poczatek porady

Irithim
Kontakt:

poczatek porady

Post autor: Irithim »

Siema. Dopiero zaczynam moja przygode z jazda extremalna. Chcialbym sie spytac o hopki. Czyli na jakich zaczynac, jak skakac i wogle jakies porady dla poczatkujacego. Moze ktos mieszka w okolicach Olsztyna i moze poradzic jakies ciekawe miejsce ;]
Buła333
Kontakt:

Post autor: Buła333 »

mala prosba powiedz jak jezdzisz
dh, xc, dirt czy co
Irithim
Kontakt:

dh ale z takim rowerem to narazie duzo nie zrobie ;] ale zawsze lepiej czegos sie dowiedziec na poczatek niz jezdzic i skakac nie wiedzac jak i gdzie ;]
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Moja porada to naucz sie robic bunnyhopa,potem wez sie za skakanie :wink:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Filmy duzo, daja, poszukaj jakis lokalnych riderow z miasta i patrz jak oni to robia. Dobra lektura to "jazda rowerem gorskim" Briana lopeza
g00fy
Kontakt:

Post autor: g00fy »

Jakies hopki? Znajdz sobie gdzies stolik (hopka, ktora nie ma przerwy pomiedzy wybiciem, a ladowaniem), przejedz przez niego, pozniej sprobuj szybciej, oderwiesz sie od ziemii. Ze srednia predkoscia probuj sie wybijac... i sie nauczysz. Moja rada - jesli sie wywrocisz i nic Ci sie nie stanie (a przynajmniej nic powaznego), to odrazu skocz jeszcze raz, chocby ledwo oderwij kola, ale zrob to. Nie ma wtedy strachu przed skakaniem np drugiego dnia :]
A ksiazke Briana Lopesa faktycznie polecam;]
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

dopuki sam nie zaczniesz żadne rady z forum Ci nic nie dadzą
http://dhcyc.pinkbike.com
szef
Kontakt:

Post autor: szef »

true true. Znajdź jakąś hopke albo nawet sam sobie ulep z błota(:P) i na niej trenuj jak już ją opanujesz to spróbuj z czymś większym ja też po paru latach (dokładnie 4) jazdy na rowerze w ten sposób wracam do formy. Żaden film czy rada Ci nie da tyle co porządny trening i pewnie jakaś gleba ;). Pozdrawiam
Siema ;)
Irithim
Kontakt:

Dziex za porady zobacze co da sie zrobic ale teraz ta pogoda !! A co do swojej hopki mam juz miejsce i jakis plan teraz tylko szukam rak do pracy ;]
grayhill
Kontakt:

Post autor: grayhill »

jak dla mnie najleprza rada jest: smigaj ile mozesz skacz z czego sie da a gdy tylko zaliczysz glebe to olej to i skacz dalej oczywiscie polecal ochraniacze i kask :-P a podstawa jest dobry rowerek oczywiscie jesli sie ma na niego kase ;-D pozdro :twisted:
rower ponad wszystko :-P
ODPOWIEDZ