Witam. Chciałem poznać waszą opinie na temat dartmoora street fightera i street styla. Czytałem już o nich wiele ale chciałem się dokładnie dowiedzieć która rama mi dłużej wytrzyma i która bardziej się nada do hardcorowej jazdy w streecie i na weekendowe wypady na jakieś traski frirajdowe.
Oba modele do freerajdu sie nienadają, są to tak zwane "szklane ramy". Jeżeli chcesz coś do streetu i fr i koniecznie ze stajni dartmoora to polecam model 4x! Spokojnie sprawdzi się w streecie jak i fr lekkim oforz.!
Ja jestem posiadaczem Dartmoora Street Style. Rama Dartmoora (4x, SF, SS) mają prawie taką samą geometrie. Wkurzają mnie troche długie widełki 42,5 cm. mogłyby być krótsze. Minusem jest niewymiarowa sztyca - 31,2 mm - wydatek 40-80 zł. Wg mnie nie różni się niczym od SF.
OT: Ja bym Cie przekonywal do zastanawiania sie na LF Dragstarem.
Klata pisze:Jeżeli chcesz coś do streetu i fr i koniecznie ze stajni dartmoora to polecam model 4x! Spokojnie sprawdzi się w streecie jak i fr lekkim oforz.!
Jaja sobie robisz? Ta ramka wazy 1,8 kilo i stworzona zostaala typowo do scigania wiec ni jak w fr nie wytrzyma a do streetu z pionowymi hakami to na dzien dobry odpada. FR i street to mi na mysle tylko stalowka z pionowymi hakami przychodzi na mysl.