zmiany na przyszly sezon...

van
Kontakt:

zmiany na przyszly sezon...

Post autor: van »

awiec zastanawiam sie nad zmianami w rowerze na przyszły sezon.. chodzi o rame, chwilowo jezdze na ramie sing DS i jest to jak wiadomo rama dość streetowa a ja w głównej mierze jezdze fr i enduro.. z tym ze.. w glownej mierze nie sa to dropy wieksze niz 2m ale jedze takze dosc sporo na rowerze po szosie i tu jest wlasnie dylemat nad wyborem ramy, czy pozostac przy hardtail i nie meczyc sie tak na szosie czy moze jakis w miare uniwerslany full? myslalem o ramie Gianta AC.. (uzywka) wydaje sie byc wytrzymala, ma pochlebne opinie z tym ze jak do tej pory jezdzilem tylko na sztywniakach i nie wiem jak ta rama bedzie sie spisywala na szosowych wypadach.. co mozecie doradzic? , nikt ze znajomych nie ma tej ramy i porostu nie wiem czy taki full jako tako nada sie na szose a z drugiej strony.. chcialbym troche wiecej poszalec w terenie.. probowac wiekszych dropow, ostrzejszych tras.. a na ds-ce wiele chyba nie pojezdze.. jakie są wasze sugestie? moze poprostu lepsza rama ht? moze NS bitch? (mam poprsotu mętlik w glowie) cena ramy gdzies ok do 1300zl.. ( w cenach AC) bardzo prosze o porady
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

moj sign juz dwa sezony przerzyl... full`a na szose jakos nie zabardzo widze, ja bym chyba wolal ht a jezeli ht to bich albo cocker
ashes to ashes...
van
Kontakt:

dzieki lloll666 za odpowiedz a moglby sie wypowiedziec kto mial blizszy kontakt z giantem ac albo jemu podobnymi.. ?
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

set giant ac+amorek do 150mm to bardzo uniwersalny sprzet do enduro/fr, dobrze jezdzi zarowno pod gore i w dol
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
van
Kontakt:

dodam ze narazie mam amor marzocchi all mountain 2 150mm
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

ymcek Ciesz się, że nie jestem modem, bo już byś miał ostrzeżenie :|
Co do tematu, to jeśli chcesz go używać do szosy, to tylko HT! Nie ma sensu się pakować na dropy 2m. w fulla, bo full to się przydaje do dropów 5m, a nie 2. Bierz HT, tylko nie Bitcha. pzdr.
van
Kontakt:

ok... skoro nie pakowac sie w fulla wiec jaka rama ht waszym zdaniem? dlaczego nie Bitch ? wiec jaka inna?
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Johnyk Już dostał drugie ;) A jego głupie posty będe wywalał.
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

lloll666 bitch lub cocker na szose? srednio to widze:) Zalezy jaki rozmiar masz ramy, ale ja bym chyba zostal przy signie, albo moze jakis ht od kony, bo do enduro nie sa glupie (starsze stuff'y, jakis fajnie zlozony shred) . Tylko to nie jest najwyzsza polka, ale na co innego Ci zostanie.
ODPOWIEDZ