trzaski przy nacisku na pedała
trzaski przy nacisku na pedała
mam następujący problem.ostatnio w moim rowerku zaczęło coś trzaskać przy mocnym dociśnięciu na pedała.czytałem dużo postów ze to będzie coś z suportem ale chyba nie poniewaz trzaskało gdy miałem przerzutkę na 1 jak zmieniłem na 8 to trzaski ustępowały.czy winą może być zepsuty bębenek lub kaseta??mój sprzęt to: kaseta Shimano alivio;przerzutka sram 7.0.;łańcuch sram pc-48;supotr accent;korba truvatic fiveD. co zrobić żeby trzaski ustąpiły??
http://www.pinkbike.com/photo/1656337/
Widze ze pedalki to chyba authory an kulkach, nie zaszkodzilo by im serwisik zrobic i kulki nasmarowac. http://www.dh-zone.com/artykuly/serwiso ... edalow.php
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Piski, zgrzyty, trzaski :P
Nasmarowac gniazdo suportu, miski, gwint w ramie
to jest najczestsza przyczyna jak to nie pomoze to trzeba myslec
Co do twojego problemu to skoro trzask na 1 a na 8 nie to rozumiem ze ci lancuch przeskakuje :>
Moze siadla sprezyna od przerzutki, i lancuch cos nie zawija sie wokol kasety :P
Moze masz wyjechana kasete z lancuchem
Moze masz wyjebana kasete, najlepiej miec kpl bo jak masz stara kasete a nowy lancuch to masz gwarantowane przeskakiwanie :P
Moze masz strasznie krzywa linie lancucha
Moze masz krzywy blat
Nasmarowac gniazdo suportu, miski, gwint w ramie
to jest najczestsza przyczyna jak to nie pomoze to trzeba myslec

Co do twojego problemu to skoro trzask na 1 a na 8 nie to rozumiem ze ci lancuch przeskakuje :>
Moze siadla sprezyna od przerzutki, i lancuch cos nie zawija sie wokol kasety :P
Moze masz wyjechana kasete z lancuchem
Moze masz wyjebana kasete, najlepiej miec kpl bo jak masz stara kasete a nowy lancuch to masz gwarantowane przeskakiwanie :P
Moze masz strasznie krzywa linie lancucha
Moze masz krzywy blat
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/