ej mam pytanie bo chcialem wyciagnac dj 3 z 2006 roku na 130 mm ale polowa serwisow w katowicach tego nie robi a druga mowi ze trzeba kupic tlumiki wiec stad moje pytanie czy trzeba kupic te tlumiki?? bo slyszalem ze na 150 mm trzeba kupic ale na 130mm podobno nie :( prosze o pomoc! z gory dzieki :))
w 2006 raczej nie zmienisz, oni już rezygnowali z tego patentu ....
Żeby się przekonać trzeba rozebrać amor i jesli nie znajdziesz kogoś kto to sprawdzał to trudno. Zawsze możesz podesłać amor do nas - do Mud-Serwisu - na wymianę oleju np. Przy okazji zobaczymy czy sie da zmienić skok, jak sie nie da to tylko przelejmy amor, jak sie da to zwiększymy.
Ja wczoraj zrobiłem ze swojego DJ3 2005 100mm, 135mm :P Tak, tymczasowo żeby do nowej ramy pasował...
Wyniosło mnie to jakieś 5 złotych + godzina roboty... Jak będziesz chciał to po południu opiszę co i jak, jakieś fotki może też zrobię, bo teraz do szkoły...
Sądziłem że budowę wewnętrzną mają tą samą. Bo jak mi się wydaje główne zmiany konstrukcyjne wystąpiły właśnie w 2005, a teraz z tego co wiem roczniki '06 i '07 są od środka bardzo podobne do siebie.