chce zapytac za jaka kwote mozna kupic komplet kół deemax. na sztywną os ale tył musi byc 150/12. Moze ktoś z was ma akurat je na sprzedaż ???? moga być uzywki
Bombell to tak jak boxxer wc za 6000 matekozak no własnie za taka cene jak wyżej mozesz je dostać nowe z miejsca....ja je sprzedawałem jakiś czas temu to były duuuuuużo tańsze ..
szukałem nawet na ebayu ,ze z usa sciagne ale nie moge nigdzie znajść tej długosci 150mm sa tylko 135. a mam pytanie mozna kupic jakas piaste 12/150mm na 28 otworów
Ciezko bedzie z kupnem takiej piasty,teoretycznie sa ale do rowerow szosowych i xc ale nie o szerokosci 150mm.Mozna zaplesc obrecz 28 na piascie z 36 dziurami,wiecej szczegolow masz tutaj:http://www.sheldonbrown.com/mismatch/
Ja osobiscie uwazam ze mozna w tej kwocie kupic lepsze kola niz deemaxy, szczegolnie jesli trzeba kombinowac z piasta. Zloz sobie jakis wypas na mavicach ex729 i bedzie cacy
no jak za 4k za komplet to wedlug mnie sie nie oplaca,
tak jak 3,143k4r2 mowi mavic ex729 + piasty hope pro (nawet i na ck za taka kase mozna sie polaszczyc - mowa o 4k) i szprychy dt alpine i masz wypas... ale wiele osob za sama nalepke deemax dalo by sie zabic...
cena za demaxy wygorowana , za 1,2k sa detraksy , ten same piasty , obrecz rownierz niczego sobie i te kolka sa ciekawe juz , ale na demaxy jest ile 5 lat gwary ? za to tez sie buli
ok sorry widocznie cos zle przeczytalem w topicu, jednak dalej uwazam za nie warto kupowac gotowych kol deemax, lepiej zlozyc samemu na tym co CI pasuje...
no to sobie wstaw a miejsce piast mavica nie wiem hope np wyjdzie ta sama cena , ck jeszcze drozej , te piasty sa rownie dobre , chociaz jak na cale kolka cena ciut zbyt wysoka , ale to harfa , to tez robi swoje
ja mam teraz koła na Mavicach Ex 729 i według mnie są to zajebiste obręcze... Mocne, Sztywne nawet nie jakoś bardzo ciężkie... Dasz sobie do tego dobr piasty , szprychy i już mam naprawdę bardzo dobre kółko...
Jak ma sobie niby wstawic tam inne piasty jak ani hope ani chris nie robi piast na 28 otworow o tej szerokosci jakiej on potrzebuje,popraw mnie jak cie zle zrozumialem.
mowie o jakosci piast biorac pod uwage zlozenia kol za 3k a nie jaka piaste ma kupic na 28 bo zadnej piasty nie ma na 28 i taki rozstaw DH , chyba ze kupi sobie wlasnie sama piaste deemaxa ale to bedzie kosztowac
a mam pytanie ma ktos moze na sprzedaz obrecze deemaxa 32 otwory.
ja niechce wydać 3 tys na koła, mój kumpel ma do sprzedania o wiele taniej ale jest problem z tylnim kołem bo jest ono na zwykła os. dodatkowym utrudnieniem jest liczba otworów (28). i mam pytanie czy jesli by tą obrecz zaplesc na piescie na 32 otwory, to koło nie straci na wytrzymałosci ???? mi najbardziej zalezy na obreczach bo sa mega mocne.