inaczej nie potrafią zrobic wytrzymałej ramy... gemini to ładna, wytrzymała i lekka zarazem rama ze świetną geo, zawieszenie jak na jednozawias pracuje bardzo ładnie, rama idealna do dh i fr... tak bym ją podsumował, za 2 tys nie mozna kupic nic lepszego, bo np bullit to juz nie to co gemini... pozdro dla pano_dh
i innych co nie bluzgają po takich legendach :P

D_Homer Was?tzn Ty polakiem nie jestes,tak?
jakbys pomyslal przez chwile z czego to sie bierze to bys zrozumial jedna prawidlowosc-polaka nie stac na nowa rame co dwa lata,ani nawet co 4lata.jakbym mial kupic nowego orange'a to za **** bym go nie kupil bo w cenie 6-6,5k zloze caly rower na uzywanych czesciach.oto przyczyna.
to ze Cedric startowal na geminim w RBR ma udowodnic ze ta rama jest taka zajebista?przeciez on po jednym RBR wymienia pol roweru.Rama nie ma czasu peknac...
Owszem,za 2k gemini to bdb rama,ale nie do katu bo szybko peknie...
jakbys pomyslal przez chwile z czego to sie bierze to bys zrozumial jedna prawidlowosc-polaka nie stac na nowa rame co dwa lata,ani nawet co 4lata.jakbym mial kupic nowego orange'a to za **** bym go nie kupil bo w cenie 6-6,5k zloze caly rower na uzywanych czesciach.oto przyczyna.
to ze Cedric startowal na geminim w RBR ma udowodnic ze ta rama jest taka zajebista?przeciez on po jednym RBR wymienia pol roweru.Rama nie ma czasu peknac...
Owszem,za 2k gemini to bdb rama,ale nie do katu bo szybko peknie...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
piotrex racja tez o tym pomyslalem pisząc wczesniej, ale z całym szacunkiem dla duncona bo to coraz bardziej szanowana marka nie tylko w polsce, nie wierze ze zrobili by rame tej klasy co gemini gdyby chcieli np odchudzić swoje ramy czy coś... nie sugerujmy sie cedrickiem i resztą bo to nie ma sensu, ale sam fakt ze te ramy ot tak dawna startowaly w pucharze swiata i to z sukcesami musi dawac do myslenia... ja sprzedaje swoją tylko dlatego ze naprawde potrzebuje kasy, a na wiosne jesli tylko bede mial kase kupie gemini i tylko gemini nawet gdybym mial dac 2,5 tys to ją kupie, bo zdaje sobie sprawe ze moze nie udac mi sie kupic za 2 tys. Rama nie do katowania?, owszem ale bez przesady, ta rama takze wiele przezyje, DH i FR to jej praca... i gdyby sie do tego nie nadawala to nie byla by taką legendą i nie byla by tak droga. pozdro
Boże... Nie wytrzymam. Ilu lamusów sie wypowiada w tym topicu to SZOK!! ZAłożyciel nie lepszy.
No wybacz... Bullit coś jak Akita
Bullit to kultowa czytaj UWAŻNIE KULTOWA RAMA FR. W niemal niezmienionej formie produkowana od sam nie wiem dokładnie ale 2001? 2002? Żal patrzeć jakie pojęcie mają niektóre osoby wypowiadające się w tym temacie. Kup sobie czepek i karnet na basen...
pano_dh Co nie tak z BH?
D_Homer Zachwalasz bo chcesz sprzedać :]
No wybacz... Bullit coś jak Akita

pano_dh Co nie tak z BH?
D_Homer Zachwalasz bo chcesz sprzedać :]
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Pedro 47 juz sie tlumacze z tego oskarzenia, ja nie zachwalalem tylko napisalem ze sprzedaje, a zabolało mnie to co napisal groochas wiec zaczalem zachwalac bo takie mam zdanie na temat gemini. Bullita chwalisz? (od 2001
) i masz racje bo to rama kultowa, amen! big hit? świetna rama do fr i slope, ale to koło 24 z tyłu i wogole jej geo nie wszystkim odpowiada, w dodatku znajdź big hita do 2 tys, ciężko tak samo jak gemini... więc jesli masz 2 tys i szanse kupna gemini w naprawde świetnym stanie, to co nie kupiłbys? za big hita trzeba dac 2,5, bullita mozna znalesc za ok 2 tak jak moje gemini i tu juz robi sie dylemat, wg mnie zdania beda podzielone na równo... ja mam swoje zdanie poprostu, gemini uzekla mnie juz dawno i napewno do niej kiedys wroce :P no chyba ze nie sprzedam... to zostane z tą
a co do porownania bullita do akity, kiedys spotkalem sie z komentarzem ze bulit to tylko z 5th elemnt działa dobrze, ktos podmienil dampery w bullicie i DM tzn dnm burner do bullita a 5th do DMa i DM działał lepiej nize bullit wczesniej z 5th... i o to sie nie kłóćmy ktos mial takie zdanie poprostu i juz
nei wiem o co chodzilo w tym porownaniu do akity, moze tez praca? a moze wygląd <lol2>

