Witam mam na oku ciekawa ramke (DC Pitbull) pod 888 ale o rozmiarze 14" i z tym wiąże sie moje pytanko czy kupić czy lepiej poszukac 16" chodzi o to czy widelec 200 skoku bedzie dobrze lezal w 14" i czy to wogle ma jakieś znaczenie... (mam 186 cm wzrostu )
to jaki jest rozmiar ramy nie wpływa na kąty przy główce więc jeśli weźmiesz 14 czy 16 to bedzie tylko różnica w wysokości siedzenia a kąt przy główce bedzie ten sam
Tak ze bedziesz musial sobie sztyce mocno wyciagnac i bedziesz uderzal kolanami o mostek. Wez 16 ale 200mm w sztywniaku to przesada, mi pitbull pekl z amorem 130mm ale spoko :-/
Jak juz mialbym pakowac takiego forka to sztywniaka to tylko do stalowki. Do pitbulla jestem zrazony, bo pekl po 3 miesaicach lajtowych jazdek a z taka dwu pola bo sie boje myslec ile by wytrzymal :-/
Ja jeździłem najpierw na 16sce z 200m potem na 14 i dawało radę. 14 jest bardziej zwrotna i lepiej mi pasowała, natomiast 16stka ma lepszy komfort jazdy, poprostu wygodniej się jeździ. Kazdy pierdoli że źle się jeździ z takim sztywniakiem aż się słuchać nie chce...