Brunox i amortyzator hydrauliczny

bambers
Kontakt:

Brunox i amortyzator hydrauliczny

Post autor: bambers »

Czy ten płyn w sprayu brunox psika się na uszczelki do amortyzatorów hydraulicznych, jeśli tak to po co? skoro olej sam wystarczająco smaruje
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Olej smaruje slizgi i nie wydostaje sie ponad uszczelki, no chyba ,że - to wtedy uszczelki do wymiany.Brunox smaruje uszczelki , polepsza znacząco prace widelca - niestety tylko na "chwile" . Chociaz stosowanie go napewno widelcowi nie zaszkodzi i to nie tylko hydraulicznemu .
pzdr.

rav\g3r
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

w zyciu tego nie uzywalem... raz uzylem to przez tydzien lagi byly w syfie (shiver)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Brunoxow jest kilka, ten do amorow DEO sie nazywa.
RS zaleca go uzrywac, itak jak ravfr gada, kurzowe uszczelki stawiaja mniejszy opor, bloto mniej sie trzyma.
Niestety ma to swoje wady, kurz tez sie przykleja, ja tym psikam jak jest mokro.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Deo jest dobry i dla zasady psikam przed kazda jazda, ale wtedy fakt kurz sie przyczepia dosc mocno do goleni.
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Jezzz.. a nie wystarczy po skończonej jeździe po prostu wziąć delikatną szmatkę i zebrać kurz. Jak taką taktykę przy swoim Stance bluncie przyjąłem, bo niestety bez brunoxa ten amorek do żwawych nie należy :/
bumelant
Kontakt:

Post autor: bumelant »

ja tam psikam dosyć często i nic mi się nie przykleja.. Zresztą, co to za problem potem wytrzec brud..
domingo
Kontakt:

Post autor: domingo »

ja pryskam zwykłym brunoksem przed kazda jazdą i wycieram golenie szmatką z kurzu, bardzo popawia to prace mojego MX Air
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

groochas bo na tym polega dzialanie brunoxa, wyciaga syf spod uszczelek i nalezalo wziac szmateczke i wytrzec golenie, ja psikam raz na 2-3 dni zalezy od jazdy, w boxxerze,ktorego posiadam praca sie zmienia diametralnie:)
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Lagi ponad uszczelkami zawsze są lekko tłuste od oleju z wewnątrz amorka, uszczelki są przecież z gumy, a ta stawia duży opór przesuwanym po niej metalowym przedmiotom, czyli lagom też, jakby tam nie było nic tłustego to amor pewnie nie potrzebowałby tłumienia...spójżcie pod światło na czarne lagi i przejezdzcie palcem to widać, aczkolwiek prawdą jest że syf na uszczelkach potrafi zmulic każdy amortyzator predzej czy póżniej, ale ja poleje je troche wodą, kilka razy ugne amor i wszystko zawiesza sie ponad uszczelkami, tyle mi wystarczy...jak jest mokro i błoto to tez niczym nie musze juz się bawić bo akurat błoto między yszczelki nie wejdzie wiec amortyzatora nie zmuli, a ten raz się ugnie i golenie są czyste ;P gorzej jak błoto zaschnie, to trzeba mu pomóc wiadomo...
http://dhcyc.pinkbike.com
ODPOWIEDZ