problem z napinaczem!!! proszę o pomoc

bambers
Kontakt:

problem z napinaczem!!! proszę o pomoc

Post autor: bambers »

Niedawno kupiłem rower,który ma z przodu 2 blaty mianowicie korbę -TruVativ Hussefelt-Howitzer. Po paru dniach postanowiłem kupić napinacz , nie wiedziałem jaki będzie pasował na te dwa nieszczęsne blaty więc zwróciłem się o pomoc w sklepie /serwisie rowerowym. Doradzono mi że Shaman racing będzie idealnym napinaczem, więc bez chwili wachania kupiłem nowy napinacz. Po zakupie specjalnego klucza do suportu postanowiłem owy napinacz założyć. Po paru minutach okazało się że mam zajebisty problem bo ani w 5 ani w 10 napinacz nie pasuje, poprostu ociera mi o niego korba a jeśli podłoże podkładki to znowu oś na korbę z lewej strony suportu jest za krótka.
Czy ktoś miał podobny problem??? nie wiem co już mam robić...
number
Kontakt:

Post autor: number »

po pierwsze zdejmij mniejszy blat. tez mialem ten problem bo takie sutki w korbie haczyly o srobki w napinaczu. zeszlifowalem je (srobki) i jest spoko
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Kub napinacz PM SOHO cena to 130 a jest najlepszy!! www.pmsoho.prv
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

to zdejmij podkładkę z tej strony z której nie ma zębatek i już masz jakieś 3mm, jak chcesz to załóż tylko z jednej strony, ale ja i tak zdjął bym mniejszy blat bo zawsze będziesz miał problemy, łańcuch i tak będzie spadał
bambers
Kontakt:

Post autor: bambers »

Niestety nie chce zdjąć mniejszego blatu bo to wiąze się z koleinymi wydatkami. Takimi jak bezużyteczność przedniej przerzutki shimano alivio, manetki alivio no i tam linki ,i co ja z tym zrobie. A jak już coś to sprzedałbym tą korbę co mam, a kupiłbym zwykłe hussefelt z jednym blatem, a dotego przydałby mi się jakiś lepszy napinacz, no i znowu musiałbym stary sprzedawać... nie nie, to nie wchodzi w grę.
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

dokup samą szeroką rolkę od napinacza Shaman FR ( kosztuje około 35 zeta) wtwal górną częćś napinacza ( samą klatkę możesz sprzedać )
Jeśli korba ci ociera w miejscu mocowania najmniejszej żebatki to zeszlifuj mocowania , a zamontuj zębatki dużą i średnią
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
ODPOWIEDZ