jaka obrecz na przod?
jaka obrecz na przod?
siema szukam w miare nei drogiej obreczy tak do 100zł troche ponad 100zł chce zeby była lekka i mocna myslaem o bilzzardzie bo jest tani i myslaęłm ze lekki a wazy wiecej niz double track:|wiec podajcie jakeis dobre nazwy.a co do piasty to ns roller 06 lub 07 czy lepiej dozucic i kupic novateca?
a gdzie konkretnie chcesz używać tą obręcz?
fajną, lekką obręczą jest Alex FD26 (ok.80zł), waga ok 500gr, ale to jest raczej obręcz max. do zastosowania w lekkim FR i Enduro.
Aczkolwiek znam goscia co wazy ok.100kg i smiga w FR i obręcze nawet nie jęczą - a nie sozczędza ich. Drugi znajomy ma na przodzie tą obręcz i śmiga w DH i także nic się z nią nie dzieje.
Kolejną ciekawą opcją może być DT Swiss FR 6.1d, waga ok 610-620gr). Różne są zdania na temat jej wytrzymałości, aczkolwiek nie można na nią wg. mnie narzekać.
Następną opcją jest Single Track - waga ok 590-610gr. Obręcz bardzo popularna i chwalona. oczywiście trafiają sie ludzie, ktorzy zajadą taka obręcz w miesiąc, ale osobiście nic nie mam do zarzucenia tej obręczy.
narazie tylko te opcje nasunęły mi się w podanym przez Ciebie przedziale cenowy...
a co do piast, na dobrą sprawę, są to takie same piasty pod względem jakości i wytrzymałości:-)
fajną, lekką obręczą jest Alex FD26 (ok.80zł), waga ok 500gr, ale to jest raczej obręcz max. do zastosowania w lekkim FR i Enduro.
Aczkolwiek znam goscia co wazy ok.100kg i smiga w FR i obręcze nawet nie jęczą - a nie sozczędza ich. Drugi znajomy ma na przodzie tą obręcz i śmiga w DH i także nic się z nią nie dzieje.
Kolejną ciekawą opcją może być DT Swiss FR 6.1d, waga ok 610-620gr). Różne są zdania na temat jej wytrzymałości, aczkolwiek nie można na nią wg. mnie narzekać.
Następną opcją jest Single Track - waga ok 590-610gr. Obręcz bardzo popularna i chwalona. oczywiście trafiają sie ludzie, ktorzy zajadą taka obręcz w miesiąc, ale osobiście nic nie mam do zarzucenia tej obręczy.
narazie tylko te opcje nasunęły mi się w podanym przez Ciebie przedziale cenowy...
a co do piast, na dobrą sprawę, są to takie same piasty pod względem jakości i wytrzymałości:-)
www.feel-free.pl
-
- moderator
- Kontakt:
i... lipna... przeciez to sie gnie jak nie wiem co tył to musze centrowac co godzine bo mi sie w ramie nie miesci, przed co chwile opona o amoraka zahaczayasiuuu pisze:Następną opcją jest Single Track - waga ok 590-610gr. Obręcz bardzo popularna i chwalona

jest lekka 550g ale to jest tak slabe ze sie jezdzic nie da :P
ja bym brał dt 6.1
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: