Jaka rama do HT DH???????

Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

Ja proponuje.....
http://www.rowerowy.com/stery/syncros/fr1cromol.html
Zamiast x-10 :)
Ja kupiłem ramke i byly juz stery x-10 ale zamienilem je na te wyzej :)
Wojciu_HC
Kontakt:

Post autor: Wojciu_HC »

Ramę wybiorę raczej na 99% dc cockera, więc dziękuje wszystkim za pomoc.
Mam jeszcze pytanie odnośnie dodatków do ramy. Prenrzyk napisałeś, że z ramą dostałeś stery x-10 co by się pokrywało z informacją na stronie duncona, ale znowu na downhill.pl nic nie pisze o sterach dodawanych do ramy a przecież jest to sklep duncona. Natomiast dwa posty wyżej pisałeś o tym że do ramy dodają sztycę i zacisk.
Więc mam prośbę jeżeli masz ty albo ktoś jakieś konkretne informacje jak to wygląda to proszę o info.

Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

Avalanche ja raczej się nastawiam na amatorstwo (może kiedyś jakieś zawody, ale to pod dużym znakiem zapytania), niestety na zawodowstwo to już troszkę za stary jestem i jakieś przynajmniej 4-5 lat mam w plecy. A co do używki banshee to jednak wolałbym nową ramę (nigdy nie wiadomo co się kupuje, czy pęknie po miesiącu czy po 2 latach), po prostu nie ma realnego sposobu żeby sprawdzić zmęczenie materiału.
Hardcore till death
mmorswin krk
Kontakt:

Post autor: mmorswin krk »

ale mu radzicie morphine do dh niezwrotne ciezkie wielkie z chujowymi katami do amora 170mm ktory jest za mały do tej ramy.tam to ja widze 888 200mm i monstera shivera.cocker jest bdb w dh i naprawde swietnie sie jezdzi o ile jest z przodu jakis fajny amor to naprawde mozna szybko smigac.poza tym rama chyba nie do zniszczenia.szkoda ze nie anpisałes tematu wczesniej bo 4miesiecznego cockera sprzedałęm tydzien temu za 800zł ze sterami x10własnie i do kolegow mowiacych NIC SIE NIE LUZOWAŁO I NIE SKRECAŁEM STEROW OD KUPNA RAMY sztyca i zaciskiem wiec szukaj okazji lub Fuji tez ma chyba jeszcze na sprzedaz takowa rame(uzywana)
http://mmorswin.pinkbike.com/
Prenrzyk
Kontakt:

Tzn... :D
Ja kupilem ramke dc cocker i stery dodaja gratis(x-10) ktore przedlozaja gwarancja dozywotnio.
Sztyce i zacisk podsiodlowy sam kupilem oraz stery SYNCROS. Zamontowali mi te stery bo sa lepsze :)

x-10 mam na sell jak ktos chce ;D nie zakladane :)
Za to wszystko zaplacilem 1300 zł
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

górna część sterów w x-10 nie ma klina tlyko dwa gumowe pierscienie wbudowane od środkowej części i ni chu.ja przy poprawnym zamontowaniu nic sie nie będzie luzować ani klinować, bo pomijam że przyrypane jest je nałozyć i przeciągnąc nawet po sterówce, dlatego zdolni jak ja dwa lata temu rąbali w nie młotkiem aż kawałki gumy sie poucinały i w efekcie czego od 2 lat jezdze na mneij solidnie osadzonym górnym kapslu, problemy mam teraz dopiero ale to chyba juz zużycie ich, a że sprawowały się świetnie to chce następne :>
http://dhcyc.pinkbike.com
Wojciu_HC
Kontakt:

Prenrzyk pisze:Za to wszystko zaplacilem 1300 zł
Gdzie za taką cenę to kupiłeś :shock:
Jak się trochę orientowałem to w downhill.pl chyba sama rama (tak by wynikało z opisu) kosztuje 1369 pln co prawda jest tam jakieś promo co się punkty zdobywa za wydane złotówki i ja przy kupnie ramy miałbym napinacz prodigy gratis (war. 139 pln)
ale to i tak za ramę wychodzi 1230 pln.
A w innych sklepach co sprawdzałem to podobne koszta były
Hardcore till death
Prenrzyk
Kontakt:

Ma sie upusty;P
W rowerowym.com mam 12% rabaciku :D
Wojciu_HC
Kontakt:

aha :)
Hardcore till death
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Wojciu_HCjak pogadasz z chlopakami z dc to dostaniesz rabat..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Prenrzyk
Kontakt:

piotrex
Dupa :D
Oni za **** nia dadza zadnego rabatu..
To predzej dostaniesz rabacik w rowerowym moze nie 12% ale z 7% :)
dobre ito :D
eragon2007
Kontakt:

Post autor: eragon2007 »

dc cocker
Wojciu_HC
Kontakt:

do DC napisałem maila ale nie w sprawie rabatu a koloru ramy:)
mam nadzieję, że rozpatrzą pozytywnie.
nawet bym mógł zapłacić te 1369 pln ale żeby te stery dawali w gratisie plus te punkty mi naliczyli.
Zawsze to 339 pln (stery + napinacz za punkty) zostaje w kieszeni :)
Nie wiem czy zakładać nowy temat czy mogę pociągnąć tutaj
Chodzi mianowicie o koła do tego cockera, ponieważ mam dwie opcje:
1. piasty ns-a + obręcze double tracki.
2. piasty novateca + obręcze dm24

Cenowo wyjdzie podobnie bo na ride-zone jest teraz promocja na te double tracki, tylko słyszałem, że są to dosyć ciężkie koła i stąd moje obawy.

Jak ktoś może pomóc to będe wdzięczny

Aha no i rower będzie tylko do lasu, bo na normalną jazdę (jakieś enduro czy coś takiego) + tor 4x to mam moją starszą univegę:)
Hardcore till death
Wojciu_HC
Kontakt:

No tak samo nie wyjdzie.
Za komplet kół na double trackach wyjdzie 78 pln więcej, ale może warto dopłacić
Hardcore till death
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

dhcyc Ja skolei nakładałem górna bierznie bezproblemowo :| I dlatego przy hamowaniu było "puk!". Kolega ma tak samo zresztą. Kiedyś jezdziłęm na BoXXerze i SLiderze... Moze Marzocchi które mam od roku (kolega ma 66 i tez te stery które mu stukają) maja odrobinke mniejszą średnice a jak wiadomo nawet setne mm wystarczą żeby usłyszeć że gdzieś jest luz.

Moje X10 pekły na dolnej misce (2/3 odbowu objechało) i to zmusiło mnie do wymiany ;)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Prenrzyk
Kontakt:

Wojciu_HC
Kolory sa 2 tylko
Bordowe i Czarne. Ale to bylo kilka dni temu :)
Stery daja gratis za darmo bo jest jeszcze ta promocja na bank :)
Wojciu_HC
Kontakt:

mmorswin krk pisze:Fuji tez ma chyba jeszcze na sprzedaz takowa rame(uzywana)
a nie wiesz może czy jeszcze ją ma, ponieważ przeszukałem giełdę i oprócz twojego ogłoszenia nic nie znalazłem. Niestety mój budżet się troszkę uszczuplił z powodu niespodziewanej awarii samochodu :( .
Hardcore till death
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Wojciu_HC Moze poszukaj p.3, zajebista lekka mocna ramka, najlepsze geo jak dla mnie. Do tego wkladasz np. 66rc2x i masz zajebisty secik.
ODPOWIEDZ