piotrex napisał : "nie wiem jak w Twoim cannonie,ale ja mam wrazenie ze moj orange ma scianki z puszek po piwie.jezdzi sie naprawde fajnie,ale mysle ze ta rama jakas super wytrzymala nie jest..."
na tym polega fenomen tych ram, lekkie ale wytrzymałe. nie sztuka zrobic mocną rame wazącą nie wiem ile. dlatego tyle płaci sie za ten sprzęt. pisząc ze na cannonach czy orenżach jezdzą w PŚ nie chodziło mi o wytrzymalosc tylko o to ze pracują b.dobrze i maja ogolnei dobre katy itp. a co do wytrzymalosci to czy myslicie ze firma z taką renomą pozwoliłą by sobie na wyprodukowanie ramy która pęka ? jak katujesz rower to kazdy w koncu nie wytrzyma. ile razy widziałem popękana Kone czy tam Rb które wazą duzo i powinny byc mega wytrzymałe. jesli sie jeździ "z głową" nei skacze jakichs dropów z 5 m na płaskie czy cos, to mozna bezproblemu uzywać tą rame w Dh czy Fr przez kilka dobrych lat . no niehc mi ktos madry powie co lepszego niz cannondale kupi za 2000 zł ? czekam na odpowiedzi
:) pozdro
na tym polega fenomen tych ram, lekkie ale wytrzymałe. nie sztuka zrobic mocną rame wazącą nie wiem ile. dlatego tyle płaci sie za ten sprzęt. pisząc ze na cannonach czy orenżach jezdzą w PŚ nie chodziło mi o wytrzymalosc tylko o to ze pracują b.dobrze i maja ogolnei dobre katy itp. a co do wytrzymalosci to czy myslicie ze firma z taką renomą pozwoliłą by sobie na wyprodukowanie ramy która pęka ? jak katujesz rower to kazdy w koncu nie wytrzyma. ile razy widziałem popękana Kone czy tam Rb które wazą duzo i powinny byc mega wytrzymałe. jesli sie jeździ "z głową" nei skacze jakichs dropów z 5 m na płaskie czy cos, to mozna bezproblemu uzywać tą rame w Dh czy Fr przez kilka dobrych lat . no niehc mi ktos madry powie co lepszego niz cannondale kupi za 2000 zł ? czekam na odpowiedzi

pano_dh <brawo> o i to jest najmądrzej napisane... teraz wiesz jaka jest roznica miedzy ciezkimi dunconami a lekkimi cannonami lub orange, a ludzie ktorzy mowią ze sie sypią bredzą, bo tak jak napisal pano_dh kazda rama wkoncu nie wytrzyma... a cannondale i orange np to poprostu klasa sama w sobie... co do bullitow to napewno bedziesz zadowolony, ramka uniwersalna i legendarna... w zimie mialem taki dylemat gemini czy bullit i wybralem gemini, nie żałuje ale to juz kwestia gustu, pozdro!
jakbym teraz miał kasę wziąłbym:
http://allegro.pl/item230908008_iron_ho ... atisy.html
- rama Iron Horse SGS Team DH 2004
- damper Manitou Swinger 6way
- stery E-13
- suport FSA Platinium DH
- tylne kolo na piescie WTB oraz obreczy Mavic EX721
za 2400-2500 jak dla mnie sie opłaca
Gdyby nie to że spłacam już jeden kredyt ta ramka była by moja hehe
Ale tego sprzedawce będę musiał odwiedzić jak uzbieram kasę na takiego sgsa, albo big hita czy m1.
http://allegro.pl/item230908008_iron_ho ... atisy.html
- rama Iron Horse SGS Team DH 2004
- damper Manitou Swinger 6way
- stery E-13
- suport FSA Platinium DH
- tylne kolo na piescie WTB oraz obreczy Mavic EX721
za 2400-2500 jak dla mnie sie opłaca

Gdyby nie to że spłacam już jeden kredyt ta ramka była by moja hehe
Ale tego sprzedawce będę musiał odwiedzić jak uzbieram kasę na takiego sgsa, albo big hita czy m1.
Tez fajna ramka, ale dosc drogo, bo jakis czas temu na allegro byla taka sama tylko żółta za 2 tys! i bardzo długo lezala na allegro...
a tak wogole to chłopak pisze ze jezdzi enduro, FR i dopiero lekkie dh... wiec taki iron horse nie jest mu potrzebny... bullit i gemini są bardziej uniwersalne i nadają sie nawet do enduro, w obu mozna zamontowac na przód tylko 140 mm np PIKE i bedzie sie jezdzilo dobrze, w gemini masz regulacje 140/150/170... a ten iron horse to juz jednak konkretne FR lub DH.
a tak wogole to chłopak pisze ze jezdzi enduro, FR i dopiero lekkie dh... wiec taki iron horse nie jest mu potrzebny... bullit i gemini są bardziej uniwersalne i nadają sie nawet do enduro, w obu mozna zamontowac na przód tylko 140 mm np PIKE i bedzie sie jezdzilo dobrze, w gemini masz regulacje 140/150/170... a ten iron horse to juz jednak konkretne FR lub DH.