Damper a bagaż podreczny... ?

^^
Kontakt:

Damper a bagaż podreczny... ?

Post autor: ^^ »

Witam

mam takie pytanie a mianowicie

czy da rade przewiesc damper w bagazu podrecznym w samolocie ?
czy na lotnisku moga byc jakies problemy ze chcem wniesc takie cos na poklad ?

bede mial tylko bagaz podreczny dlatego takie pytanie :)

lot miedzy UK a polska

dzieki za odp
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

^^w sumie to lepiej wsadz do normalnego bo moga CI powiedziec ze niebezpieczny przedmiot i wogole, i jeszcze Ci kaza do kosza wrzucic a to nie bedzie mile l(
^^
Kontakt:

no ale napisalem ze bede mial TYLKO bagaz podreczny :)

dlatego chcem sie dowiedziec co i jak ;)

a przesylka troche droga :/
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

jeste jeszcze inna możliwość.

Ja jak wracałem z UK z Shiverem to nadałem go jako sprzęt sportowy (chyba do 20 kg za darmo), także mógłbyś wsadzić damper do jakiegoświększego pudła i wysadzić go gazetami żeby nie latał. Reszty się dowiesz na lotnisku. Co ważne to musiałby,ś opisać pudło co w nim jest (nie każdy wie że ten dziwny kształt to damper do roweru) i opisać numer lotu , twoje dane (tak na wszelki wypadek).

Shiver doleciał bez problemu.

pozdro
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Ciezko wyczuc jak potraktuja damper. Niby w nim jest gaz (lub olej, wiadomo), czyli cisnienie, a takich rzeczy nie wolno przewozic.
Pare dni temu przywiozlem foxa 36 i troche malych czesci jako sprzet sportowy na trasie krakow-dublin i zero problemow (80zl w skyeurope).

ALE

Lecac z wenecji do PL widzialem jak wyglada wpuszczanie ludzi na poklad samolotu do UK, pelna kontrola nie tylko na RTG, ale rowniez tuz przed wejsciem do samolotu (otwieranie bagazy podrecznych i grzebanie w rzeczach). Inne destynacje nie mialy takiego problemu, czyli UK ma inne wymogi bezpieczenstwa niz reszta EU.
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

A sorry, teraz spostrzeglem, ze to UK-> PL, wiec nie beda trzepac na kontroli.
^^
Kontakt:

a moze ktos sie orientuje ile bedzie mnie kosztowalo takie wyslanie damperka do polski ? bo w sumie ciezkie to nie jest i duze tez nie...
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

podnietek pisze:A sorry, teraz spostrzeglem, ze to UK-> PL, wiec nie beda trzepac na kontroli.
no niekoniecznie. mnie po przejsciu przez bramke 'skanowali' dodatkowe takim recznym urzadzonkiem, przeswietlali buty i dokladnie obmacywali - nawet po jajkach! a nie wygladam jak recydywa.