downhill a wiek

vonsu
Kontakt:

Post autor: vonsu »

Temat trochę zmienił charakter w trakcie.. Teraz faktycznie powaznie myśle nad zmianą roweru. Pewnie niedługo jeszcze będę Wam zawracał głowę ale w nowym temacie, tym razem jaki rower wybrać :D

W każdym razie jest to fajny rower a mi przyda się do nauczenia jak jeździć na fullu i w zaczepach bo do tej pory jeździłem na sztywnej ramie i platformach czyli dośc klasycznie ;)

Dziękuję wszystkim za komentarze i porady :)

Idę poszukać jakiegoś forum o XC, może tam im się spodoba i ktoś kupi :P
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

dokladnie na forum xc pokaz im dokladne zdjecia ramy piast etc, moze ktos zaproponuje kupno, po dobrej cenie, nie mow ile placiles a ile chcesz za nia:P majac 2500 za caly rower np + 1500 co chciales wydac na amora mozna juz kupic cos fajnego chocby jak tego gianta z linku wyzej,
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

Co do zaczynania tego sportu w tym wieku, to nic nie stoi na przeszkodzie, z tymże należy wszystko robić z głową. Po prostu musisz iść małymi krokami na przód.

Co do roweru, to tak jak już inni mówili - opchnij w całości, dołóż i kup nowy rower.

Co do karbonowych piast, to chyba niektórzy mało widzieli :D :
http://www.allegro.pl/item241628644_now ... z_usa.html
Pozdro.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

MarcinNta piata jest wykonana z aluminium i wlokna weglowego.pokaz mi piasty wykonane tylko z wlokna weglowego.imho jest to niemozliwe.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
vonsu
Kontakt:

To są własnie identyczne piasty jak ja mam :D
Wychodzi na to, że cena podana przez kumpla była raczej za dwie ;)

Są śmieszne, chodzą leciutko ale świerszcz jest przez nie tak głośny, że się ludzie oglądają. Po prostu jakoś tak rezonuje i jeszcze ta rama dodaje do tego efektu.. W wyniku głośność "cykania" jest mniej więcej 5 razy większa niż normalnie..
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

piotrex, wiadomo, że z samego włókna to nie ma, myślałem, że ktoś nie dowierza, że robią korpusy.
vonsu, zestaw dwóch takich piast to wydatek powyżej 1000zł, zobacz ich ceny na tej stronie: http://www.arnik.com.pl/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Rower totalnie nie do dh bo rama nawet geometri do tego nie ma. Geo jest mocno xc. Dj tez raczej do dh sie nie nada. Ogólnie mało z tego osprzętu do fr czy dh sie nadaje.

Co do ramek z włukna to poczytajcie o firmie lahar. Startuja w wc i jakos nikt ich nie zabił. Teraz technologia zwiazana z tym materiałem poszła znacznie do przodu i w dh również pojawiaja sie carbonowe częsci - kierownica eastona do dh np.

A co do tego to czy sie uda, wiesz po prostu mozesz jezdzic w mastersach. U nas nie ma ich za duzo ale jak widziałem ilu ich było na zawodach w spindlu w czechach to mnie zatkało. I to byli czesto kolesie blizej 50tki niz 35tki
vonsu
Kontakt:

Dzięki temu wątkowi wyklarowało mi się wiele ważnych kwestii, dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Co do roweru to już go pewnie nie zobaczycie w takiej formie (jakby mnie ktoś w lesie spotkał ;) ) bo zamierzam złożyć wszystkie bebechy na ramie stinky :D

Reszta to zdaję sobie sprawę, że nie jest super ale musi mi na początek wystarczyć. Po sezonie coś pomyślę dalej, na razie to oby się tylko nie zabić :P
ODPOWIEDZ