Pytanie do bajkerów
Pytanie do bajkerów
co byście odpowiedzieli człowiekowi który twierdzi (a raczej się domyśla) że ten sport (dh/fr oraz MX ) jest łatwy nie wymagający żadnych umiejętności, a na zawodach jest żałosny poziom :) ? temat można skasować po pewnym czasie :]
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
-
- Kontakt:
hahahahaha. Wow łukiś to masz skretyniałego znajomego ostro. W żadnym sporcie nie osiągniesz nic po 3 latach ćwicząc od zera. W niektórych młodych szybko robi się postępy ale w tym czasie wbijesz sie do czołówki bedąc wcześniej na średnim poziomie, nie bedziesz wygrywać zawody.
Przecież im wyższy poziom w sporcie tym trudniej o dobre wyniki wiec wytknij mu bład w logice.
Btw. Co do umiejętności to miałem takiego typa co myślal, że można na każdym biku zrobić i że to łatwe. Akurat ja byłem w leo, a on w okolicy. Przejechał sie na makrokeszu po trasie fr( bardzo łatwa trasa, same trumny, bardzo równa). Zmienił zdanie.
Przecież im wyższy poziom w sporcie tym trudniej o dobre wyniki wiec wytknij mu bład w logice.
Btw. Co do umiejętności to miałem takiego typa co myślal, że można na każdym biku zrobić i że to łatwe. Akurat ja byłem w leo, a on w okolicy. Przejechał sie na makrokeszu po trasie fr( bardzo łatwa trasa, same trumny, bardzo równa). Zmienił zdanie.
-
- moderator
- Kontakt:
W 100% mial bym ta sama odppadix pisze:
ze jest kretynem.

Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
no mnie rozwalił jeden text tego koleżki, znjomy jara się ostro motocrossem ale powiedział że nie ma kasy na nowy sprzęt/wyjazdy na zawody treningi, no i dostał pojazd taki jak wyżej że w MX nic się nie robi tylko siedzi, i nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności/kondycj, a na koniec z tekstem że jakiej kasy potrzeba żeby się ścigać w MX, uzasadniają wypowiedź zdaniem, "że to nie buty czynią piłkarza", rozumiem że może być nie doinformowany co do kosztów jazdy na rowerze/motorze, i że czasem kasa blokuje...... ale tłumaczysz coś koleżce a on swoje......
jak wyżej kretyn
jak wyżej kretyn

-
- Kontakt:
Kiras nikt ci nie każe zadawać z debilami. Jak ktoś chce być kierowcą F1 to też tylko siedzi bo kierowców jest ledwo kilkudziesięciu(wliczajac testowych)?
dhcyc jaką racje. Może u nas tak jest ale raczej taki zaściankowy kraj jak Polska nie świadczy o poziomie sportu. Ilość przygotowań jaką wkładał już nico, bos i sunn 10 lat temu do zawódów, a obecnie Teamy Honda, IH czy np. Barrel przed WC świadczą o tym, że sport stoi na bardzo wyśrubowanym poziomie. Kiras może daj mu przeczytać własnie wpis z blogu Barrela albo chociaż Between the Tape mu puść bo to w sumie dobry film o dh dla laika.
dhcyc jaką racje. Może u nas tak jest ale raczej taki zaściankowy kraj jak Polska nie świadczy o poziomie sportu. Ilość przygotowań jaką wkładał już nico, bos i sunn 10 lat temu do zawódów, a obecnie Teamy Honda, IH czy np. Barrel przed WC świadczą o tym, że sport stoi na bardzo wyśrubowanym poziomie. Kiras może daj mu przeczytać własnie wpis z blogu Barrela albo chociaż Between the Tape mu puść bo to w sumie dobry film o dh dla laika.
Spaced ale ja własnie mówiłem o Polsce, gdzie tam o swiece jak swiat sie stawia za wzór :P I moze nie tyle mi chodziło o stawke od połowy w góre kat pro czy junior bo jakby nie patrzec oni i tak zapierd***** i ciężko by sie ich goniło, ale o hobby, czasami az zal patrzec, stąd kolezka moze miec takie opinie, chociaz moga one byc spowodowne raczej skrzywionym mysleniem niz tym co widizał...
http://dhcyc.pinkbike.com