Hak tylnej przerzutki do treka bruisera

neutrin
Kontakt:

Hak tylnej przerzutki do treka bruisera

Post autor: neutrin »

Witam!

Mam problem za żadne skarby nie mogę dostać haka tylnej przerzutki do treka bruisera :? Czy ktoś wie gdzie można kupić tą część? Jakieś zamienniki też mile widziane 8)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Opcja pierwsza szukasz po sklepach czy nie ma, na www.cyklotur.pl maja spory wybor. Opcja druga idziesz do tokarza i ci doorbi za grosze.
Wojtek92
Kontakt:

Post autor: Wojtek92 »

Miałem ten sam problem tzn tak często łamałem haki w bruiserze że sie skończyły w sklepie i był problem z zamówieniem ale sklep chyba zamawiał od velo.Proponował bym ci udać sie do tokarza bo haki robione są dużo bardziej wytrzymałe. 8) :D
misiek112
Kontakt:

Post autor: misiek112 »

Mi w brusierze na szczęście się ani razu nie złamał, nie wiem może masz inny rocznik, a tak w ogóle to podobno przy złamaniu haka blokuje się tylne koło lub wylatuje ( mój kumpel miał coś takiego W FR2) i miał nieprzyjemną glebe przy rozpędzaniu. Napiszcie jak to się sypie bo czasami jak słysze o czymś takim to się boje szybko jeździć :) i boje się że nagle jebne na twarz :roll: .
neutrin
Kontakt:

Wojtek92 pisze:Proponował bym ci udać sie do tokarza bo haki robione są dużo bardziej wytrzymałe.
A z jakiego materiału (alu czy stalowy)?
neutrin
Kontakt:

Misiek112 z tym kołem to chyba przesada mi sie tylko szprychy troche uszkodziły ale na twarz nie jebłem a wcale wolno nie jechałem 8) Z drugiej strony sam jestem ciekawy czy rzeczywiście może całe koło wypaś :shock:
Wojtek92
Kontakt:

Ja łamałem haki regularnie co tydzień w niedziele ale po 3 haku sie wkurzyłem i zmieniłem przerzutke na deore lx 8) i narazie sie jeszcze trzyma hak ale jak go złamie to załatwiam z tokarni stalowy
(stal jest raczej wytrzymalsza od aluminium :P )

Ja jak jechałem i np. wyskakiwałem na krawężniku to przy lądowaniu słyszałem taki trzask i jak sie odwracałem to przerzutka wisiała na łańcuchu a koło sie trzymało i nic sie nie blokowało (może przerzutka wpadła mu w szprychy i możliwe że dlatego mu tylnie koło zablokowało)

sprzedawca w sklepie jak mnie widział to od razu szukał haka pod bruisera :D
neutrin
Kontakt:

Ja w bruiserze narazie złamałem jeden 8)

Dzisiaj ide do tokarza zamówie od razu trzy stalowe :twisted:
Wojtek92
Kontakt:

Ten pierwszy seryjny był najlepszy i trzymał się u mnie z 8 miesięcy a te ze sklepów 7-14 dni :P
ale zmiana przerzutki pomogła i jeżdżę już prawie 3 miesiące bez zmiany tylko musze go troszeczkę naprostować <lol2>
neutrin jaką masz przerzutke??
cinasek
Kontakt:

Post autor: cinasek »

Mam treka bruisera już ok 2 lata i jak narazie tylko raz złamał mi się hak przerzutki :D. W nowy hak zaopatrzyłem się w sklepie porównałem stary hak do tych co były w sklepie i wybrałem odpowiedni z tego co pamiętam był to hak meridy, zapłaciłem coś 20 zł jak narazie się trzyma z przerzutką deore :)
http://www.pinkbike.com/photo/1082026/ maybe POD funny :P
neutrin
Kontakt:

Niestety okazuje sie że w zakładzie który odwiedziłem obrabiają tylko aluminium i wszystkie narzędzia które posiadają nie nadają się do stali :evil: gość za dyche zrobi jeden ale z alu.

A co do przerzutki to mam deore :D
neutrin
Kontakt:

Hej cinasek a pamiętasz może jaki to był model tej meridy :?:
ODPOWIEDZ