Problem zmanitou stance static 100mm

piernikFR
Kontakt:

Problem zmanitou stance static 100mm

Post autor: piernikFR »

Podczas jazdy na skateparku straciłem tłumienie, ni z tego ni z owego poprostu znikło,nie dobilem go, amortyzator chodzi miękko i stuka jak sie go dzwiga... jest w sumie prawie nowy 3 tyg. jeżdrzony ale nie ma gwary, nie był katowany1!! moze ktoś z was też miał taki problem?? pomużcie!! dzisiaj go rozbiore i zobacze co z tym tłumikiem jest, ale boje sie że trzeba bedzie go wymienić
dert
piernikFR
Kontakt:

odswierzam temat! moze ktos mi pomoze prosze!!!
dert
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

nigdy na nim nie jeździłem ale jedyna sensowna myśl jaka mi przychodzi do głowy to zobaczyć do tłumika bo to z nim musiało się coś stać, ja bym tam zajżał ale jak mówie nigdy czegoś takiego w rękach nie miałem
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

piernikFR pisze:dzisiaj go rozbiore i zobacze co z tym tłumikiem jest,
rozebrałeś?
piernikFR
Kontakt:

nie rozebrałem bo niemam takiego klucza nasadowego, znajomi gadają ze raczej powinno być coś z zimeringiem (uszczelką) na tłumiku, że złamał sie małe prawdopodobieństwo bo go nie dobiłem... tak wiec czekam az kolega bedzie miał troche czasu i sie to rozbierze...
dert
piernikFR
Kontakt:

rozebrałem i okazało sie ze w dolnym tłoku tłumika odleciała ta końcówka którą sie mocuje do dolnych goleni, czyli chyba bedzie trzeba nowy tłumik, albo nabić na jakimś kleju bo to wypadło z takiej tuleji tak jakby, jakby ktoś wiedział na temat jakiegoś tłumika do manitou to dajcie znac:)
dert
ODPOWIEDZ