Polska strona ala Pinkbike

Avalanche
Kontakt:

Polska strona ala Pinkbike

Post autor: Avalanche »

Witam ostatnio dużo myślałem nad stwożeniem polskiej strony rowerowej z dużą galerią zdjęć ktore mógł by dodać każdy zarejsterowany użytkownik.
Strona nie wymagała by mega serwera ponieważ zdjęcia zawarte na stronie najpierw były by wgrywane w imageshack a potem wstawiało by się tylko link.
Oczywiście strona wymagała by dużego wkładu pracy więc osoby zainteresowane pomocą znające choćby w podstawy programowanie niech piszą na pw. Ten pomysł przyszedł mi do głowy ponieważ nie ma chyba polskiego serwisu z możliwością dodawania zdjęć przez każdego użytkownika stąd mój pomysł.
Proszę moderatorów o nie usuwanie tego postu :!:

Pozdrawiam
Avalanche
dh, fr
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
Avalanche
Kontakt:

Chodzi mi o coś bardziej profesjonalnego ze stroną głowną itp...
dh, fr
kar0l
Kontakt:

Post autor: kar0l »

Niby zrobić można, tylko pytanie czy jest sens? Zbudowanie takiego serwisu jak pinkbike wymaga ogromu pracy, po której wykonaniu może sie okazać, że to była tylko strata czasu (niska oglądalność strony). Pinkbike jest stroną ogólnoświatową, co jest jej zdecydowanym atutem, gdyż nie jesteś ograniczony tylko fotkami z jednego kraju, a jak wiadomo niesie to ze sobą większą różnorodność, zarówno krajobrazów jak i samych pomysłów na zdjęcie. A jeśli chcesz przeglądać zdjęcia tylko i wyłącznie z Polski, to pinkbike również przychodzi z pomocą, oferując wyszukiwarkę.
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Zapomnij... Nie ma polskiej strony jak pinkbike bo ... jest pinkbike. Myslisz ze fajniej zaprezentować swoje umiejętności/foty/filmy itd na polskim niszowym serwisie czy na międzynarodowym portalu w którym mozesz liczyc na opinie/krytyke ludzi z całego świata? W Polsce jest raptem 3 - 4 strony o rowerach ktore sie licza ( dh-zone, hcfr , bikeboard...). A i tak np hcfr "wypromował" sie dopiero niedawno za sprawą niesłychanej ofensywy medialnej:)) Nic nowego sceny raczej nie zawojuje.

Czyli generalnie : powodzenia ale uważam, że nic z tego nei wyjdzie bo nie potrzebna nam taka strona.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

strony nowe powstaja bo jakies dzeici chcą miec swoje fora i nie mają prawa tkaie rzeczy przetrwać, tak samo bedzie z tym, są juz pewne www które mają renome, każdy wie że jak sie czegoś szuka to wąłsnie tam, pozatym zaczyna jakby ludzi brakować, nic sie nie dzieje, nikomu sie nie chce gadać, nic robić, wszystko traci sens, taka robota może sie okazać statą czasu...ja sam mam tylko galerie na pb i nigdzie indziej, bo po co mi wiecej, nie lubie zawracać sobie głowy tą samą sprawą kilka razy, bede sie martwił żeby miec wszędzie te same foty itd po co...
http://dhcyc.pinkbike.com
Avalanche
Kontakt:

Dobrze to byla tylko propozycja, jeśli mówcie że coś takiego nie przetrwa to też uważam że nie ma sensu robić, bo po co marnować czas. A co do powstawania nowych stron to się zgadzam, ale one i tak są skazane na porażkę bo co komu po forum co ma 40 użytkowników bez sens...
dh, fr
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

Powiem tyle, że pomysł jest dobry, ale uważam że się nie przyjmie. Złe w tym pomyśle jest wrzucanie zdjęć na imageshack-a gdyż ten serw jest kiepski i nieraz usuwają foty, a po długim czasi zawsze usuwają foty i działy by się takie rzeczy, że po prostu userom znikałby zdjęcia, jak już coś takiego robić to foty na tym samym serwie co strona (oczywiście odopowiednio skompresowane) i do tego wcale nie trzeba też jakieś mega serwa, bynajmniej na początek. Jak by to stało się popularne, to reklamą zarobiłbyś na nowy, lepszy serw, ostatecznie możesz postawić serwa na swoim kompie :D. Jak potrzebujesz pomocy webmastera, to pisz na PW.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Tam akurat prestiż pinkbike jest mizerny i chyba tylko polacy i zachodnie dzieci neostrady tam postują. Ogólnie strona ma straszna opinie. Z Polską stroną problemem jest raczej to, że mamy bardzo małą scene wiec serwis wyglądałby raczej mizernie.
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

hmm, a po co nam polski serwis? jeżeli mamy świetnego pinkbike, który spisuje sie bardzo dobrze !
[S]2x yeti 4x roz. s i l
ODPOWIEDZ