Duro czy XCR 120mm
Duro czy XCR 120mm
Jak juz napisałem w temacie ,którego sobie kupić do dirt jumpingu/streetu.
Myślałem o XCR bo nie jest drogi no i ma duży skok , przynajmniej dla mnie , ale czytałem trochę o nim i niektórzy mówią że to złom i rozleci sie po skoku z 1,5 m hopy. A co do duro to jest dobry ale kosztuje 290 zł nówka (XCR tylko 160 zł), ale niektórzy też mówią że to złom. Więc czy bardziej się opyla kupić tańszego XCRa czy droższego Duro. Dodam że jestem początkującym bikerem , co prawda jeżdżę już trochę , skakałem z hopek na zwykłych rowerach no i wreszcie postanowiłe sobie kupić jakiś w miarę pożądny rowerek do skakania, ale nie zadrogi.
Myślałem o XCR bo nie jest drogi no i ma duży skok , przynajmniej dla mnie , ale czytałem trochę o nim i niektórzy mówią że to złom i rozleci sie po skoku z 1,5 m hopy. A co do duro to jest dobry ale kosztuje 290 zł nówka (XCR tylko 160 zł), ale niektórzy też mówią że to złom. Więc czy bardziej się opyla kupić tańszego XCRa czy droższego Duro. Dodam że jestem początkującym bikerem , co prawda jeżdżę już trochę , skakałem z hopek na zwykłych rowerach no i wreszcie postanowiłe sobie kupić jakiś w miarę pożądny rowerek do skakania, ale nie zadrogi.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Szakal Boss napisał :
przykladem jest kumpel ktoremu po tygodniu jazdy pekl na busterze:]
ejonee
jeden h** jaki rozmiar goleni jak i tak sie zlamie na koronie lub busterze ...
froger34 dobrze gada... jak bys kupowal xcr to wez albo tego 100mm albo tego 120mm i zmien go na 90mm wtedy jest zajeb##@$
moge ci udowodnic ze zlamie szybciej duro od xcr:]XCR to shit mówiąc krótko lepiej kup Duro ja mam testowane było z hopek 3metrowych i mu nic nie jest jak na razie ale nie jest też dobry ale na początek ci powinien wystarczyć
przykladem jest kumpel ktoremu po tygodniu jazdy pekl na busterze:]
ejonee
jeden h** jaki rozmiar goleni jak i tak sie zlamie na koronie lub busterze ...
froger34 dobrze gada... jak bys kupowal xcr to wez albo tego 100mm albo tego 120mm i zmien go na 90mm wtedy jest zajeb##@$
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
ja tam mam xcr do tej pory i jeżeli coś złego o nim mogę powiedzieć to to że jest trochę miękki, ale cóż, nie ważę 50kg więc to trochę zrozumiałe. a co do goleni to xcr ma 30mm
. jeżeli nie masz zamiaru katować amora to kup xcr. zależy jak gruby jest twój portfel 
pozdro.

pozdro.
[s]korby truvativ/platf. ns,kierownica truvativ,rama dt street style,koło na dm24/formula.
-
- Kontakt:
HempMajkel07 miekkosc mozna zmienic regulacja przekracejac na maxa w prawo amorek jest twardszy .
2.mozna dolozyc elastomera takiego samego jaki juz jest w sprezynie.
3.mozna tez mu skrocic skok o 2cm co takze zrobi go twarszym:]
pamietajcie ze amorek jest zrobiony do tego zeby sie uginal a nie byl sztywny jak widla bo napewno bedzie mniej wytrzymaly :]
wmiare mozliwosci z aparatem i sprzetem postaram sie zrobic fotograficznie i opisowo sposob jak tuningowac xcr'a ...mozliwe ze na dzisiaj wieczor lub jutro :]
pozdrawiam
2.mozna dolozyc elastomera takiego samego jaki juz jest w sprezynie.
3.mozna tez mu skrocic skok o 2cm co takze zrobi go twarszym:]
pamietajcie ze amorek jest zrobiony do tego zeby sie uginal a nie byl sztywny jak widla bo napewno bedzie mniej wytrzymaly :]
wmiare mozliwosci z aparatem i sprzetem postaram sie zrobic fotograficznie i opisowo sposob jak tuningowac xcr'a ...mozliwe ze na dzisiaj wieczor lub jutro :]
pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^