KORBY RACE FACE!!!!====>opinie

Maciapp
Kontakt:

KORBY RACE FACE!!!!====>opinie

Post autor: Maciapp »

bardzo prosze o opinie na temat korb race faca.......szczególnie dotyczy to modelu prodigy....na kwadrat...opłaca sie coś takiego kupić???.....dodam że waże jakieś 80kg...i zniszczyłem troche korba na kwadrat..ostatnio.....power pro to ostanie dzieło mojego zniszczenia.....padła po miesiącu katowania.........kwadrat sie wyrobił i ramiona korby nieleżą już w pionie:/......bardzo prosze o o rade....a na isis to raczej mnie nie stać.....po pierwsze wymiana suportu.....po drugie cena nowych korba na isis:/.......mam jakies 200zł i musze coś kupić natychmiast
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

bosh... jak mozna do sprotow grawitacyjnych brac korby na kwadrat? :( samobojstwo... wielowpust prosze pana :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
El Seweryno
Kontakt:

Post autor: El Seweryno »

No bez przesady... ja mam Race Face'a North Shore DH na kwadrat i jakoś od trzech lat nie sygnalizuje żadnych oznak zużycia, miałem wiele gleb gdzie haczyłęm korbą i nawet sie menda nie chciala wygiąć, i nie myślcie sobie ze jestem jakims tam niedzielnym turystą, nie oszczedzam roweru...
...:::Giant Global Racing:::...
Uranium testing process...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

są to zajebiste korby w szczegulności RF NS DH
ale prodigy na kwadrat :/ troche nie pasuje!
A tam
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Wiem że w Prodigy DH na wielowpust, dość często urywały się gwinty, dlatego w następcy tego modelu - czyli w Evolve DH zastosowano stalowe inserty.
Co do NorthShore to trochę nie ma się co dziwić że nawet ten na kwadrat działa idealnie - w przeciwieństwie do Prodigy model ten nie był produkowany na Tajwanie tylko w Kanadzie i to z zupełnie innego materiału.
Ja mam RF NS na wielowpust i śmigają idealnie drugi sezon - nie planuję wymieniać korb przez przynajmniej następne 2-3 sezony i chyba nie będzie to trudne. Fakt że NorthShory swoje kosztują, ale można je w rozsądnej cenie ściągnąć ze stanów.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja mam rf prodigy dh ale na isis i nie wiem sa spoko nie gna sie moim zdaniem bija na leb te truvativy
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

na mam prodigy dh na isis nie no w sumie fajnie ale lepiej jednak NS DH... tylko ze 2 razy drożej....
na kwadrat nie ma sensu kupować bo są za miękkie(kumpel miał) isis trzyma isę spoko juz 2 rok tylko że była wymieniana na gwarancji bo troszke ją zgiołem doklanie pająk....
nie kupuj na kwadrat bo nie ma sensu lepeij zainwestować w isis.... trzymac sie będzie dłużej....
jak byś chcsial to moge Ci sprzedać support truvaiva na isis i dobrym stanie łożyska zero luzu na 113mm w dobrej cenie
Maciapp
Kontakt:

co znaczy w dobrej cenie??...jak coś to pisz 6597702....jestem przeważnie niewidoczny:).....a jakieś inne propozycje??.......mówicie że truvativy są do dupy??.....to co w takim razie RPM??
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

jak masz brac to bierz na isis, mam prodigy dh na isis i sie trzyma zajebiscie a uwierz mi-rowerka nie uzywam do jazdy po bulki...
tomek1111
Kontakt:

Post autor: tomek1111 »

u mnie w prodigy dh na isis wypadł gwint : ( .

Naprawa kosztowała mnie aż 25 zł :P

Ważę 85 kg , katuje korbę i poza gwintem nie miałem żadnych problemów.

Chwale sobie tą korbę za :
-LOGO :PPP
-Wytrzymałość
- Masywny wygląd
-Sztywność
-i oczywiści za cholernie mocny ISIS

Aha : gwint prawdopodobnie wyjechał z mojej winy bo nie dokręcałem pedała .
U kumpla też poszedł gwint w Prodigy ( a-gang p.m. 2003 )
http://www.freeride.neostrada.pl/adamus.html
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

po masz kupowac na kwadrat jak u mnie troche dolozysz i masz na isis ??

pisz na gg :)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Maciapp
Kontakt:

a co sądzicie o FSA V-drive Extreme??........wersja na kwadrat.....to diabelstwo jest ze stopu 7075....bodajże....i jest droższe troche od prodigy.........mam dostęp do niej właśnie za niezłą kase.......tylko kwadrat...jak myślicie??.......wytrzyma?????
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

ej człowieku kwadrat to już przeżytek dozbieraj do jakiegoś kompletu korba + suport i kup truvativa

sam mam hussefelta na isis razem z suportem Giga Pipe Dh Truvativa i jestem zajebiście zadowolony Tuvativy wymiatają!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29190917 <--- korba

i kupujesz wkład od Grzesia

Krabol denerwujesz mnie pozatym wcale nia masz tak tanio 5% to wcale dużo nie jest skoro większość części jest na allegro :p
A tam
ODPOWIEDZ