Nie czepiajcie się:P jesttem amatorem i byłem ciekaw czy da się to zrobić :P
Jak widać nie :P i ja chciałem zzrobić cośtakiego że mam zwykł amor i wzykłą piaste na 10mm a chiałęm tam włożyć 20mm
po tym jak gdzies na tym forum przeczytalem o metodzie zaplecenia piasty 36otw na obreczy z 32otw (czy odwrotnie?!), albo o sposobie na zamontowanie piasty 135X10 do ramy z hakami 150X12, to nic nie jest w stanie mnie zdziwc
muras pisze:
po tym jak gdzies na tym forum przeczytalem o metodzie zaplecenia piasty 36otw na obreczy z 32otw (czy odwrotnie?!), albo o sposobie na zamontowanie piasty 135X10 do ramy z hakami 150X12, to nic nie jest w stanie mnie zdziwc
no tak, ale dajmy na to do litrowego garnka wlejesz pol litra wody, a do pollitrowego garnka litr wody juz nie wejdzie.
nie da sie zamontować do piasty 9mm tulejek redukcyjnych, chyba że piasta jest zrobiona pod oś 20mm i ma na sobie tuleje redukcyjne 9mm, wtedy w pudle z piasty są tuleje pod 20mm i montujemy, czasami piasty pod 9mm są chudsze na środku niż 20mm więc wookie jak przez taka piaste przepchać oś 20mm ?
wozniak, tak na przyszłość to gdy będziesz chciał zadać jakies pytanie, to najpierw je przemyśl i zadaj w taki sposób aby w miarę wszyscy zrozumieli i nie trzeba było się zastanawiać "co autor miał na myśli".
TK robisz tulejki pod 20mm os montowane z zew na os 9mm , jesli ma gwint to mozna je nakrecic np jak szybko zamykacz tez da sie ale pkt podparcia jest maly ( lepsza oska 9mm z giwntem ) , na forum dalem projekt tego wiec da sie