co lepsze hayes hfx 9 czy mag??
-
- Kontakt:
fajnie jak zwykle kupa expertow sie wypowiada, poza kilkoma osobami,ktore wiedza o co chodzi. W tej chwili mam Maga z przodu, jest rewelacyjny i nie ma porownania w ogole z hfx, to dwa inne hamulce. Zwroccie uwage,ze jeszcze w zeszlym roku wiele teamow i prywatnych ludzi w SWIATOWYCH zawodach jezdzilo na magach....hfx sa ok,ale maja jedna bardzo duza wade, latwo sie przegrzewaja, w gorach wielu znajomych je spalilo,a Mag, stary dobry Mag sie trzyma o to mocno :)szczerze polecam
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
-
- Kontakt:
mam i 9 i maga, i miałem je na zmianę z przodu i z tyłu i wiem jakie są różnice w działaniu, nie zaglądałem do środka ale wystarczy wyciągnąć klocki z maga żeby zobaczyć ze wszystko jest dokładniej wyszlifowane i wogule, Mag jest o wiele lepszy od 9tki, dużo mniej podatny na przegrzanie, więcej hamuje tyłem a jakoś po zjeździe przednia 9tka jest zagrzana i miękka a Mag nic a nic,jak masz kase na Magi kupuj Magi,
co do Avidów, nie wypowiadam se ,widziałem jednak zagotowane 5 i zapowietrzające sie bardzo często formula wydaje sie być ciekawą alternatywa dla Maga
co do Avidów, nie wypowiadam se ,widziałem jednak zagotowane 5 i zapowietrzające sie bardzo często formula wydaje sie być ciekawą alternatywa dla Maga
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
szajbz Nie, nie kocham Hayesów, czy jak to nazywają znawcy: "Hujesów"
zawiasbartek A to ciekawe, bo zaciski są identyczne. Rożnice są w lepszej kompensacji rozszerzającego się płynu. No i to, co tak naprawdę powodowało różnicę: w przeciwieństwie do 9-tek (kiedyś), seryjnie do magów były montowane klocki metaliczne. To, oraz działający na wyobraźnie (znowu kiedyś) napis Mag oraz to poczucie wspólnoty z wieloma bikerami używającymi Magów robiły swoje
Osobiście w chwili obecniej raczej nie kupiłbym 9-tek. W tej cenie można poszukać ciekawszych hamulców. Jeśli chodzi o Magi, to jeśli byłyby w przyzwoitej cenie, to czemu nie...
zawiasbartek A to ciekawe, bo zaciski są identyczne. Rożnice są w lepszej kompensacji rozszerzającego się płynu. No i to, co tak naprawdę powodowało różnicę: w przeciwieństwie do 9-tek (kiedyś), seryjnie do magów były montowane klocki metaliczne. To, oraz działający na wyobraźnie (znowu kiedyś) napis Mag oraz to poczucie wspólnoty z wieloma bikerami używającymi Magów robiły swoje

Osobiście w chwili obecniej raczej nie kupiłbym 9-tek. W tej cenie można poszukać ciekawszych hamulców. Jeśli chodzi o Magi, to jeśli byłyby w przyzwoitej cenie, to czemu nie...
ale ty nie mysl ze hayesa nie mialem koleg;] nie jedne hample mialem i co do porownania wiem co mowie , na chwile obecna formuli dorownywal sila jedynie hope m4 z 2003 model , podz wzgledem modulacji juz nie , i poki co formuli jak dla mnie nic nie przebije
co do roznic to hfx rozebrac mialem okazja maga nie wiec dokladniej roznic nie znalem
tak czy owak nadal zadnego z tych dwoch obecnie bym nie kupil
co do roznic to hfx rozebrac mialem okazja maga nie wiec dokladniej roznic nie znalem
tak czy owak nadal zadnego z tych dwoch obecnie bym nie kupil
www.mm-foto.pl