Stwórz Własne ! Naklejki
Stwórz Własne ! Naklejki
Siema , mam już dość oczekiwania na naklejki które rzekomo ma mi wysłać parę firm podanych w temacie "naklejki" :) a więc chciałbym stworzyć własne naklejki z imieniem i nazwiskiem , ksywą , i innymi "Pierdołami" zaznaczam , że drukował bym je na drukarce Laserowej HP , i tutaj kieruje pytanie do osób które mają już doświadczenie z tego typu projektami , co jest potrzebne aby to zrobić , materiały , ew jakieś wskazówki
z góry dzięki
pozdrawiam :)
z góry dzięki
pozdrawiam :)
Ja Ci polecę jedno: Idź do pierwszego lepszego studia reklamy. SPRAWDZONE! Za kartę formatu A4 zapłaciłem jakieś 2 zł... A naklejki powycinali mi ploterem ze specjalnej folii samoprzylepnej, do tego dali "folie transportową", dzięki której możesz sam sobie je nakleić i już. Wybij sobie z głowy kolorowe naklejki na "zwykłym papierze" :P Trochę wody i po naklejkach :> Ja sobie i kumplom zrobiłem właśnie na ploterze ksywy i takie tam i efekt jest naprawdę zadowalający. Ewentualnie w takim studiu reklamy mogą ci zrobić i kolorowe itp... Kwestia ceny, ale na pewno wyjdzie taniej, niż kupno specjalnego papieru i płacenie za tusz do własnej drukarki
A i jakość zupełnie inna...

-
- Kontakt:
ja robiłem fantastyczne naklejki drukarką atramentową:P
kupujesz gróbą przeźroczystą taśme klejącą, drukujesz i wycinasz co chcesz i wklejasz pomiędzy dwie warstwy taśmy klejące co odetnie dostęp wody do zwykłego wydruku, wycinasz i masz gites nalepiajke, ja sobie takowe robiłem troja na kask! pozdro elo yo
kupujesz gróbą przeźroczystą taśme klejącą, drukujesz i wycinasz co chcesz i wklejasz pomiędzy dwie warstwy taśmy klejące co odetnie dostęp wody do zwykłego wydruku, wycinasz i masz gites nalepiajke, ja sobie takowe robiłem troja na kask! pozdro elo yo

http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
-
- Kontakt:
Ja sam sobie powycinałem naklejki - papier ORACAL dobre nożyczki i mały nóż do tapet.
Wyszło super. Można jeszcze wydrukować coś na papierze samoprzylepnym ( musi być dobry papier ) i na papier przykleić przeźroczystą folię ORACAL - to jest dobre przy małych naklejkach.
Wyszło super. Można jeszcze wydrukować coś na papierze samoprzylepnym ( musi być dobry papier ) i na papier przykleić przeźroczystą folię ORACAL - to jest dobre przy małych naklejkach.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6753305
Z tym Oracalem coś jest. Też ledwo kilka dni temu robiłem sobie na tej folii naklejki.
Z dużego arkusza przezroczystej folii wyciąłem 2xA4. Na jednej takiej kartce wydrukowałem przygotowane wcześniej wzory (na laserze - tusz z atramentówek się tej folii nie ima*), drugą nakleiłem dokładnie na górę dla zabezpieczenia i równej powierzchni. Potem nożyczkami wyciąłem nadrukowane i zabezpieczone wzory. Naklejki wyszły rewelacyjne. Teraz mam lodówkę z Foxa
*Śliska powierzchnia tej folii ma tą ogromną zaletę, że słabo trzyma się jej też błoto itp. => idealnie nadaje się do zabezpieczenia ramy.
Z dużego arkusza przezroczystej folii wyciąłem 2xA4. Na jednej takiej kartce wydrukowałem przygotowane wcześniej wzory (na laserze - tusz z atramentówek się tej folii nie ima*), drugą nakleiłem dokładnie na górę dla zabezpieczenia i równej powierzchni. Potem nożyczkami wyciąłem nadrukowane i zabezpieczone wzory. Naklejki wyszły rewelacyjne. Teraz mam lodówkę z Foxa

*Śliska powierzchnia tej folii ma tą ogromną zaletę, że słabo trzyma się jej też błoto itp. => idealnie nadaje się do zabezpieczenia ramy.
-
- Kontakt:
po pierwsze to Agencja Reklamowa lub dział Reklamy zewnętrznej.
nie papier Oracal tylko to folie samoprzylepne, generalnie najtańsze to seria 641 ale i tak dobre, na tych pracowałem.
tak to polecam kupic folie firmy MacTac o wiele lepsze.
teraz tak:
albo samemu drukujesz na laserowej na tej foli, albo idziesz do wiekszej agencji która ma swoją drukarke solwentową (wydruki wielkoformatowe)
i wtedy oni ci to drukują jakis arkusz płacisz kilka żlotych ( ok 15-20 za m2 druku)
potem wrzucają na ploter który wycina naklejke po obrysie i tyle, obierasz i naklejasz.
Pracowało się rok w agencji reklamowej nie?
teraz juz druga firma 
jakby co pytać
nie papier Oracal tylko to folie samoprzylepne, generalnie najtańsze to seria 641 ale i tak dobre, na tych pracowałem.
tak to polecam kupic folie firmy MacTac o wiele lepsze.
teraz tak:
albo samemu drukujesz na laserowej na tej foli, albo idziesz do wiekszej agencji która ma swoją drukarke solwentową (wydruki wielkoformatowe)
i wtedy oni ci to drukują jakis arkusz płacisz kilka żlotych ( ok 15-20 za m2 druku)
potem wrzucają na ploter który wycina naklejke po obrysie i tyle, obierasz i naklejasz.
Pracowało się rok w agencji reklamowej nie?

jakby co pytać
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Ja sam wykonałem projekt mojej własnej naklejki (napis i logo) w programie Adobe Photoshop, chwilka i mam, później zaniosłem gotowy projekt do pierwszej lepszej agencji reklamy i mi wydrukowali. Zapłaciłem niecałe 5zł za kartke lekko większą niz A4
Więc myślę że kupowanie własnego papieru się nie opłaca, bo tuszu na to idzie więcej niż na normalny papier. Lepiej jest zanieść do drukowania bo taniej wychodzi.

Więc myślę że kupowanie własnego papieru się nie opłaca, bo tuszu na to idzie więcej niż na normalny papier. Lepiej jest zanieść do drukowania bo taniej wychodzi.
PawianBiker dobra maszyna do druku solwentowego sama wycina obrys naklejki więc jest jeszcze łatwiej, ale te maszyny nie mają super jakości, są do druku wielkoformatowego gdzie jak wiadomo taka jakość nie jest potrzebna.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
-
- moderator
- Kontakt:
http://brandsoftheworld.com/search/ <-- mysle ze moze sie przydac. Znajdziesz tam loga roznych marek rowerowych w gotowym formacie do wycinania