Osprzet do skakania, truvativ ?..
Osprzet do skakania, truvativ ?..
Jakie byscie kupili osprzet do skakania i zajaw hardcorowych; moze by tak zapodac :
tylna przerzutka deore albo lx (do wyboru), przednia przerzutka sram 7.0, korba truvativ fiveD na kwadrat (lub inna - jaka ?), lancuch (jakis wytrzymaly extreme :)) i suport jakis wytrzymaly spox kwadrat.. PROSZE o pomoc bo juz mam nawalone w glowie :) i nie wiem co kupic. Napiszcie czy to co wyzej napisalem jest ok czy cos lepsze trzeba, jak sie bedzie to sprawowac ? aha i jaki lancuch i suport dobrze wytrzymaly kupic ? Czy korba bedzie wytyrzmywac skoki i hardcora ? Jaki osprzet wy byscie polecili ? Prosze o pomoc w wyborze, jest to dla mnie bardzo wazne.
tylna przerzutka deore albo lx (do wyboru), przednia przerzutka sram 7.0, korba truvativ fiveD na kwadrat (lub inna - jaka ?), lancuch (jakis wytrzymaly extreme :)) i suport jakis wytrzymaly spox kwadrat.. PROSZE o pomoc bo juz mam nawalone w glowie :) i nie wiem co kupic. Napiszcie czy to co wyzej napisalem jest ok czy cos lepsze trzeba, jak sie bedzie to sprawowac ? aha i jaki lancuch i suport dobrze wytrzymaly kupic ? Czy korba bedzie wytyrzmywac skoki i hardcora ? Jaki osprzet wy byscie polecili ? Prosze o pomoc w wyborze, jest to dla mnie bardzo wazne.
korby truvativa fveD nie polecam do ostrzejszej jazdy. lewe ramie juz mi poszlo, zamaist kwadratu mialem kolko. co prawda prawe sie trzyma.
z reszta mialem problem z dopasowaniem suportu, korba nie chciala wchodzic do konca, wlazila na jakies 10mm i dalej nie szla. srpawdzalem na kinex'ie i shimano'wskim suporcie i na obu tak samo.
dostalem teraz w sklepie lewe ramie santour. moge smialo powiedziec ze jest z lepszego alu zrobione, no i wchodzi na maxa na suposrt. korba od razu zrobila sie sztywniejsza.
tak wiec nie polecam fiveD
z reszta mialem problem z dopasowaniem suportu, korba nie chciala wchodzic do konca, wlazila na jakies 10mm i dalej nie szla. srpawdzalem na kinex'ie i shimano'wskim suporcie i na obu tak samo.
dostalem teraz w sklepie lewe ramie santour. moge smialo powiedziec ze jest z lepszego alu zrobione, no i wchodzi na maxa na suposrt. korba od razu zrobila sie sztywniejsza.
tak wiec nie polecam fiveD
sikun jestes...
Po **** ladowac tyle kasy w przerzutke?? Ja jezdze na Acerze (w sumie to samo co Sora tylko ze z dlugim wózkiem) i jest OK. Korba - nie warto sie pakować w kwadrat jeżeli to nie bedzie jakis super wypaśny sprzet... Malo brakowalo zebym w desperacji kupił suport z tytanową osią za 300 zeta, ale trafil mi sie Hussefelt DH za dopbra kase. Reasumu7jac: kupuj ISIS :) Odstopsunkuj sie od przedniej przerzutki ktora wogole ci nie ebdzie potrzebna, znajac zycie bedziesz ja mial rozregulowana i nie bediesz jej uzywal bo bedzie ustawiona zeby sie na sroidkowej zebatce trzymala i bedziesz plul ze kase wydales...
Wiec naped to proponuje taki:
-korba Truvativ Hussefelt z 1 blatem np. 38 oczywiście ISIS, do tego p[akiet truvativ ISIS DH
-napinacz PM Socho
-przerzutka nie warto sie pakowac w drogie. Sora/acera, ew. jak doriweesz STARE shimano...
-lancuch mam SRAM PC38. Wystarcza.
-kasetta sram 5.0 albo alivio
-
Wiec naped to proponuje taki:
-korba Truvativ Hussefelt z 1 blatem np. 38 oczywiście ISIS, do tego p[akiet truvativ ISIS DH
-napinacz PM Socho
-przerzutka nie warto sie pakowac w drogie. Sora/acera, ew. jak doriweesz STARE shimano...
-lancuch mam SRAM PC38. Wystarcza.
-kasetta sram 5.0 albo alivio
-
gg: 3212274
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
a ile za tego truvativ hussefelta i suport trza dac? z zembatka 38 :]
pewnie w wakacje bym sobie zakupil albo ta korbe albo kolko do tylu ale nie wiem.
tak w 350 zeta sie zmieszcze? bo reszte napedu zostawiam. a ina kasecie z tylu 6 styknie??
bo tera mam 3-6 tyle ze zembatka na przodzie to 42 (trojka) :| niepamietam ile zambkow ma kurde kaseta moja musialbym w domu zobaczyc... albo moze ktos powie wiecie moze ile sram 5,0 ma zombkow na szostym biegu :]
pewnie w wakacje bym sobie zakupil albo ta korbe albo kolko do tylu ale nie wiem.
tak w 350 zeta sie zmieszcze? bo reszte napedu zostawiam. a ina kasecie z tylu 6 styknie??
bo tera mam 3-6 tyle ze zembatka na przodzie to 42 (trojka) :| niepamietam ile zambkow ma kurde kaseta moja musialbym w domu zobaczyc... albo moze ktos powie wiecie moze ile sram 5,0 ma zombkow na szostym biegu :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt