trzaski przy nacisku na pedała

djaro112
Kontakt:

trzaski przy nacisku na pedała

Post autor: djaro112 »

mam następujący problem.ostatnio w moim rowerku zaczęło coś trzaskać przy mocnym dociśnięciu na pedała.czytałem dużo postów ze to będzie coś z suportem ale chyba nie poniewaz trzaskało gdy miałem przerzutkę na 1 jak zmieniłem na 8 to trzaski ustępowały.czy winą może być zepsuty bębenek lub kaseta??mój sprzęt to: kaseta Shimano alivio;przerzutka sram 7.0.;łańcuch sram pc-48;supotr accent;korba truvatic fiveD. co zrobić żeby trzaski ustąpiły??
http://www.pinkbike.com/photo/1656337/
Derekus
Kontakt:

Post autor: Derekus »

Ja bym na Twoim miejscu dokrecil suport, korbe i pedaly. Jesli nadal bedzie strzelac to nasmaruj lekko gwiny w korbie i pedalach.
www.fr-chelm.yoyo.pl
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Widze ze pedalki to chyba authory an kulkach, nie zaszkodzilo by im serwisik zrobic i kulki nasmarowac. http://www.dh-zone.com/artykuly/serwiso ... edalow.php
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

to tez zależy czy to trzaski spowodowane przeskakiwaniem czy np źle wyregulowanym napędem tzn. np. na jedynce ci przeskakuje a na 7 jest okej i nic nie odczuwasz, proponował bym z tym iść do serwisu jeśli sie nie znasz.
[S]2x yeti 4x roz. s i l
karol12222
Kontakt:

Post autor: karol12222 »

wydaje mi sie ze to cos z kaseta lub piasta
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Piski, zgrzyty, trzaski :P

Nasmarowac gniazdo suportu, miski, gwint w ramie
to jest najczestsza przyczyna jak to nie pomoze to trzeba myslec :D

Co do twojego problemu to skoro trzask na 1 a na 8 nie to rozumiem ze ci lancuch przeskakuje :>

Moze siadla sprezyna od przerzutki, i lancuch cos nie zawija sie wokol kasety :P
Moze masz wyjechana kasete z lancuchem
Moze masz wyjebana kasete, najlepiej miec kpl bo jak masz stara kasete a nowy lancuch to masz gwarantowane przeskakiwanie :P
Moze masz strasznie krzywa linie lancucha
Moze masz krzywy blat
ODPOWIEDZ