Jaki klej do korb ?
Jaki klej do korb ?
Witam, słyszałem o klejeniu korb do suportu (isi) w celu polepszeniach ich sztywności. Jaki klej polecacie ?
Pozdro
Pozdro
Mam sprawdzoną metodę:
posmaruj leciutko oś suportu i korbę smarem albo olejem i na to poxipol (jeśli luży są duże to najlepiej zrobić to na założonej korbie - wstrzykując klej strzykawką)- luzy bedą o wiele mniejsze a i będzie dało się później poodkręcać wszystko bez problemów.
posmaruj leciutko oś suportu i korbę smarem albo olejem i na to poxipol (jeśli luży są duże to najlepiej zrobić to na założonej korbie - wstrzykując klej strzykawką)- luzy bedą o wiele mniejsze a i będzie dało się później poodkręcać wszystko bez problemów.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6753305
Jak masz luzy na ISIS'ie to najlepiej to wziąść i zrobić sobie podkładkę pod korbę, najlepiej z rurki gazowej (nie miedziana, bo jest za miękka), lub z ramy od starego BMX'a. Wycinasz taką, jaką potrzebujesz, a później wszystko mocno skręcasz, tylko musisz pilnować, żeby co jakiś czas dokręcać śrobę.
P.S. Działa też na duże luzy.
P.S. Działa też na duże luzy.
heh moze nie na doslowny temat ale zeczlo na patenty 2 razy doprowadzilem do peknieca dolnych lagow boxxera i znalazlem stalowa chromowana rurkr rozcielem ja ,zalalem poxipolem scisnolem 4'rema cybantami i dzaila jak zloto juz ok 2 miecy tak mam a za ok 500 ktore dawali mi za pozostale czesci nie kupil bym NIC Polak potrefi !!!