RST Sigma X5 !!!

Avalanche
Kontakt:

RST Sigma X5 !!!

Post autor: Avalanche »

Siemka kolega chce kupić ten amor: http://www.allegro.pl/item248737609_rst ... wosc_.html Czy ten amor da wogulę rade w dh i fr, czy lepiej kupić jakiegoś starego boxxera 02/03 ??? liczę na odp :wink:
dh, fr
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Nie widziałem, żeby ktoś na forum miał takiego amorka, wiec jak liczysz na jakieś konkretne odpowiedzi to napewno nie da rady. RST ma złą opinie dlatego że wiele osób starało sie "latać" na ich modelach do light XC.

Osobiście wolał bym za tą kase kupić 888vf, albo boxxera.
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

xxxxxx oj stary i tu sie mylisz bo kiedys nie było tak duzo amorków stricte do dh jak teraz a Sigma za tamtych czasów wcale nie była amorem pokroju gilli wrecz odwrotnie amorek ten był jednym z popularniejszych na swiecie.niestey nie siedziałem nigdy na biku w ktorym owa sigma była zamontowana i nie wiem jak pracuje.mało osób ja posiada/posiadało bo kiedys jak byłą popularna była droga a teraz rst ma sfajdana opinie przez gille i omegi,mozliwe tez ze w polsce Velo jej nie oferuje(ani innych modeli fr,dh)
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Tylko, że ta sigma to może być coś zupełnie innego niż stara sigma.

Co do nowych amorow RST to słyszałem mieszane opinie. Troche, że dobre za cene troche, że crap. Lepiej używke tyle, że za ta kase coś lepszego niżna kupic niż 5 letni boxxer ;)
Avalanche
Kontakt:

No ale jaki :?: amor musi mieć minimum 180 skoku bo będzie jeździł w ramie 240-270 :roll:
dh, fr
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

240-270? Karpiel jakis?

Od niemcow pokombinowałbym z jakimis nowszymi marcokami bo tak stary rs to jednak ja miałbym wątpliwości co do stanu amorka.
Avalanche
Kontakt:

Nie karpiel, scott octane DH przerobiony. Z niemiec raczej będzie problem bo on nie chce być długo bez rowera ajednak sprowadzenie z niemiec tzn. załatwienie wszystkiego trochę potrwa :x
dh, fr
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

Ja jeździłem na sigmie, i bardzo sobie chwaliłem, dwa sezony i z widelcem kompletnie nic się nie działo, ta to nowszy model, moja była sprężynowa - w lewej goleni sprężyna i elastomery w prawej kardridż z olejem, i regulacją tłumienia powrotu. konstrukcja zbliżona do dorado, tylko że jeszcze bardziej uproszczona (kardridż mniej zaawansowany) jak sie o niego dbało to działał wyśmienicie... za te pieniądze moim zdaniem to bardzo dobry zakup...

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
ODPOWIEDZ