TANIE I DOBRE CZĘŚCI (ziorać)

DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Dorado TPC + <hahaha>:)))
eeeeee.....rower...
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

a jakie tanie polecacie piasty nie pod tarcze , chociaz pod tarcze tez napiszcie co uwazacie za najlpaszy stosunejkjakosci do ceny???

dobrze by bylo na maszynach

Co do sprzetu to nie bylo

DT Champion 1,2 za sztuke
????
Kajtek
Kontakt:

Post autor: Kajtek »

Jeśli chodzi o piasty:

ja jestem zadowolony z deore (jesli chodzi o piasty bez mocowania na tarcze)

a jeśli chodzi o tarcze to Grimeca robi tanie piasty na maszynach
(p-78zł t-157zł)
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Shimano sora, opony nokian NBX, czesci NSX
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

piasty to grimerica i novatec
A tam
Maciapp
Kontakt:

Post autor: Maciapp »

no mysle że kinex to shit......pęka:/.....wole suporty power pro...zajebiste i mają taką chopowatą powierznie na osi co by korbka sie lepiej 3mała...piasty....formuła,DM.NS.......kaseta...SRAM 5.0...łańcuchy SRAMA......gripy SRAMA......v-breaki alivio:).point rama....lux jest:)......fishbony......korby nie znam tanich co by sie trzymały....kurna wszystkie jakie miałem sie skończyły szybko:/....a co myśłicie o race face prodigy na kwadrat.....zniesie katusze??????..BARDZO PROSZE O OPINIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

z ram to moze point, dragstar... ale tego za duzo jezdzi, wole troche doplacic i wziasc cos bardziej.... niespotykanego... co to za frajda miec ramke taka jak tysiace innych bikerow...?

inna sprawa to destroyer jump, zajebiscie mi sie podoba, ale wzialbym ja TYLKO z mufa bmx i wzmocnieniami na tylnych widelkach bo cos im nie ufam.

amorki.. suntour duro, mozo soul x... wszystko dobrze, ale nic nie nadaje sie do streeta :( co innego bodajze soul r, ktory po lekkim tuningu moze miec 70mm...

stery - fsa the pig... pancerniaki... moze nie najtansze ale co znajdziesz w takiej jakosci po takiej cenie? :/

obrecze - nie ma idealnych... to one pierwsze stykaja sie z ziemia i je najbardziej katujemy, ale najodpowiedniejsze to chyba dm24, stosunek jakos/cena idealny...

korby - w tej chwili nie ma idealnych... wszystkie sie jakos lamia, chyba ze bmx, ale wtedy zazwyczaj oska idzie :-/

pedaly - author, ale trza piny podokrecac ostro, ja juz pare zgubilem :-///

ze sprocketow i innych bajerkow to moze firmy jak remedy, deja vu... stosunek jakosci do ceny huhu... i wspieramy polskie produkcje :)

piasty quando

kiery i mostki amoeby... mi sie tak wydaje przynajmniej, mialem je w mojej krosowce i to nie wersje dh tylko jakas kiche do XC i katiwalem to setki razy z 1,5 metra, nic sie nie stalo, nie ma pekniec...

siodla - dziwne bedzie to co teraz powiem... mam siodlo od trekingu mojego taty. Jest w takim ksztalcie, ze jak walniesz dupa to nic nie czujesz sweet :D co do wytrzymalosci to jak jeszcze latalem na dircie, wylecialem z hopy 1,70 m, rowerek wylecial na jakies 3 metry i spadl siodlem na... taczke. Dokladnie do srodka... pomnyslalem "to juz po moim piknym siodle :(" a tam nawet zadrapania nie bylo... ani jednej dziurki, nie wygielo sie... zaieste :-=)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
Jacor
Kontakt:

Post autor: Jacor »

tioga taskforce y,korby rpm,nokiany nbx,single tracki, obrecze vuelta
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
dualboy
Kontakt:

myster domestos w Mozo nic nie tuningujesz tylko przekręcasz dzwignie i masz 70 mm skoku ze 140 :)
A tam
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Hyhyhy
Czemu ma służyć ten topik? Temu żeby każdy wykazał się znajomością jak największej ilości firm i modeli, czy jak?
Pewnie za 3 dni temat zniknie i pytania o "dobre i tanie" będą się pojawiać jeszcze milion razy. A to co teraz tu powstaje niczmu nie służy - to jedna wielka wyliczanka części (pewnie w większości na typowej dla tego forum zasadzie "ja to mam i jest najlepsze"), z której i tak nikt niczego konkretnego się nie dowie.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

dobre tanie części w moim bike'u:
na 100% przeżutka Sram 4.0 wytrzymała tyle różnych jebnięc złamań i skrzywień haków że sam sie dziwie
amor: ns 04 dorwałem go o dobre 150 zeta taniej niż duro a to praktycznie to samo tyle że duro ma 130 mm skoku
hample i klamki(model 04) srama 7.0
pedalce wellgo
kaseta sram 5.0
kiera amoeby
oponki maxxis hagh roller

jesczze ew. ramka koshmar jak na tą klasę to cena baaaardzo niska ale to zawsze droższe od dragów pointów itp.

co do korb rpm'a to (przynajmniej te na kwadrat) są do dupy!!! Juz widziałem jak u dwóch moich qmpli poległy i w mojej już tesh sie zaczyna robić jajo z kwadratu!!!

ps. wypisałem tylko to co ja mam bo nie wiem czy inne tanie części są dobre bo ich nie testowałem :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie ;)

chrabal dawno cie na forum nie widywalem :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
dzidek
Kontakt:

Post autor: dzidek »

Domestos_WC

mozo soul x ma regulacje 70mm-140mm
a soul r 70mm/140mm

co do soul x to jeśli ustawisz na 70, jest moim zdaniem idealny do streeta
badam
Kontakt:

Post autor: badam »

rower za 149zł za taka cenie nie dostaniesz wiekszosci pojedynczych czesci.a to masz caly rower za tyle
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

czytam tu niektore posty i ludzie bzdury pisza,kazdy uwaza ze to co kupil jest najlepsze,nie mial stycznosci z lepszymi czesciami i uwaza np ze czesci firmy acor sa dobre :/ no sorry ale mialem pare czesci acor,kumple tez i to jest najwiekszy syf na swiecie ,ich ampul potrafi sie zjechac przy pierwszym uzywaniu,sztyca lamie sie po pierwszym skoku,a siodla pekaja
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
dualboy
Kontakt:

nie no kumpel ma siodło accor taka wielkaa kanapa i się trzyma

a mozo ustawiony na 70 mm jest za niski tak 100 mm jest oka :)
A tam
ODPOWIEDZ