Banschee Scream 2007 99%DH..

minetoo
Kontakt:

Banschee Scream 2007 99%DH..

Post autor: minetoo »

Witajcie.Zwracam się z prośbą o wyrażenie swojej opini na temat który poniżej nakreśle osoby które miały bądż mają dłuższy kontakt z w/w ramą.

Od dłuższego czasu usiłije znależdż ramę która spełni moje oczekiwania nie tylko pod względem technicznym ale również estetycznym.Jeżdżę w DH i naprawde zadko wybieram się na tzw hopki.poszukuje ramy na której spędze min 3 sezony bez chęci na zmiany.Celuje w ramy nowe bo zależy mi na gwarancji choć takie urzywki jak Armagedon,Disco,v10 też są kuszące to jednak co nowe to nowe...Wiem że Scream nie jest dedykowany do DHjednakże sporo osób na takowym w Myślenicach czy bardziej w Wierchomli spotykam.Wybór już praktycznie padł jednak zakup nastąpi na przyszły sezon więc mała sonda...
Poradżcie(teoretycy raczej nie) czy ta rama to dobry pomysł?Nie jestem zawodnikiem ani żadnym pro i chocposiadam za sobą 13 lat zjazdu wtym punkcie akurat nieco zbłądziłem i stąd prośba o konkretne wypowiedzi.
pozdrawiam i dziekuje za ew. pomoc.
http://skocz.pl/mojepink
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

minetoo pisze:takie urzywki jak Armagedon
minetoo pisze:są kuszące
;-)

minetoo pisze:Wiem że Scream nie jest
minetoo pisze:do DH
sam sobie odpowiedziales, scream to fr bardziej...
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Nady dobre screama do DH... ale kurwa po co?? :|
Thrash
Kontakt:

Post autor: Thrash »

Kurde dorwij jakas ramke z fikusnym zawieszeniem a odpusc sobie tego scream'a, jak bedziesz mial cos na co naprawde bedzie mozna popatrzec to napewno szybko Ci sie nie znudzi a screa'm to oklepana ramka!!!!
http://imnot69.pinkbike.com/album/old-photos/
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

Faith dorwiesz nowwke lub lekko uzywany... za ok 3k
W porownaniu do screama to:

1. O niebo lepsza geometria, ktora jeszcze mozesz porawic we wlasnym zakresie... dowiesz sie jak poczytasz o ramie

2. O niebo lepsze zawieszenie... maestro zbiera same pochlebne opinie...

3. Mniejsza masa .. nie "o niebo" ale rower bedzie wazyl 20 kg a nie 22..

4. Wytrzymalośc jest wystarczająca.. powinna wytrzymac 3 lata DH :)

Wg mnie Scream nie jest dobrym rozwiazaniem do DH.. umeczysz się tylko.. rama napewno nie daa bodźca do doskonalenia umiejetności... bedzie cie muliła.

Sa jeszcze inne ramy ale o faithcie wiem sporo :)
Bullit
Kontakt:

Post autor: Bullit »

Wszystko zalezy od kasy jaka dysponujesz wiec napisz troche na temat przedzialow cenowych jakie cie interesuja.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

jezeli chodzi o typowy zjazd nie pakował bym screama...dla mnie to od zawsze była rama do pojebanego fr . Moim zdaniem powinieneś wziąść cos typowego do zjazdu a nie kombinowac..
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
minetoo
Kontakt:

Post autor: minetoo »

Przedział cenowy to hmmm...Są dwie wersje.Ta bardziej prawdopodobna to 5000zł natomiast wpadła mi w oko jeszcze jedna ramka która niesamowicie na mnie podziałała a i nową mogę wyrwać za świetną kase.To Sintesi Bazooka ...ale to chyba juz inna bajka.Skupmy się może na ramie za 5000zł.
Jak narazie widze że Scream faktycznie nie jest dobrym pomysłem....Jeśli Sudi przeczyta tego posta pewnie bez wachania poleci mi CaneCorso :) ale widze że DC ma problem z trwałością.
Natomiast (pisze o innych ramach w jednym poscie bo nie chce epopei na forum zakładać) Zumbi F44 też wygląda i pewnie działa niegłupio.
Tak więc widzicie że zagwostka konkretna.

Za wszystkie porady bardzo dziekuje.Moze jednak znajdzie sie ktoś kto zjeżdza na Banschee i wypowie się co i jak?
http://skocz.pl/mojepink
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Moje propozycje:

1. Giant Glory DH

2. V-10 moze w tej cenie da rade sciagnac skads nowa

3. Sintesi Bazooka jest za 3500zl na gregorio nowa bez dampera, ale ni cholera popularna rama to chyba nie jest pewnie przez cene
http://www.endura.pl
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

V10 2004r są na allegro za ok.3800zł. Rama super do DH, fajne geo... może waga odstrasza ale w DH to zabardzo tego jakoś niepoczujesz... może przy podprowadzaniu... Zawieszenie super działa... a jeżeli chcesz na 2006 to były niedawno na allegro po 4,700.ale 2006 od 04 rózni się wagą i.... ceną :D. jeszcze możesz pomyśleć o sprowadzeniu z USA... ogólnie może jeszcze IroneHorse Sunday... do DH to te dwie fajne ramki...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Zaborowski1 --- taaaa :) v10 04 rzeczywiscie ma suuuuper geometrie :P 04 a 06 nie rozni sie tylko wagą i ceną, rozni sie przede wszystkim geometrią. Na 06 jezdzi sie przyjemnie a 04 to poprostu męczarnia na czołgu.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

minetoo Jasnowidz ?:D No Kuźka Wodna :P ...

