Sprowadzanie z usa

Sick Boy
Kontakt:

Post autor: Sick Boy »

1lb= +-0.5 kg...... http://www.polamerusa.com/cennik.asp

"Mieszkam w Polsce - czy moge zamowic towar w USA i wyslac go przez Polamer? POWROT

PO INFORMACJE PROSZE DZWONIC:
tel.: 773 774-8855
lub
e-mail: mailorder@polamerinc.com" ( z czesto zadawanych pytan.....)
kojot
Kontakt:

Post autor: kojot »

ja bym mial takie pytanka bo sobie kask kce kupic na www.jensonusa.com

1. co dokladnie znaczy:"Fedex International Priority includes Brokerage Fees, however you will be responsible for import duties."

z mojej znajomosci angielskiego rozumiem ze w cene fedexa wliczone sa oplaty za posrednictwo czyli chyba poprostu transport ale ja odpowiadam za "import duties" czyli cło? dobrze mysle?

2. w jakich warunkach naliczane jest cło?

3. jesli klikne sobie na calculate dla przesylki do Polski i z $39 zrobi mi sie $86 to czy tyle ostateznie zaplace?

4. ile kosztowaloby przeslanie takiego kasku z niemiec przez znajomego bo cena dla szkoplandu to (paranoja) 42$ czyli 3$ roznicy miedzy usa i niemcami.
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

zazwyczaj jesli wysylasz plamerem nie licza ci cla.zeby miec pewnosc ze napewno nie nalicza bierzesz bez oryginalnego pudelka i na forularzu pisze ze sprzet byl uzywany.lepiej brac przesylkli lotnicze bo droga morska paczki ida 4-6 tyg a polamerem 1-2 tyg a roznica jest niewielka.mozna tez wyslac poczta amoerykanska wychodzilo chyba 63 $ za 19 funtow czy czegosc tam i masz paczke za max 5 dni.
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

a jak jest z cłem ?
A tam
O_o
Kontakt:

jesli towar jest uzywany nie powinni naliczyc.mozesz tez sprobowac zrobic wala i napisac ze jest uzywany ale niewiem co sie stanie jak otworza paczke ^^
D!ABL0
Kontakt:

Post autor: D!ABL0 »

Kupowalem w Stanach pare rzeczy ale wylacznie na ebay bo w sklepach wychodzi za drogo (z kosztami przesyłki, ewentualnie 22% vatem i clem).
Jak gosc z tamtej strony wysyla tanio to od biedy sie oplaca.
A tak wogle - jesli potrzebujecie cos po cenach amerykanskich ale od rodzimego dealera, please ask ME :)
http://racing.liro.com.pl
D!ABL0
Kontakt:

Aha i jeszcze jakbyście sie decydowali na ta przygode radze perfekcyjnie wypelnic wszelkie formularze bo Amerykanie sa bardzo mechaniczni, najmniejszy blad i jest Big problem (tylko z obciazeniem mojego konta nie byl nigdy problem). Podczas ostatniej takiej transakcji pieniadze poszly ale nie dotarly do adresata. Nastapila wymiana ze 20 maili na osi ja-sprzedajacy-bank, po czym nic sie nie wyjasnilo a sprzedajacy napisal mi "thank you" co oznacza pocaluj sie w dupe. Tak wiec pieniedzy nie ma i towaru tez :| na szczescie byla to nieduza kwota...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

diablo

thank you znaczy dziękuje :)
A tam
O_o
Kontakt:

<hahaha><lol2>
D!ABL0
Kontakt:

hehe nie nie. Jak piszesz mu ktorys raz ze jeszcze jakies dane musi wyslac do banku zeby dostac pieniadze ale wyczuwasz ze on ma juz dosc, a on ci pisze maila tylko z thank you, to jest to nic innego jak kurtuazyjne -pocaluj sie...
taka byla sytuacja.
No ale teraz nie musze sie bawic w taki handel
karwos
Kontakt:

Post autor: karwos »

Jak chcesz uniknąć niepotrzebnego cła to trzeba przekonaj nadawcę żeby wpiasał na przesyłce "gift" wtedy jest duża szansa, że cło cię ominie. Sprawdziłem to na sobie tyle, że przesyłkę miałem z Japonii
O_o
Kontakt:

clo naliczaja tylko na nowe czesci mozesz tez napisac ze jest zywnosc w paczce to nie otworza :D mi wujek wyslal sprzet elektroniczny i napisal ze to zywnosc i nie otwierali :D
ODPOWIEDZ