składak do streetu (i troszkę do dirtu))
składak do streetu (i troszkę do dirtu))
Witam wszystkich, od razu pisze, że jestem zielony w temacie, bo uprawiam XC, ale 'po godzinach' chciałbym troche poszaleć
a więc, chce zlozyc rowerek do streetu, i z drobnymi skokami na dirt
oto konfiguracja początkowa:
Rama: Prodigy 9.81
Widelec: sztywny Dartmoor Cromaxx
Koło tył: piasta NS COASTER SINGLE 2007 + obręcz Dartmoor Blizzard 36otw. 24'' + szprychy DT champion
Koło przód: piasta NS ROLLER 2007 + obręcz Dartmoor Blizzard 36otw. 24'' + szprychy DT champion
hamulce: Avid BB5
korba + suport: Truvativ Hussefelt Howitzer
później ogarnę resztę osprzętu.
Co o tym sądzicie?
1 - koła mogą być?
2 - korba + wkład?
3 - widelec?
i jeszcze jedno, nie jestem do końca pewien co do rozmiaru kół, 24" czy 26". a może tył 24" a przód 26"? Mam 188cm, więc żebym w miare sie czuł na 24"
a więc, chce zlozyc rowerek do streetu, i z drobnymi skokami na dirt
oto konfiguracja początkowa:
Rama: Prodigy 9.81
Widelec: sztywny Dartmoor Cromaxx
Koło tył: piasta NS COASTER SINGLE 2007 + obręcz Dartmoor Blizzard 36otw. 24'' + szprychy DT champion
Koło przód: piasta NS ROLLER 2007 + obręcz Dartmoor Blizzard 36otw. 24'' + szprychy DT champion
hamulce: Avid BB5
korba + suport: Truvativ Hussefelt Howitzer
później ogarnę resztę osprzętu.
Co o tym sądzicie?
1 - koła mogą być?
2 - korba + wkład?
3 - widelec?
i jeszcze jedno, nie jestem do końca pewien co do rozmiaru kół, 24" czy 26". a może tył 24" a przód 26"? Mam 188cm, więc żebym w miare sie czuł na 24"
Więc tak dal mnie wszysko gites malines! lle masz kasy do wydania? Jeśli bardziej street niż dirt to zostaj przy sztywnym widelcu jeśli bardziej dirt niż street to np: kup sobie DJ3. A i korba jest spoko również koła ale jeśli zależy ci na wadze to kup single track lub DARTMOOR Voo Doo . I jeśli chodzi o koła to jak street to raczej 24.
hmm z kasa to nie jestem pewiem, rowerek chce skladac przez zime, wiec narazie nie wiem ile wyloze. ale wiadomo, bedzie trzeba to rzuce wiecej
myslalem tez o tym, zeby zlozyc na sztywnym widelcu i 24", a z czasem zakupic 26" i DJ3, i sobie zmieniać raz na jakis czas. nie wiem czy to dobry pomysl, chyba jednak sie wyglupilem

myslalem tez o tym, zeby zlozyc na sztywnym widelcu i 24", a z czasem zakupic 26" i DJ3, i sobie zmieniać raz na jakis czas. nie wiem czy to dobry pomysl, chyba jednak sie wyglupilem

Kola TYLKO 26"!!! Ja bym zmienil w tej konfiguracji tylko obrecze na s-type(koniecznie 26cali;) i widel na tego od ns'a ktoregos, albo najlepiej na amorka;) jakis dj/pike/argyle;]
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Koła do streetu tylko 24" i przy takich zostań. S-type lub doubletracki będą najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli jak pisałeś dirt ma być tylko rzadką odskocznią od streetu to zostań przy sztywniaku (tańsze koszta eksploratacyjne niż w przypadku amortyzatora - wymiana oleju, uszczelek, czyszczenie, smarowanie itp.) Wtedy zaoszczędzoną kase możesz wyłożyć np. na ochraniacze, kask, rękawiczki itp. 

-
- Kontakt:
http://www.rowerowy.com/widelec_sztywny/da_bomb.html
tutaj masz ten widelec. Btw rowerowy.com to świetna stronka, naprawdę polecam. Prawiewszytko tam znajdziesz łącznie z koszulkami NS o które wiele osób pyta

tutaj masz ten widelec. Btw rowerowy.com to świetna stronka, naprawdę polecam. Prawiewszytko tam znajdziesz łącznie z koszulkami NS o które wiele osób pyta

http://www.pinkbike.com/photo/1552709/
-
- Kontakt: