PROBLEM Z HAMULCAMI SHIMANO 475

RAVVIR
Kontakt:

PROBLEM Z HAMULCAMI SHIMANO 475

Post autor: RAVVIR »

witam wszystkich;
skladam a w zasadzie to koncze skladac rowerek na wiosne ... zamontowalem wlasnie hamulce shimano 474 do ramy i do widelca co sie okazalo ... po skreceniu srub w osiach piast z tylu i z przodu tarcze prą o zewnetrzne klocki i kola są strasznie hamowane - sądzielm ze jakos sie to reguluje ale okazalo sie ze tylko 1 klocek - wewnetrzny - i tu powstaje pytanie ... czy ktos natknął sie na podobny cyrk i czy dawal po prostu podkladki miedzy piaste a rame w celu poszezenia rozstawu ramy i widelca ???? czy to wogole normalne ze roznica jest tak razaca ze kolo nie moze sie swobodnie obracac ? mam piasty North Shore Coaster 2007 rama Point Crusher FR amor RST Omega T5 120 mm [wiem wiem - siet - na nic innego kasy nie bylo]. Pomozcie.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

a nie masz czasem w zacisku śrubek którymi jest on przykręcony do adaptera? jeśli takowe są (a raczej tak jest) to nimi wyreguluj ustawienie zacisku względem tarczy. powodzenia!
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

między adapterem a zaciskiem masz śrubki i na nich też możesz troche odsunąć, ale nie zawsze się da i ja na mojego bopa musiałem troszeczke zeszlifować pod hayesa HFX9
ODPOWIEDZ