Nie- Mylisz się- zostało mi trochę zdrowego rozsądku:) I akurat Tobie ( bez urazy osobistej :wink: ) nie polecę Cane Corso, bo ktoś tu nam w polsce zbankrutuje ;)

Jeśli DC, to pod Ciebie z fulli bardziej presa... lecz to jest kloc ( podobnie jak glory :twisted: :mrgreen: ) i też nie polecę w dh :)

V10 wydaje mi się rozsądnym wyborem ( Pane... Sunday-a Załatwisz :) ) i myślę, że zarówno z roczników starszych i młodszych Będziesz zadowolony .
Glory - też ciężki kloc, jak presa, ale geometria to nadrabia i nie czuć podczas jazdy roweru zbudowanego na niej -Polecam, aczkolwiek jako jedno z wyjść "ostatecznych"

Będe jeszcze troszkę oryginalny i zaproponuję rozglądnąć się za Turnerem - można znaleźć w bardzo dobrym stanie, bądź też like new ... a rama myślę, że i Ciebie przeżyje i Będziesz z niej naprawdę zadowolony .

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

sudi pisze:Jeśli DC, to pod Ciebie z fulli bardziej presa... lecz to jest kloc ( podobnie jak glory Twisted Evil Mr. Green ) i też nie polecę w dh Smile
Fajne porownanie nie ma co, freerideowa krowa a zjazdowa maszyna fkat ze ciezka ale byly juz o tym tematy.

Nabieram powoli podziwu dla co niektorych uzytkownikow tego forum
http://www.endura.pl
sudi
Kontakt:

ACextreme Nie chodzi mi o ogólne porównanie ( zastosowanie ) , tylko o gabaryty ramy. Cane Corso w ofercie DC jest ramą do dh, a presa do fr - ja to wiem ... Tylko, że gdybyś Znał Minetoo na żywo, to Wiedziałbyś, że nie bez powodu cane się nie nadaje dla niego :wink: ... a jedyną ramą z oferty DC ( fulle ),jaką mógłby Wziąść to Presa... (zresztą zaznaczyłem, że nie poleciłbym jej do dh ...tak na marginiesie mówiąc )
WWW.WFSPORT.PL
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

v10 '06 bardzo fajna, przyjemnie sie prowadzi, geometria jest swietna
Jakies 2 tygodnie temu na ebayu poszedl nowy ironhorse sunday 06(sama ramka) cos za 1200$ tez bardzo fajna.
www.mudserwis.com
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

minetoo Sprawdź PW
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak jesteś ciężki to moim zdaniem rzeczywiscie nowe (od 2005) v10 to jest rozwiązanie dla ciebie. Rama jest wytrzymała, a przy tym nie tak ciężka jak glory.

Karpiel imho jest za długi na nasze trasy.

Screama nie potrzebujesz bo niezależnie od wagi to nie jest rama na nasze Polskie trasy(a i do dh jest znacznie za krotka). A czestosc ich występowania wynika raczej z tego, że u nas riderzy myslą, że lekkie ramy dh są z papieru

Zumbi to może być rzeczywiscie dobre rozwiązanie(pomimo niechęci wielu do nich z niewiadomego powodu). F-44 Ma fajną geo i widać, że ramka jest przemyślana.

Sundaya jakbys miał okazje nawet to bym nie brał bo to jednak nie jest rama na lata.

Jakiś czas temu na allegro był turner za ladną cene. Jakby jeszcze ktoś wystawiał to też miałbyś ramke na ktorej można polegać(ludzie na 02 rocznikach dalej jeżdżą i nie maja problemow).
sudi
Kontakt:

Spaced Na allegro jest właśnie Turner-ek, więc ... ale On i tak kupuje rame na przyszły sezon, więc to co teraz tutaj możemy kupić i tak się zmieni przy faktycznym kładzeniu kasy na stół

aha... i Minetoo, jest właśnie przysłowiowy "chłop jak dąb" ...toteż dlatego sugeruję naprawdę coś mocnego, bo to, że sztywniaka nie załatwił ( o ile wiem... ), to w fullu nieco inaczej to wszystko się rozkłada ;)
WWW.WFSPORT.PL
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Hmm... Ciężkie nie zawsze znaczy mocne. Jest obecnie na rynku bardzo dużo ciekawych ramek. Osobiście bym polecił big hita nowego na 26" Z foxem dhx 5.0.
Uważam,że w takim secie ramka jest bardzo czuła i ładnie chodzi,nie dobija jak masz dobrze dobraną sprężyne do dampera,a jak się pokusisz o sprężyne chociaż by rcs-a(tytanową) odwdzięczy się jeszcze lepszą pracą i czułością. Jak sam piszesz nie jesteś zawodnikiem... Więc geo big hita będzie dla Ciebie bardzo przyjemne, a znając Speca, rama jest solidnie wykonana i ma dobrą gwarancje. Polecam Ci tą rame naprawde odserca bo sam na nią za jakiś czas będę polował.
Pozdro.
Ride 4 Fun ! Biatch !
ODPOWIEDZ