CB mallet C vs. time Z

FRZurU
Kontakt:

CB mallet C vs. time Z

Post autor: FRZurU »

jak myslicie ktore sa lepsze ? o maletach slyszalem duzo zlych opinii (jakies przygody z oskami itp.) co byscie polecili od siebie do DH . moze jeszcze polecicie jakies buty do w/w dyscypliny :D z gory dzieki !!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

buty-shimano dx.
co do tych platform to powiem tylko ze ja z moch time'ow jestem bardzo zadowolony,ale nie mam porownania do innych pedalcow wpinanych.
z crank brosami bylo duzo historii o problemach z oskami.na pinku jest zdjecie Kolbiego ktory zgubil oske-zobacz do albumu Sewiego.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Junior_DH
Kontakt:

Post autor: Junior_DH »

Ja wlasciwie nie mam porownania... ale... smigalem wczesniej na Shimano dx spd(pedaly) teraz kupilem Time Atac Z XX, no i narazie nie mialem okazji testowac... bo jeszcze szukam butow... ale ja bym bral Time.. wlasnie tak zrobilem :)
http://juniorexxx.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

ja od roku jezdzę na spd ,po opiniach i komentach zasłyszanych tu i tam wybrałem Time Z controll i nie narzekam,spoko mi sie wypinają jak na nowicjusza w spd ,dobrze sie oczyszczają z błota i są naprawde mocne bo przy 245mm skoku często przywalam w kamiory i nic im sie nie stalo w przeciwieństwie bo poprzednich platformowych wellgo co mi pękły na trzy kawałki:D
Polecam Time Z bo sa naprawde mocne mimo że na super zabudowane nie wyglądają
FRZurU
Kontakt:

tak wlasnie myslalem nad tymi time ami ... a nie lepsze by bylu buty jakies np 661 tak bardziej do xc zeby byla sztwyniejsza podeszwa .mysle ze wtedy by sie lepiej pedalowalo (skuteszniej) :D
tomeks
Kontakt:

Post autor: tomeks »

http://www.pinkbike.com/photo/1519021/

ja mam timy i tez zdecydowanie moge je polecic.
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

fajne zdjęcie ... ale trochę do dupy ze ja je zrobiłem a jakiś pacan je wstawił sobie na pinkbike'a :(((

Mimo że osobiście od lat używam Shimano, to z tych dwóch propozycji bez zastanowienia wybrałbym TIME.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Z malletem to bez sensu bo płacisz za dostęp z 4 stron(a raczej za firme, która na tym wyszła), którego nie ma bo masz platforme. Do tego rzeczywiscie ośka jest dość cienka i nawet lekki rider może ją uszkodzić. Bierz tima. Mam co prawda wersje lzejsza na biku do xc ale jakbym wymieniał moje dxy to bardzo mozliwe, że wlasnie na timy bo znacznie lepiej sprawują sie w błotnistych warunkach.
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Ja miałem Shimono DX i Time, a z crankami nie miałem do czynienia.

Co do DX'ów nie miałem większych zastrzeżeń, nigdy ich nie zapchałem błotem i nie miałem problemów z wpięciem i wypięciem. Ich dużą zaletą jest regulacja siły wypięcia! Według moich odczuć w DX'ach bardziej intuicyjnie sie wpinasz. Sprzedałem je tylko dla tego, że dużo słyszałem dobrego o Timach i dwa razy zdarzyło mi się z nich wypiąć podczas lotu ;/

Teraz mam Time. W porównaniu do DX są sztywniejsze ( wpięty but nie rusza sie delikatnie na lewo i na prawo...). Z nich cieżej się wypina niż z DX'ów. Time już kilka razy zapchałem tak błotem, że nie było możliwości wpięcia się. Brakuje mi również w nich wyżej wspomnianej regulacji siły wypięcia.

Zarówno DX jak i Time zapewniaj porównywalne podparcie dla stopy.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

ablee pisze:Co do DX'ów nie miałem większych zastrzeżeń, nigdy ich nie zapchałem błotem i nie miałem problemów z wpięciem i wypięciem.
dziwne, bo DX sie zapychaja duzo latwiej niz Time
ablee pisze:Teraz mam Time. W porównaniu do DX są sztywniejsze ( wpięty but nie rusza sie delikatnie na lewo i na prawo...).
jeszcze dziwniejsze, bo wlasnie Time ma spory luz, napewno wiekszy niz Shimano
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Stare DX owszem łatow było zapchać, ale nowe bardzo ciężko.

Mi chodzi o te DX:

http://allegro.pl/item269732742_zjazdow ... erowe.html
FRZurU
Kontakt:

dzieki panowie ... przeanalizowalem wszystkie wasze posty(porady/sugestie:D) i zdecydowalem sie na time ,,, mam nadzieje ze beda dobre bo to moj poczatek przygody z spd i nie chcial bym sie zrazic do tego typu pedalow przez zly wybor :) POZDRAWIAM
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ablee ale dxy maja zwyczajnie bardziej skomplikowaną budowe niż time wiec naturalnie w mniejsze szczeliny łatwiej napchać błotem.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

Spaced pisze:ablee ale dxy maja zwyczajnie bardziej skomplikowaną budowe niż time wiec naturalnie w mniejsze szczeliny łatwiej napchać błotem.
100% racji

Spaced:
hmm...
pozdro
-Mlody :mrgreen:

if u kno wut I mean

||||PM na Extremebits.org
ODPOWIEDZ