Niedawno kupiłem rower,który ma z przodu 2 blaty mianowicie korbę -TruVativ Hussefelt-Howitzer. Po paru dniach postanowiłem kupić napinacz , nie wiedziałem jaki będzie pasował na te dwa nieszczęsne blaty więc zwróciłem się o pomoc w sklepie /serwisie rowerowym. Doradzono mi że Shaman racing będzie idealnym napinaczem, więc bez chwili wachania kupiłem nowy napinacz. Po zakupie specjalnego klucza do suportu postanowiłem owy napinacz założyć. Po paru minutach okazało się że mam zajebisty problem bo ani w 5 ani w 10 napinacz nie pasuje, poprostu ociera mi o niego korba a jeśli podłoże podkładki to znowu oś na korbę z lewej strony suportu jest za krótka.
Czy ktoś miał podobny problem??? nie wiem co już mam robić...
problem z napinaczem!!! proszę o pomoc
Kub napinacz PM SOHO cena to 130 a jest najlepszy!! www.pmsoho.prv
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Niestety nie chce zdjąć mniejszego blatu bo to wiąze się z koleinymi wydatkami. Takimi jak bezużyteczność przedniej przerzutki shimano alivio, manetki alivio no i tam linki ,i co ja z tym zrobie. A jak już coś to sprzedałbym tą korbę co mam, a kupiłbym zwykłe hussefelt z jednym blatem, a dotego przydałby mi się jakiś lepszy napinacz, no i znowu musiałbym stary sprzedawać... nie nie, to nie wchodzi w grę.