problemy z RS Pike

MUSZEL
Kontakt:

problemy z RS Pike

Post autor: MUSZEL »

Siemka wam
Mam 2 sprawy:
1.W moim Pikeu zaczął leciutko cieknąć olej na gate. Co to może być? Przypuszczam że załatwi to uszczelka (oring) pod gatem ale nie wiem dokładnie...
2.Ile oleju powinno sie lać standardowo do tego gatea czy tam motion control?

Mój Pike to 409. Prosze pomóżcie i w razie co to sorki bo nie wiem czy ten temat już był chociarz sporo o Pikeu czytałem na tym forum i nic nie znalazłem...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Odnosnie punktu numer 2 to mzoesz sciagnac manuala jak nie masz ze strony srama moze tam bedzie pisac.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

I jeszcze jedno - czy dolanie do standardowej ilości np 10 ml oleju zmieni coś jeśli chodzi o dobijanie? :?: bo chyba powinien mieć większą progresje...
kozaknswp
Kontakt:

Post autor: kozaknswp »

Na dobijanie to najlepiej zmień sprężynę na twardszą :)
"Przepraszam że nie jestem czarny i nie wtrącam Yo by być fajny "
TeRe FeRe FReeriders
Paul^^
Kontakt:

Post autor: Paul^^ »

Dlaczego chcecie zmieniać sprężyny ? Gate do blokwoania amora również służy do ustawiania jego twardości. Pozdro
konapike
Kontakt:

Post autor: konapike »

Widze ze nie wielu z was tu sie wypowiadajacych mialo stycznosc z pikiem. 1 sprobuj dokrecic ta "srube'' co jak bytrzyma gate. jezeli masz problem z dobijaniem amorka to najlepiej oddaj go do zprawdzonego serwisu albo harfy wymienia ci olej i przeczyszcza calego jezeli zajdzie potrzeba to wymienia co trzeba . wyzej wymieniona rada stestowana na mnie dobijal mi pike (409) oddalem i teraz cgodzi idealnie
http://konapike.digart.pl/
ODPOWIEDZ