poczatek porady
poczatek porady
Siema. Dopiero zaczynam moja przygode z jazda extremalna. Chcialbym sie spytac o hopki. Czyli na jakich zaczynac, jak skakac i wogle jakies porady dla poczatkujacego. Moze ktos mieszka w okolicach Olsztyna i moze poradzic jakies ciekawe miejsce ;]
Jakies hopki? Znajdz sobie gdzies stolik (hopka, ktora nie ma przerwy pomiedzy wybiciem, a ladowaniem), przejedz przez niego, pozniej sprobuj szybciej, oderwiesz sie od ziemii. Ze srednia predkoscia probuj sie wybijac... i sie nauczysz. Moja rada - jesli sie wywrocisz i nic Ci sie nie stanie (a przynajmniej nic powaznego), to odrazu skocz jeszcze raz, chocby ledwo oderwij kola, ale zrob to. Nie ma wtedy strachu przed skakaniem np drugiego dnia :]
A ksiazke Briana Lopesa faktycznie polecam;]
A ksiazke Briana Lopesa faktycznie polecam;]
true true. Znajdź jakąś hopke albo nawet sam sobie ulep z błota(:P) i na niej trenuj jak już ją opanujesz to spróbuj z czymś większym ja też po paru latach (dokładnie 4) jazdy na rowerze w ten sposób wracam do formy. Żaden film czy rada Ci nie da tyle co porządny trening i pewnie jakaś gleba
. Pozdrawiam

Siema ;)