v-brake
v-brake
Tak jak w temacie v-brake do streetu i dirtu. I jaką kase mam szykowac?
Zbierałem... Złożyłem... I ukradli...
Ale teraz zaczynam od nowa...
Ale teraz zaczynam od nowa...
-
- moderator
- Kontakt:
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Te sa ponoc niezle http://www.allegro.pl/item250182168_sra ... oclaw.html
-
- moderator
- Kontakt:
Ja jezdziłem chwile na sramach 7.0 i nie byłem zadowolony 0 sztywności te hamulce :P no ale 7.0 a 9.0 to pewnie róznica bedzie
Trek Session Park
sory usmialem sie powaznie , co to niby jest ta plynnosc hamowania ?Klata pisze:Hm posiadam Shimano Deore XT zachowują idealną płynność hamowania, potężną moc (spokojnie jestem w stanie powiedzieć że większą niż hamulce tarczowe klasy Deore, blackbox, hayes mx2 itp.) oraz sztywność dzięki systemowi sprężyn i "zawiasów" który jest wykorzystany w XT i XTRze.
kwestia sztywnosci - to wlasnie w xt , lx i xtr siadaja te zawiasy i robia sie luzy , chociaz da sie z tym jezdzic
rozumiem ze wszystkie wymienione tarcze miales stad to porownanie ?
www.mm-foto.pl
Hayesa mx2 miałem, jeździłem.
"Klasy Deore" hmm... nie miałem, jeździłem.
blackbox niemiałem, jeźdźiłem siła hamowania duża jak na swoją klase, minusem były pojawiające się luzy i szybko zużywające sie klocki oraz tarcze.
Oczywiście, że hamulec tarczowy to zawsze "tarczówka", działa a właściwie powinna działać w każdych warunkach atmosferycznych, bez względu na stan koła (centa prawo-lewo)
"Klasy Deore" hmm... nie miałem, jeździłem.
blackbox niemiałem, jeźdźiłem siła hamowania duża jak na swoją klase, minusem były pojawiające się luzy i szybko zużywające sie klocki oraz tarcze.
Oczywiście, że hamulec tarczowy to zawsze "tarczówka", działa a właściwie powinna działać w każdych warunkach atmosferycznych, bez względu na stan koła (centa prawo-lewo)