Rama do DH, do 1000zł

matrix506
Kontakt:

Rama do DH, do 1000zł

Post autor: matrix506 »

Witam, chciałbym kupić ramę amortyzowaną do DH, i mam tylko ok. 1000zł na nią. Co byście mi poradzili?? Dodam że nie lubię spokojnej jazdy, w większości jak już jeżdżę to wyżywam się na maxa :)
W tej chwili jestem posiadaczem gówn... ramy (nie bende nawet pisał jakiej bo kiche tylko zrobię) którą musiałem już ze 3 razy prostować, więc jak możecie podajcie jakieś wytrzymałe. Wiem ze 1000zł to troszkę mało na rame do DH, ale niestety tylko takim budżetem dysponuje.

Proszę o jakieś rady.
linea77
Kontakt:

Post autor: linea77 »

napisz do mnie na gg 7872846 mam dla ciebie propozycje:) :mrgreen:
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

pitbull bitch

Jesli dopiero zaczynasz w dh to rownie dobrze sprawdzi sie zwykly dragstar- kosztuje grosze, raczej sie nie zlamie, a i starczy ci na porzadny widelec ktory z czasem wlozysz do nowej dobrej ramy.

Z fulli to chyba jedynie sign z jakims malo awaryjnym damperem (giant hvshock jest dobry).
http://www.endura.pl
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

pitbull bitch
czy to są według ciebie amortyzowane ramy?czytaj dokładniej.
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

lepiej kup porzadnego sztywniaka bo na dobrego fulla to troche za malo. no chyba ze koniecznie chcesz fulla to sign i wymien damper
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

koleś
a widziales kiedys choc dostateczna rame (nie dobra) z zawiasem do 1000zł?
Oczywiscie ze nie wiec intuicyjnie proponuje dobrego i nowego sztywniaka.
A jak matrix nie ma jeszcze wyrobionej techniki i dosiadzie fulla to jej zbyt duzo nie posiądzie- a na sztywniaku przeciwnie wręcz.
http://www.endura.pl
lukasz_olawa
Kontakt:

Post autor: lukasz_olawa »

DM FR 2.0 :?: Za 1000 wydaje mi się ze cos byś wyrwał. Mimo swoich minusów (przedewszystkim sztywnosć boczna wahacza, max zębatka z przodu 38z, z kołem 26" i grubą oponą przy standardowym ustawieniu dampera trze o przelotke na linke od przedniej przerzutki) to rama taka w miarę jest. Trzeba dbać też o damper bo standardowy (Burner RC) jest bardzo awaryjny. Jednak można sie z tym wszystkim uporać. Ja na swojego FR 2.0 nie narzekam. Nauczyłem sie jak go ustawiać pod siebie, tak żeby nic nie ocierało, co jakiś czas musze odpowietrzać damper, ale też tego się nauczyłem :) Rama nie jest idealna, ale za tą kasę nie wiem czy coś lepszego znajdziesz. Geo tej ramki, przynajmniej dla mnie, też jest niezłe. Rozejrzyj sie na Allegro. Może akurat :) POZDR :]
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

jak bys był zainteresowany mam sekim-a cannibal-a i mógłbym sie go pozbyć bo wymieniam ramę, co do ceny to się jakos dogadamy.
rama w stanie idealnym, jestem 1 właścicielem (papiery do ramy też są)
damper to burner rc (wymienione niedawno wszytkie uszczeli i po serwisie, też są papiery)
2 sprężyny
jak by co to pisz grzesfr@op.pl
matrix506
Kontakt:

Post autor: matrix506 »

ACextreme pisze:A jak matrix nie ma jeszcze wyrobionej techniki i dosiadzie fulla to jej zbyt duzo nie posiądzie- a na sztywniaku przeciwnie wręcz.
Jeździłem już na sztywniaku :)

Mam w tej chwili gównianą amortyzowaną (która nie nadaje sie do DH, ani nawet do większych skoków), ale na niej jeżdze, parę osób powiedziało nawet że mnie podziwiają że tak jeżdze na takiej gównianej ramie, że powinienem mieć coś lepszego, bo kiedyś żle skończę.

Ale myślę ze jak na razie sie wstrzymam, dozbieram kasy, i coś kupię na wiosne.
Dzięki wszystkim.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

matrix506 pisze:Ale myślę ze jak na razie sie wstrzymam, dozbieram kasy, i coś kupię na wiosne.
To jest dobra decyzja :P
jajokso
Kontakt:

Post autor: jajokso »

posrałem sie ze śmiechu jak przeczytałem Bitch lub Pitbull
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Teraz jets na allegro promocja i masz Poisona curare 150mm za 1100zł, masz uzywke stinky 2003 za 1200zł wiec jak poszukasz to cos sie znajdzie.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

za 1000zl nie ma wiekszego wyboru sign i dm fr, za 1200 i powyzej mozna juz myslec o giancie ac, stinky i podobnych chociaz nie beda to typowe ramy do dh ale na pierwszego fulla sa ok
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

jajokso pisze:posrałem sie ze śmiechu jak przeczytałem Bitch lub Pitbull
A co cie tak w tym smieszy? Ja uwazam ze dobry sztywniak jest duza lepsza opcja niz full za 1tys ale jak ktos chce fulla to jego wybor nie bede mu wciskal sztywniaka :|
lukasz_olawa
Kontakt:

Post autor: lukasz_olawa »

Ja tam nie mam drogiej ramy, ale mojego FR 2.0 nigdy w zyciu bym na sztywniaka nie zamienił :/ I nie rozumiem stwierdzeń że do DH sztywniak lepszy od taniego fulla*. Nawet sztywniak za 10000 zł w DH nie sprawdzi się tak jak full (chociaż Kross Sign) :/ DH na sztywniaku już traci swój niepowtarzalny smaczek i to już nie to ;) Jednak full to full ;) POZDR :]

*full ale NIE taki z Makro ;)
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
ODPOWIEDZ